Daniël | Maand 2

Mijn baby is twee maanden. TWEE! We kunnen het amper geloven, het gaat zo veel sneller dan bij Naomi lijkt wel. Het newborn gedeelte is er nu wel echt af. Hij is nog steeds een baby uiteraard en nog lekker klein, maar dat ienieminie is er gewoon niet meer. Bye bye newborn.

Jullie konden een aantal weken geleden lezen over mijn eerste zes weken als moeder. Ook wat uitgebreider hoe het ging met Daniël. Hij zag namelijk geel, brachten een bezoekje aan het ziekenhuis daar voor en ook wat bezoekjes aan de osteopaat. Hoe dat allemaal zat kun je dus hier lezen, mocht je dat gemist hebben.

Daniël is een hele vrolijke baby, echt genieten. Hij lacht veel en begint ook al veel te kletsen. Hij houdt van aandacht voor hem, kijkt aandachtig naar je mond als je praat en heel geconcentreerd als je allerlei gezichtsuitdrukkingen laat zien. As we speak zit hij in een sprongetje. Ik weet dat veel mensen het onzin vinden, maar wij vinden dat niet. Net als bij Naomi klopt het Oei ik groei boek voor ons. De bijbel is ons belangrijkste boek in huis, maar deze staat zeker op nummer 2 het komende jaar. Het is een heel rustig en tevreden mannetje, de krampjes zijn echt verdwenen. Het is gewoon genieten van onze babyboy. In de avond is het nog steeds wel wat lastig. Hij is erg gevoelig qua prikkels, net als zijn zus, dus dat merken we ook echt aan hem. Hij wil dan graag bij ons zijn, tutten aan de borst, slapen op een van ons of in de draagdoek. Dat is dus vooral in de avond en de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Kortom, een heerlijke tijd zo, compleet anders de afgelopen twee weken.

Bezoekje consultatiebureau
We brachten een bezoekje aan het o-zo-gevreesde consultatiebureau. Ik vind het overigens fijn om er naar toe te gaan. Wat me bevalt dat neem ik mee en wat mij niet bevalt, dat laat ik daar direct los. Ik weet wat goed is voor Daniël, want ik ben zijn moeder. Het is een adviesbureau en dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Daarbij hebben we al meerdere malen goed advies gekregen ook voor Naomi. Daar deel ik binnenkort meer over. We hebben het over zijn geel zien gehad. Ik kwam binnen en ze vroeg, nadat we zijn groei hadden bekeken, of ik nog vragen had. Ik begon over het geel zien en ze was blij dat ik daar zelf over begon, omdat ze hard aan het bedenken was hoe ze het zou brengen. Het was haar dus ook opgevallen. Reden genoeg om dus over twee weken even opnieuw bloed te laten prikken, aangezien het met een week of 12 toch echt wel weg moet zijn. Daarna nog een paar oefeningen om te kijken hoe sterk zijn nek is. Met vlag en wimpel geslaagd. Op zijn buik drukte hij zich al op en zwiepte zijn benen omhoog en hij ging bijna op zijn zij. We schrokken er allebei gewoon van! Daarnaast volgde hij de jeugdverpleegkundige uitstekend met zijn ogen. En hield hij zijn hoofd goed omhoog toen ze hem in zit stand bracht. Daarnaast gaf hij haar een grote glimlach, zo is onze kleine mannetje. Hij kreeg natuurlijk zijn eerste inentingen (ja onze kinderen doen mee aan het vaccinatieprogramma). Hij was erg boos, echt woest toen de inentingen werden gezet. Hij liep rood aan en moest hard huilen. Arm kereltje. Hij kon meteen drinken aan de borst, zo fijn dat ik hem op die manier direct troost kon bieden.

Gewicht en lengte
Daniël weegt 5010 gram en is 54,5 cm lang. Hij draagt op dit moment maat 56. Maat 50 is echt al ruim twee weken uit zijn kast. Best even een emotioneel momentje hoor. Dat komt misschien wel nooit meer terug namelijk. Maat 1 luiers heeft plaatsgemaakt voor maat 2. Hij had maat 2 al een tijdje nodig, maar we hebben de laatsten even opgemaakt.

Eten
Tja wat kan ik er over zeggen. Borstvoeding it is, nog steeds. Hij drinkt wanneer hij wil en dat vind ik ideaal. We zijn sinds een week of drie aan het oefenen met afgekolfde melk in het flesje. Dat gaat helemaal goed. Ook melk dat uit de vriezer komt vindt hij prima om te drinken. Ik ben een beetje panisch wat flesjes betreft, dus we moeten echt goed blijven oefenen. Onze dochter was een flesweigeraar, net voordat ik weer aan het werk moest. Ik kan je vertellen dat is zó niet tof. Ik was helemaal in paniek destijds. Hier kun je lezen hoe we dat hebben aangepakt. Hij krijgt om 21:00 uur vaak zijn laatste voeding, maar het duurt dan wel even voor hij slaapt. Om 2:00 uur de volgende voeding en dan om 5:00 uur. Dan is hij vaak ook al om 7:00 uur wakker of eerder, omdat Naomi dan wakker wordt en Stephan ook bezig is.

Slapen
Onze kleine man doet het goed en daar ben ik heel blij mee. Overdag slaapt hij netjes in zijn wieg boven. Dat doen we nu sinds een week of twee. Ik weet dat je baby’s tot 6 maanden niet kunt verwennen en dat het ook niet veel uitmaakt waar ze slapen. Het maakt mij echter wel uit. Dat betekent dat hij in zijn wieg slaapt en dan ook wel echt boven. Rust, reinheid en regelmaat, daar zijn onze kinderen echt bij gebaat en dat doen we dus ook. Soms wil hij dat niet zoals in de avond, dan gaan we hem uiteraard niet dwingen. Het is een baby en als hij bij mij wil zijn, dan mag hij dat ook zeker. Dat betekent overigens niet dat ik nooit weg ga. Hij slaapt dan dus ook in de Maxi Cosi of in de kinderwagen. Dat vind ik ook niet erg, maar dat is dan één keer op een dag. Mini dilemma. Hij slaapt het liefst op zijn buik nadat hij bij mij aan de borst heeft gedronken en in slaap is gevallen. Dan kan hij gerust 3 uur achter elkaar slapen, wat op zijn rug gewoon echt niet gebeurd. Heel af en toe doe ik dat dus ook, dan zet ik de camera voor zijn gezicht en dan zie en hoor ik hem ademen. Ik gebruik mijn gezonde verstand overdag. In de nacht doen we dit overigens niet. Naomi is ook een echte buikslaper, net als ik vroeger.

Ontwikkelingen

* Je probeert om te rollen
* Je drukt je op als je op je buik ligt
* Je helt vaak voorover, je wil het liefst zitten
* Je oefent allerlei gezichtsuitdrukkingen
* Je slaat tegen de babygym als je in je wippertje zit
* Je probeert in de box de beestjes van de boxmobiel te slaan. Je draait dan op je zij en duwt je arm omhoog. Dat lukt je niet altijd, maar soms wel en dan lach je breeduit. Vervolgens probeer je het weer en dan wordt je boos als het niet lukt!
* Je bekijkt ons als we door de kamer lopen.
* Je kijkt graag naar een pratende en etende mond
* Je luistert ook naar een pratende mond
* Je bekijkt onze verschillende gezichten die wij trekken.
* Je maakt korte geluidjes en luistert naar jezelf
* Je begint meerdere geluidjes achter elkaar te maken en te reageren op ons. Echt kletsen!

Tot de volgende update!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  jodi - liefthuis
  26 juli 2017 at 20:03

  Wat een knap mannetje is het ook…
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat begrijpt onze spruit van de zwangerschap???My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd