Dagschema | Daniël 8 maanden

Een van de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd is wel: hoe ziet het eet- en slaapritme van Daniël eruit. Aangezien ik het zelf ook altijd leuk vind om dit van andere moeders te weten, je kunt immers van elkaar leren, leek het mij leuk om het dagschema van Daniël ook te delen. Het is geen strak schema overigens, want soms is alles een uurtje later of eerder, maar het geeft wel weer hoe het er ongeveer bij ons uit ziet. Even voor jullie beeld, wij geven op dit moment nog geen water bij de tussendoortjes. Daar gaan we langzaam aan mee starten. 


6:30 – 7:30 uur | Borstvoeding + stukjes brood

Daniël wordt wakker en krijgt in het donker borstvoeding. Zo is hij niet afgeleid en drinkt hij het meest effectief. Wel zo fijn! Als wij ontbijten en Daniël ligt niet op bed, dan krijgt hij een paar stukjes brood met roomboter.

8:30 – 9:00 uur | Ochtend dut
Daniël gaat naar bed in de ochtend als hij vroeg wakker was. Soms slaapt hij namelijk tot 8:15 uur en dan gaat hij niet meer in de ochtend, omdat dan de hele planning in de war loopt.

10:00 – 10:30 uur | Fruithap
Een van zijn favoriete maaltijden van de dag! Hij is er zo dol op. Het maakt echt niet uit wat je hem geeft qua fruit, hij lust alles.

11:30 – 12:30 uur | Borstvoeding 
Daniël krijgt weer in alle rust boven borstvoeding. Ik stop hem dan ook meteen al in zijn slaapzak, zodat hij meteen naar zijn bed kan.

12:30 – 15:00 uur | Middag dut
Daniël doet in de middag altijd een lange dut. Heerlijk is dat. Soms gooit overigens een poepbroek wel roet in het eten. Toch slaapt hij over het algemeen altijd lekker lang in de middag.

15:00 uur | Tussendoortje
Hij is dol op de maïsknabbels van de jumbo. Dit wissel ik per dag af met een koekje van De Kleine Keuken of een stoepstengel.

16:00 uur | Borstvoeding
Ook hier probeer ik hem weer rustig te voeden. Soms boven, soms beneden. Ligt er aan of ik alleen thuis ben of niet.

17:30 uur | Groentehap en kwark
Hij zit nog net niet springend in zijn kinderstoel. Ook hier is hij weer dol op, we hebben een klein vreetzakje in huis 😉 Van pasta bolognese tot aan broccoli met kip en rijst. Het maakt hem wederom niets uit. Ik maak overigens alles vers, behalve bruine bonen met appel. Dat komt gewoon uit een potje!

18:30 uur | In bad (3 keer per week) 
Daniël, Naomi ook, gaan drie keer per week in bad. Als ze niet in bad gaan, dan was ik hun gezicht, handjes en billen.

19:00 uur – 20:00 | Borstvoeding en naar bed
Daniël ligt heerlijk in zijn slaapzak te drinken in ons bed. Daarvoor hebben we even met hem gelezen en gebeden. Het is pikkedonker tijdens het drinken, zodat hij begrijpt dat het nacht is.

23:00 uur | Soms borstvoeding
Heel soms komt hij nog voor een voeding en dan krijgt hij die ook. Hij drinkt dan overigens niet langer dan 5 minuten.

2:00 – 3:00 | Nachtvoeding
Deze voeding is praktisch standaard. Hij komt namelijk altijd wel voor deze voeding. Mocht hij om 23:00 uur gedronken hebben, dan verschuift de nachtvoeding. Hij slaat hem zelden over. De meningen zijn overigens erg verschillend als het om nachtvoedingen gaat. Ik ben heel eerlijk, ik voed hem liever, dan dat ik probeer hem in slaap te krijgen zonder de borst. Bij Naomi gingen de nachtvoedingen ook vanzelf over.

Zo dat was hem dan! Het ritme van Daniël. Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig hoe het ritme van jouw kindje eruit ziet. Laat het me weten bij de reacties.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd