Brief aan mijn dochter

Lieve Naomi,

Vorig jaar zat je nog in mijn buik, was je druk aan het groeien tot een klein mensje. We zijn zo ontzettend dankbaar dat God ons jou gegeven heeft. Ik heb je met liefde en trots gedragen en vandaag ben je alweer een half jaar bij ons. Wat vliegt de tijd. De afgelopen week gebeuren er rare dingen in de wereld en dat zet mij aan het denken over jouw toekomst. Voor je het weet ben je niet meer mijn kleine Naomi en kun je deze woorden goed gebruiken op je reis naar een prachtige volwassen vrouw.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mijn dochter, mijn prachtige dochter. Je bent nog zo klein, maar al zo wijs. Vanaf het moment dat je geboren bent, ben ik al trots op je. Ik ben nieuwsgierig naar jouw toekomst. Bij iedere stap die je zet zijn papa en ik bij je, maar bovenal God is bij je. Hij loopt naast je, vergeet dat nooit. Hij is er als je vrolijk bent, maar ook als je verdrietig bent. Hij is er altijd, zelfs als jij hem niet ziet of wilt zien. Hij laat je nooit los. Welke keuzes je ook maakt, je kan altijd op hem terugvallen.

Je vader en ik hebben het beste met je voor, ook al zul je weleens denken dat dat niet zo is. Je zult zeggen dat we je niet begrijpen. Dat we te streng voor je zijn. Dat je niks mag. Dat je het zelf allemaal heel goed weet. Dat we je moeten vertrouwen. Dat je heus op tijd thuis bent. Als je qua karakter op mij lijkt, dan gaan er momenten komen dat we botsen. Dat is niet erg, want dat hoort erbij. Ook in die momenten hou ik nog steeds ontzettend veel van je. Je kunt altijd bij ons terecht, waar je ook mee zit. En hoe moeilijk het misschien is om te vertellen. We zijn er voor jou. We zullen je helpen. Altijd van je houden. Onvoorwaardelijk. Echt waar.

Lieve schat, blijf jezelf. Vergelijk jezelf nooit met anderen. Je bent uniek. Je bent mooi zoals je bent. God heeft jouw zo gemaakt. Negeer het ideaalbeeld, want dat bestaat niet. Hou van jezelf, want dan kun je ook van anderen houden. Geloof in jezelf. Maak fouten. Leer van die fouten. Geniet van elke dag. Wees niet bang. Leer nee te zeggen. Ga op avontuur. Maak vrienden waar je samen oud mee kunt worden. Maak herinneringen. Wees altijd eerlijk. Wordt verliefd. Wees dankbaar. Vergeef, hoe moeilijk dat soms ook is. Lach iedere dag. Vertrouw op jezelf. Uit je gevoelens.

Ik hou van je! Veel liefs,

Mama

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tamara
  26 november 2015 at 20:07

  Mooi geschreven!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd