Borstvoeding geven in de zomer

Als moeder van twee kids die borstvoeding heeft gegeven in de zomer leek het mij wel handig om tips te delen van mijn hand. Het waren bij mijn kids twee hele warme zomers en als je borstvoeding geeft zijn er een aantal zaken waar je in mijn ogen rekening mee moet houden. Ik zet ze vandaag voor je op een rij!

Zelf voldoende vocht binnen krijgen
Dat is niet altijd makkelijk, wel noodzakelijk. Borstvoeding geven kost je lichaam veel energie. Bij warm weer moeten we allemaal wat meer vocht tot ons nemen. Hoeveel dan? Tussen de 2 en 3 liter op een warme dag. Een fles vullen met water en die naast je neerzetten is het meest handige.

Goed eten
Als het warm is heb je vaak minder trek in eten. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Uit eten haal je namelijk energie en dat heb je hard nodig als mens en zeker als je borstvoeding geeft. Watermeloen, komkommer, smoothies of een zelfgemaakt soepje zijn ideaal voor dit weer. Je eet niet alleen, maar krijgt meteen ook vocht binnen.

Geen water geven aan een baby
Laat je niet verleiden om je baby water te geven. De eerste 6 maanden wordt dit sterk afgeraden en onderzoek wijst uit dat je ook daarna geen extra water hoeft te geven. Dit bevat nul calorieën en daar groeit een baby dus niet van.

Veel aanleggen
Leg je kindje liever wat extra aan of geef wat afgekolfde moedermelk. Hoe weet je nu dat je kindje voldoende drinkt? Dat vond ik zelf altijd het lastigste. Ik lette altijd op een actieve indruk, of ze zelf wilden eten en voldoende plasluiers hadden op een dag. Bij twijfel belde ik dan gewoon de huisarts.

Heb jij nog een tip? 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd