DANIËL | MAAND 12

Hallo dreumes Daniël. Jawel, de kleine man is één 1 jaar! De tijd is voorbij gevlogen, dit is alweer de 12e update die ik schrijf. Zo leuk om terug te lezen allemaal 🙂 Van onafhankelijke baby, naar eigenwijze dreumes.

Gewicht en lengte
Daniël woog onlangs 8,6 kilo en is 71 cm lang. Niet zo heel groot dus. Niks om ons zorgen over te maken, hij groeit prima in zijn eigen lijntje. Hij is erg beweeglijk, dus te verklaren waardoor hij minder hard groeit. Over twee maandjes mogen we weer!

Eten
Hollebolle Gijs. Echt hoor jongens, wat hij ziet, dat eet hij. Je zou het niet zo zeggen als je hem ziet misschien, maar het is een vreetzakje. Hij drinkt in de ochtend, middag en avond bij mij. Ik ben gestopt met kolven, dus tussen de middag krijgt hij bij de oma’s en de opvang geen melk meer. Hij wil het ook niet meer in de fles. Qua tussendoortjes en avondeten is het nog steeds hetzelfde. Toch is er wel wat veranderd, want de kleine man eet gewoon met de pot mee. Ik vind het ideaal. Soms kan het echt niet, omdat wij pittige wraps eten, maar dan heb ik nog wat in de vriezer staan of koop ik een potje.

Slapen
Hij slaapt door! *doet een dansje*. De Booboo slaap lekker balsem was een ware uitkomst. Er kwamen steeds meer dagen dat hij door ging slapen. Nu is de balsem op en wilde ik nieuwe bestellen, maar ook nu slaapt hij door. Het heeft hem een zetje in de juiste richting gegeven denk ik. Nog steeds raad ik hem aan, maar voor ons is hij niet meer nodig! Overdag doet hij nog één slaapje, ongeveer zo’n 2 á 3 uur.

Ontwikkelingen ten opzichte van de vorige maand

* Hij kan met gemak zelf gaan staan en dus ook weer zitten
* Ook minuten lang met een boekje of een speeltje staan
* Heeft al heel veel stapjes los gezet. Zodra hij dat door heeft, schrikt hij en gaat hij zitten. Te schattig!
* De woordjes die hij zegt zijn er nog niet veel; mama, dada (bedoelt hij papa mee) en boem. Dat laatste als hij iets op de grond gooit of ergens tegenaan botst.
* Probeert zich verstaanbaar te maken, maar vooralsnog is dat met wijzen.
* Kan steeds beter spelen met Naomi, zonder iets kapot te maken waar zij op dat moment mee speelt.
* Kan een vork of lepel naar zijn mond brengen

Dat waren wel de grootste ontwikkelingen. Zo tof dat het echt een minimensje is met een eigen wil.

Ik weet niet of ik nog doorga met de updates. Wellicht met 14 maanden weer als hij naar het cb is geweest! 

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nicole
  30 mei 2018 at 06:10

  Zo leuk om te lezen! Zelf ga ik niet door met de updates van Milo maar alleen als er echt mijlpalen etc te vertellen zijn. En hier ook een kleine man!
  Nicole onlangs geplaatst…Met je baby voor het eerst naar de kapperMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd