Daniël | Maand 3

Oh my, oh my. Drie maanden lieve mensen. Mijn baby is gewoon 3!!!! maanden. Bizar vind ik het. Echt bizar. De tijd gaat nog sneller dan toen Naomi baby was. Daniël is een mega tevreden mannetje, echt. Hij huilt alleen bij honger, een boer die dwars zit, als hij niet kan poepen en als hij aandacht wil. 

Extra bezoekje consultatiebureau en ziekenhuis
Daniël ziet nog steeds wat geel. Met 12 weken zou dat ongeveer wel over moeten zijn. Dat is het niet, dus daarom moest ik even langs het consultatiebureau. De jeugdarts vond hem ook nog geel, dus ik kon de afspraak bij de kinderarts plannen. We konden al snel terecht, wat heel erg fijn is. Zij vond hem inderdaad ook nog geel. Ze gaf ook aan dat 12 weken een grens is, maar het kan ook 13 of 14 weken duren bijvoorbeeld. Ze stelde voor om weer bloed te prikken om te zien of de bilirubine wel aan het dalen was. Dat is zo! Van 212 in juli naar 130 in augustus. Het gaat langzaam, maar de 0 komt in zicht. In september moet hij weer naar het consultatiebureau, dan zien we wederom de jeugdarts en krijgt hij zijn drie maanden inenting. Dan bekijken we weer of hij geel is en als dat zo is, dan weer bezoekje kinderarts en bloedprikken. Het is vreselijk dat bloedprikken bij die mini’s. Echt hoor, de hielprik is er niets bij!

Wennen kinderdagverblijf
Ik vergeet de eerste keer wennen van Naomi niet. Het was niet wennen voor haar, maar met name voor mij haha. Daar zijn de wendagen dus voor. Deze keer had ik er eigenlijk geen last van. Het was wel gek om de kids niet bij me te hebben, maar ik was niet verdrietig en had er ook geen buikpijn van. Het is iets wat gewoon moet, want anders kan ik ook niet gaan werken en dat vind ik nou eenmaal wel belangrijk om te doen. Hij deed het fantastisch. Dronk twee flesjes en sliep van voeding naar voeding. Een trotse mama en papa!

Gewicht en lengte
Daniël weegt 5345 gram en is 56 cm lang volgens het ziekenhuis. Hij draagt op dit moment nog steeds maat 56. Af en toe ook al 62, omdat sommige merken wat kleiner vallen.

Eten
Borstvoeding en still going strong! Tja wat kan ik er over zeggen, het gaat nog steeds goed. Het was even spannend met uit het flesje drinken, want hij weigerde ineens. En we hadden onszelf zó voorgenomen het niet weer zo ver te laten komen, maar dus wel. Je kon er hier over lezen. Het is nu overigens weer goed hoor, hij drinkt top, ook uit de fles.

Slapen
Gaat goed. De avonden worden ook al rustiger en dat is fijn. Hij gaat steeds iets vroeger zijn eigen bed in, nu wij nog. We vinden het dan toch wel fijn om nog even te zitten, even te kletsen. Verder verschilt de nacht enorm. De ene keer maar één keer, de andere nacht komt hij weer drie keer. Geen touw aan vast te knopen dus. Ook heeft hij de afgelopen 3 nachten achter elkaar van 21:00-6:00 geslapen!

Ontwikkelingen

* Je rolt héél soms van rug naar buik.
* Je wil steeds meer gaan zitten als je op schoot zit.
* Je gaat steeds hardere geluiden maken.
* Je probeert hardop te lachen
* Door geluidjes te maken probeer je onze aandacht te trekken als het zat bent in je wipper of de box
* Je vindt het heerlijk om naar je zus te luisteren

* Je hebt al een paar nachten doorgeslapen

Tot de volgende update!

Liefs Angela

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nicole
  6 september 2017 at 07:11

  Oh heerlijk dat Daniël ook zo’n tevreden mannetje is. Milo huil ook alleen maar als hij honger heeft of begint te jammeren als hij moe is en in slaap wil komen. Gisteren was hij overigens op z’n buik aan het oefenen en toen had hij z’n hoofd even niet onder controle waardoor hij heel hard met z’n hoofd op de grond (kleed) kwam. Brullen! Super zielig.. Fijn dat Daniël zo goed groeit ook.. Milo was vorige week 5700 gram alleen aantal cm weten we niet. Hier komt de prik volgende week dus zullen we weer meten en wegen
  Nicole onlangs geplaatst…“Jongens hebben een piemel, meisjes een friemel”My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd