Dag kilo’s, iets dat ik niet wil….

Gekke titel? Misschien wel. De meeste vrouwen die je kent willen waarschijnlijk van hun zwangerschapskilo’s af. Ik scheef tijdens mijn zwangerschap als er maar kilo’s blijven plakken na de bevalling. De geschiedenis herhaalt zich weer…Hoezo dat dan? Na mijn eerste bevalling ging het zó hard dat ik misschien moest stoppen met borstvoeding geven. Nu kon ik dat gelukkig voor zijn, omdat ik exact wist wat ik moest eten. Fenna, voedingskundige, hielp mij daar namelijk bij en aan haar tips heb ik heel veel gehad. Dit pasten we ook meteen toe in de kraamweek.  

Lees ook: Moeten stoppen met borstvoeding?

Maanden ging het goed, tot het weer december was. Mijn restje buik was weg, mijn broeken zaten losser…. nee, niet weer he, dacht ik. Ik vermoed dat het in december een combinatie was van slecht slapen en druk op het werk. Ik eet al 11 maanden meer dan genoeg; iedere twee uur en ook zeker voedzaam. Met mijn schildklier is ook niets mis trouwens. Toch raak ik ze op de een of andere manier kwijt. Met mijn lengte van 1.82 mag ik wel wat meer wegen namelijk.

Lees ook: Afvallen als dat niet moet. Hoe gaat het nu?

Ik was zo blij toen ik 65 kilo woog en daar ook op bleef hangen. Nu tik ik weer de 60 kilo aan. Daar blijft het op hangen ook en dat is fijn. Verder afvallen is absoluut niet wenselijk. Overigens zegt een getal niet zo veel, maar voor mij is het wel een leidraad. Ik voel me gewoon ellendig als ik onder die 60 kilo kom. Slap, moe, lusteloos enzovoorts. Niet zo gek, want mijn lichaam vraagt dan teveel van mij. Aankomen probeer ik, maar  dat gaat alleen zo tergend langzaam.

Ik heb me er maar bij neergelegd. Ooit tik ik die 65 kilo wel aan, ik weeg namelijk vast niet de rest van mijn leven 60 kilo. De enige manier om in korte tijd kilo’s aan te komen is zwanger te zijn. Dát gaat alleen niet gebeuren. En daarbij, dan val ik daarna vast ook weer af.

Kortom, ik heb me er maar bij neergelegd. En lieve mensen die mij persoonlijk kennen; zeg alsjeblieft niet meer dat ik het kan hebben. Dat weet ik zelf ook wel en jullie bedoelen het goed. Alleen me volstoppen met taart, koek, chocola en chips, dát is ook niet gezond. Daarbij is dat ook niet de oplossing, want ik kom zelfs daar niet van aan.

Heb jij daar ook last van of is het bij jou juist omgekeerd?

 

 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Leonie van Mil
  18 april 2018 at 07:26

  Door de borstvoeding raakte ik al mijn zwangerschapskilo’s snel kwijt. Alleen de laatste paar kilo’s had ik moeite mee. Maar ik krijg altijd zin in ongezonde snacks 😉 Haha. Nu ben ik net 3 weken geleden bevallen en hoeft er nog maar 3 kilo af en dan zit ik al weer op mijn oude gewicht. Ik ben dus benieuwd hoe het dit keer gaat. De trek ik lekkere snacks is er nog steeds namelijk 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Wat heb ik tot nu toe gedaanMy Profile

 • Reply
  Mathiske
  18 april 2018 at 09:33

  De vorige zwangerschap kostte het me pijn en moeite om de kilo’s er af te krijgen, nu zijn ze + 2kg extra al weg. Mn buik is jog pudding, dat is jammer maar ik ga liever sporten dan dat ik nu zo hard afval. Ik voel me slap en soms duizelig omdat het zo hard gaat.

 • Reply
  Marleen
  10 augustus 2018 at 23:20

  Dl is 3,5 jaar en ik werd gecomplimenteerd met mijn mooie buikje. Het buikje dat ik er zo graag af wil hebben. In sommige kleding lijk ik zwanger en in gezelschap probeer ik constant mijn buik in te houden (vast goed voor mijn buikspieren lijkt me). En ook dan zie ik er zwanger uit… Aankomen lukt me zo. Kilo’s eraf krijgen blijft een eeuwige strijd, vrees ik.
  Ik accepteer mijn lijf nu wel. Maar ik blijf proberen dat het steeds slanker wordt. En zo heeft ieder een eigen strijd

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd