Daniël | Maand 1

STOP DE TIJD! Onze prachtige zoon Daniël is alweer een maand oud. Ik vind het leuk om voor hem bij te houden hoe hij zich ontwikkelt in zijn eerste jaar. Bij Naomi heb ik dit ook gedaan op de blog, maar pas vanaf 5 maanden. Hoezo niet eerder? Omdat ik toen nog niet blogde 😉 Terug naar Daniël, zie hier zijn eerste maandelijkse update met bijbehorende foto.

Daniël is een rustig mannetje. Erg tevreden en zo ontzettend lief. Hij heeft wel last van krampjes. Wat een drama is dat weer, ik heb Sab Simplex besteld op aanraden van een hoop volgers op instagram. Ik ben benieuwd! Hij is vanaf zijn geboorte al heel sterk. Hij tilde meteen zijn hoofd al op en dat doet hij constant. Kleine knapperd! Je ziet hem zo maar met de dag groeien. Het is een heerlijk ventje, hij huilt alleen als hij honger heeft of als hij last heeft van krampjes.

Gewicht en lengte
Daniël woog bij zijn geboorte op 23 mei 3190 gram. Op 6 juni was dit 3540 gram, gewogen toen de jeugdverpleegkundige aan huis kwam, dat is hier standaard. We brachten op 20 juni een bezoekje aan het consultatiebureau zelf. Daar zagen we de kinderarts. Hij weegt op dit moment 4235 gram. Dat betekent dat hij bijna 700 gram is gegroeid in twee weken. Hij is 3 cm gegroeid in lengte sinds zijn geboorte, hij is namelijk 51 cm lang. Hij draagt maat 50/56.

Eten
Borstvoeding! Ik ben zo blij dat het weer lukt. Ik voed op verzoek, later in een artikel daar over meer. Simpel gezegd betekent het dat ik voed wanneer Daniël daar om vraagt. Ik zit op zo’n 8 á 10 voedingen per dag. Met het warme weer drinkt hij nog wat vaker. Dat is alleen maar goed, zelf drink ik ook een liter meer op een dag, zodat de productie wel goed blijft.

Slapen
Daar is geen touw aan vast te knopen haha. Dat komt voornamelijk door de krampjes of als hij al een tijdje niet gepoept heeft. Als dat allemaal goed gaat op een dag, dan slaapt hij vrij snel weer na een voeding. Echter hebben we voornamelijk ‘zware’ avonden met hem. Hij heeft dan echt last van zijn krampjes. De Kip Kep Woller werkt goed, maar met die warmte moet hij er niets van hebben. Dan wil hij alleen maar mama of papa. Hij slaapt vaak rond 22:30 uur, komt dan tussen 3:00 en 4:00 uur voor een voeding en tussen 5:30 uur en 6:30 uur. Dat verschilt een beetje. Hij slaapt ook dan meteen weer in.

Ontwikkelingen
* Je volgt ons met je ogen
* Je reageert op onze stemmen
* Je kunt je hoofd al vanaf dag 1 goed optillen
* Als we onze vingers bij jouw vingers houden, dan pak je ze vast
* Je bent echt enorm sterk in je nek en in je benen
* Na een voeding heb je een mega schattig tevreden lachje op je gezicht.
* Je zoekt je duim, maar dat lukt nog niet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  23 juni 2017 at 08:29

  Ongelofelijk, alweer een maand Dat kan niet….leuk Meis dat je dit weer bijhoudt
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: De 2e verjaardag van onze spruit…My Profile

 • Reply
  Nicole
  25 juni 2017 at 16:24

  Ik hoop dat de sab simplex helpt!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie | Gepersonaliseerde slingers bij SlingershopMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd