Daarom is fietsen met je kindje zo leuk!

IMG_20160405_162646De mensen die mij kennen weten dat ik niet graag fiets. Dat is met Naomi heel anders. Ik vind het heerlijk om met haar te fietsen. Op mijn vrije dagen en in het weekend neem ik het er echt van. Ik zag menig moeders hier langs fietsen met vrolijke kindjes voor- en achterop en dan dacht ik alleen maar: “Dat wil ik ook!” Meerdere keren las ik dat het beter is om te wachten met fietsen tot je kindje echt zelf kan gaan zitten. Daar hebben wij dus ook bewust voor gekozen. Toen ze eenmaal uit zichzelf kon zitten, kochten we een fiets. Ik veroordeel niemand die eerder op de fiets stapt, want als ouders maak je daarin een eigen keuze en natuurlijk fiets je niet meteen 30 kilometer. Voor ons voelde het goed om te wachten.

We bouwden het fietsen natuurlijk op, want meteen lang gaan fietsen is voor zo’n kleintje ook niet goed. Ik had mij van tevoren namelijk erg goed ingelezen. Zo moest je zoveel mogelijk hobbels en drempels proberen te vermijden, zodat je baby weinig trillingen ervaart. Hobbels vermijden is vrij lastig kan ik je vertellen, want de stratenmakers mogen weleens door ons dorp rijden om het opnieuw te doen. Naar de bakker was op sommige stukjes dus best wel hobbelig. Achter ons huis kunnen we over het asfalt door de polder rijden, dat fietst toch net iets lekkerder in het begin.

fietsen


Naar de bakker gaan met een kindje dat nog niet kan lopen is overigens niet heel handig… een kind op je arm, drie broden in je hand, je handtas en je fietssleutel niet te vergeten.

Ik had overigens verwacht dat ik de eerste keer heel eng zou vinden, maar dat was niet zo. Opstappen en afstappen ging prima – hoe het eruit ziet, dat weet ik niet, maar voor mij gaat het goed haha – Het fietsen gaat vanzelf en het fietst ook niet zwaar. Het Yepp zitje vind ik heel fijn, Naomi zit er goed en stevig in. De voetenzak die wij hebben van Deryan is heel handig, zodat ze het lekker warm heeft. Ze zit toch de hele tijd stil. Langzaam aan wordt het steeds warmer en kan de zak van het zitje af.Knipsel

Dus van ik-heb-een-hekel-aan-fietsen naar ik-hou-van-fietsen-en-pak-ieder-moment-om-dat-te-doen. Ik geniet! Ik hou van de heerlijke geluidjes die ze maakt als we fietsen. Ze brabbelt er op los als we een tijdje onderweg zijn. Ze legt haar handje heel vaak op mijn handen. Ze kijkt van links naar rechts en soms naar boven, omdat ze mij wil zien. Ik kan haar een kusje op haar hoofd geven. Fietsen is op die manier toch geweldig?! De liefde stroomt op dat moment door heel mijn lijf. Daarom is fietsen met je kindje zo leuk! Want zeg nu zelf, als je kindje geniet, dan doe jij dat ook!

Vind jij het ook zo heerlijk om met je kindje te fietsen?

Liefs Angela

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  15 april 2016 at 04:45

  Grappig! Echt precies hetzelfde als bij mij. Ik hield ook niet van fietsen, maar nu met Yarah vind ik het heel leuk ๐Ÿ™‚

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:32

   Hihi wat leuk. We lijken best wel op elkaar geloof ik!

 • Reply
  demallemolenmoeder
  15 april 2016 at 05:30

  Ik vind fietsen sowieso heerlijk en met kind vind ik het nog leuker!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Van 1983 tot en met 2016My Profile

 • Reply
  Merel
  15 april 2016 at 08:16

  Wat een mooi stoeltje hebben jullie gekocht! En wat een heerlijke foto’s met dat mutsje. Ik ga sinds kort ook met de fiets op pad en geniet er zo van. Onze jongste ook (tenzij ze in slaap valt onderweg)
  Merel onlangs geplaatst…Lego: tijdloos speelplezier, ook voor dertigplussersMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:33

   Leuk dat je een reactie achter laat Merel! Dankjewel, is echt een aanrader. Hihi heerlijk toch lekker slapen in de frissen lucht ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 april 2016 at 08:45

  Ja, ik vond dat ook altijd leuk. Je hebt ineens weer een grotere actieradius en het is heerlijk om zo samen buiten te zijn.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Neem een geit: levenslessenMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:33

   Ja precies, je kan echt even wat verder op pad! Frisse lucht is altijd goed ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  15 april 2016 at 08:46

  Wij zijn gisteren even wezen fietsen, ik kon niet wachten. Maar ik vind ze toch nog een beetje te klein. Toch maar wachten. Maar wat vond ze het leuk!! En ik ook. De drempels en hobbels zijn hier ook niet te vermijden.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…T.B.T Onze Babymoon. LondenMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:34

   Zat ze niet goed in het stoeltje naar jouw idee? Kan ze al wel uit zichzelf zitten? Dat scheelt misschien. Ik weet het niet hoor ๐Ÿ˜‰ Heerlijk dat jullie het beide zo leuk vonden!

 • Reply
  Nicole
  15 april 2016 at 11:07

  Toevallig heb ik laatst het stoeltje op de fiets gezet. Maar mijn banden zijn lek dus nog steeds niet gefietst. Ons zoontje is al 15 maanden dus wordt wel eens tijd haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Waar heb jij spijt van?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:35

   Ik zeg: banden laten maken door je lieve vent of de fietsenmaker en lekker fietsen met Spencer. Ik denk dat hij het geweldig gaat vinden! Lekker om zich heen kijken ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Nathalie
  15 april 2016 at 14:31

  Mooie fiets! Fietsen vinden de meeste kindjes leuk gelukkig!
  Nathalie onlangs geplaatst…Kinderen mogen in sommige winkels geen gebruik maken van het toiletMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:37

   Dankjewel! Ben ook echt heel blij met de fiets, hij is prachtig, maar nog belangrijker hij fietst heerlijk.

 • Reply
  Leonie
  15 april 2016 at 17:34

  Wat een leuke fiets en een mooi stoeltje! Ik kan niet wachten om straks (duurt nog wel even, haha) met onze Uk te fietsen:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De groeiende zwangere buikMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:37

   Thanks Leonie! De fiets is echt een aanrader, ook al duurt het nog even voor jou hihi ๐Ÿ˜‰ Ik snap dat je er naar uit kijkt hoor.

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  15 april 2016 at 19:43

  Ik wil ooook fietsen ๐Ÿ™‚
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wanneer ben je ‘later groot’?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:37

   Jaaaaa bijna meis. Je fiets heb je, nu nog even het stoeltje winnen ๐Ÿ˜‰

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd