Brief aan Naomi #1

Bijzondere gebeurtenissen moet je vastleggen en koesteren. Zodat herinneringen voor altijd blijven leven. Ieder jaar wil ik een brief schrijven voor Naomi. Net zo lang tot ze zelf het huis uit gaat. Dat gaat nog heel erg lang duren, gelukkig, maar ik vind het een mooi om dan alle brieven te bundelen en mee te geven. Ik schreef er al één toen ze geboren is (die hou ik voor onszelf) en een toen ze een half jaar oud was. En ik schreef er ook eentje op de dag na haar eerste verjaardag, dat is de brief die je nu gaat lezen.

Lieve Naomi,

Gisteren hebben we jouw eerste verjaardag gevierd. Het was een fantastische dag met heel veel zon en gezellige mensen. Jouw beide opa’s en oma’s waren er. Je twee overgrootoma’s en je overgrootopa. En natuurlijk je ooms, tantes en vrienden van papa en mama. Je kreeg veel cadeautjes en hebt een gezellige middag gehad. Je had het erg naar je zin en daardoor wij ook. Als je dit leest weet je ondertussen dat ik graag schrijf en mijn emoties graag op papier zet. Zo ook vandaag na die enorme mijlpaal. Je bent gewoon geen baby meer, maar een dreumes!

Lieverd, je hebt echt geen idee hoeveel wij van jou houden. Je bent letterlijk de wereld voor papa en mama. Je bent een prachtig kind. Je bent uniek. Niemand, maar dan ook niemand is zoals jij. Je bent precies goed zoals je bent. Je bent welkom op deze wereld. Een wereld die God zo ontzettend mooi gemaakt heeft en waar jij onderdeel van mag zijn. Wij mogen jou leren om het goede te doen voor je medemens. Dat is mooi, maar soms ook beangstigend. We willen je voor zoveel leed behoeden, maar weten ook dat dat niet mogelijk is. Zo onbevangen als jij nog bent, blijf dat de rest van je leven. Probeer dat in ieder geval, want papa en mama zijn dat niet en menig volwassene niet. Laat je niet kisten door de teleurstellingen, want lieve kleine schat, die horen bij het leven. Dat maakt je sterker, ook al zie je dat op sommige momenten niet.

Je bent een eigenwijze dreumes, een heerlijk meisje en ontzettend lief. Sinds jij er bent hebben zoveel dingen een andere lading gekregen. Zijn andere dingen zo onbelangrijk. Maakte ik mij druk om onzinnige dingen. Jij bent mijn leven lieverd. Ik draag je, nu nog letterlijk, maar er komt een tijd dat jij zelf wilt stappen en dan loop ik naast je. Houd ik je hand vast. Jij hebt mijn hart gestolen al vanaf het eerste moment. Ik werd verliefd toen ik jou in mijn armen had. Een liefde die niet in woorden uit te drukken is. Een onvoorwaardelijke liefde.

Ontdek de wereld en leef. Het leven is zo mooi en ik hoop dat je dit ook zo mag ervaren. Er komen minder leuke dingen op je pad, keuzes die je moet maken en dat is niet altijd makkelijk. Betrek ons in je leven, maar bovenal ook God. Zijn plan met jou staat vast, al vanaf het eerste moment. Hij laat je nooit los, zelfs niet als jij dat wel doet.

De woordjes die je zegt: mama, papa, die, dees, dadada, jaaaa, hee. Het is zo leuk om te horen uit jouw mond. Je lieve stemmetje. Ik kan niet wachten tot je echt gaat praten en we samen kunnen kletsen. Dan kletsen we de oren van papa’s hoofd. Tja dat heb je met twee vrouwen in huis he. En stiekem geniet papa daar dan ook echt wel van hoor. Je klautert overal op, in en over. Je straalt als we met je spelen. Als je weer eens iets gaat doen dat je niet mag doen. Je kleine tong komt dan naar buiten en wij weten hoe laat het is.

Je bent dol op je vader. Ik geniet als ik jullie zie, mijn hart stroomt over van liefde. Jouw vader is een geweldige man voor mij en de beste papa die jij je maar kunt wensen. Hij zal je altijd beschermen, want daar zijn papa’s voor.

Ik hou van je lach. Van je kleine billetjes, teentjes, vingertjes, handjes. Ik hou zielsveel van je.

Kus mama

Schrijf jij ook weleens brieven voor je kind(eren)?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nicole
  8 juli 2016 at 07:32

  Mooi! Tof om uit te printen en te bundelen voor later.
  Nicole onlangs geplaatst…“Mag ik bij je slapen vannacht?”My Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  8 juli 2016 at 09:35

  Mooi meis
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Twinning: matchen met mama en zoon…My Profile

 • Reply
  Merel
  8 juli 2016 at 12:35

  Supermooi geschreven! De liefde spat van het scherm, echt knap om je gevoel zo te kunnen verwoorden en fantastisch voor haar om later te kunnen lezen.
  Merel onlangs geplaatst…Zomervakantie voor Lotus Writings?My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  8 juli 2016 at 23:26

  Wat mooi geschreven! Super lief! Die van mij stond van de week online
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Emily’s eerste jaar in vogel vluchtMy Profile

 • Reply
  Anne
  12 juli 2016 at 13:19

  Wat een lieve brief. Ik schrijf ze ook. Ik wilde er 4 per jaar..voor ieder kwartaal een. 0, 4, 8 en 12 maanden. Zo bijzonder ook om de ontwikkelingen dan te zien.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd