Bye bye zwangerschapsverlof, back to reality!

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Met 33 weken zwangerschap kwam ik thuis te zitten vanwege teveel harde buiken. Inmiddels is Daniël bijna 16 weken oud en ga ik weer aan het werk.
Voorbij gevlogen
Ik kan het ergens nog steeds niet geloven dat mijn verlof alweer voorbij is. Daniël is niet uit ons leven weg te denken. Het is alsof we altijd al met zijn viertjes zijn geweest. De afgelopen tijd was bizar, prachtig, heftig en bovenal genieten. Ik heb genoten en gejankt, precies zoals het hoort te zijn niet waar? Ik koester ieder moment, vanaf de bevalling tot aan dit moment. Het moment dat mijn verlof voorbij is, het einde van een bijzondere periode. Het is tijd om weer terug te gaan naar de realiteit. Back to work! Ik ben gewoon niet gemaakt om 24/7 thuis te zijn voor de kinderen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou zielsveel van ze en ik geniet enorm, maar ik hou ook gewoon echt van mijn werk. Daarom kan ik ook niet wachten om vandaag weer te beginnen. Ik kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan met marketing & communicatie. Mijn collega’s weer te zien, te kletsen in het werkcafé en grootste plannen te maken en uit te voeren voor de organisatie. Ik hou gewoon echt van mijn werk als communicatieadviseur.

Collega’s zijn de bom!
Een hele tijd geleden deelde een van mijn lieve collega’s een blog waarin tips werden gedeeld hoe ik mijn eerste werkdag kon overleven na mijn verlof. Een daarvan was: koop voor jezelf een set nieuwe kleding. En dat had ik al gedaan, meerdere sets zelfs. Ik kocht een hele nieuwe garderobe en alle oude meuk ging weg. Heerlijk om een keer te doen, werd ook echt wel tijd hoor. Ik heb ook al verschillende appjes gekregen van ze, dat ze er weer naar uit kijken om samen te werken. Dat is toch tof! Ik kijk er ook echt naar uit om hen vandaag weer te zien. Laatst ben ik al op het werk langs geweest met Daniël. Dat was heel leuk en voelde ook echt goed, maar toen was ik er nog niet aan toe om te gaan werken hoor. Ik vond het heerlijk om hem te showen en even bij te kletsen, maar was blij dat ik nog niet moest beginnen.

Weer een nieuw tijdperk
Dat is nu dus anders. Ik heb er zin in, mijn tweede kolfavontuur gaat van start. De vriezer ligt vol met voorraad en dat vind ik een hele fijne gedachte. Vandaag gaan de kids naar het kinderdagverblijf met zijn tweetjes. Ik ben zó benieuwd hoe Daniël het gaat doen. De wenochtend ging echt fantastisch, dus het zal allemaal goed gaan. Twee jaar geleden stapte ik huilend in mijn auto toen ik Naomi achter liet. Ik ben benieuwd hoe dat nu gaat zijn. Ergens denk ik dat ik dat weer doe. Gisteren moest ik ook huilen, maar dat komt gewoon door al die hormonen. De gedachte dat deze periode nu voorbij is. Een mega bijzondere periode waar ik met twee kids enorm van heb genoten! Met ups en met downs, precies zoals het hoort. Het is zo fijn om 24/7 als gezin bij elkaar te zijn. Gisteren had ik het dus best even zwaar, het normale leven gaat nu toch echt weer beginnen. De tranen mogen er zijn, dat is alleen maar goed! Ik ben benieuwd hoe mijn eerste werkdag is, maar aan het eind van de dag wacht mijn prachtige gezin weer op mij. Let’s do this!

Hoe vond jij dat om weer aan het werk te gaan?

De afbeelding bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  11 september 2017 at 14:11

  Heel veel succes! Fijn dat je collega’s ook zo staan te springen om je weer te zien, dat is zeker een pleister op de wond
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Floor| Shoplog voor Baby KruijssenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd