BooBoo balsems | Slaap lekker, Adem Vrij en Relax Mama, werkt het nu echt?

Via Natuurlijkdichtbij.com maakte ik kennis met essentiële oliën in de vorm van verschillende balsems. De ontdekking van de eeuw als je het mij vraagt!

 1. BooBoo Slaap Lekker
 2. BooBoo Adem Vrij
 3. BooBoo Relax Mama

Ik heb ze nu een aantal weken getest bij mezelf en de kids en ik ben erg enthousiast. Met name die eerste, want onze nachtbraker is niet meer zo’n nachtbraker namelijk. Wonderlijk he! Voordat ik mijn ervaringen deel met alle drie de balsems, laat ik Hanneke van Natuurlijkdichtbij.com aan het woord met betrekking tot essentiële oliën. Want wat zijn dat nou eigenlijk?

Hanneke:”Essentiële oliën zijn aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit zaadjes, schors, bladeren, stelen, wortels, bloemen en vruchten van planten en bomen. Het is het natuurlijke afweermechanisme van de plant. Zo beschermt het de plant tegen kou en warmte. Maar planten hebben ook de oliën als bescherming voor de plant zelf, zodat het insecten tegenhoudt. De Essentiële Oliën worden gewonnen door middel van stoomdestillatie, je hebt dan dus een flesje met puur aromatisch extract. Het is zeer geconcentreerd (50-70 keer krachtiger dan kruiden).

Echt 100% natuurlijk?
Ik werk alleen maar met 100% natuurlijke essentiële oliën. Ze bevatten geen pesticiden of synthetische toevoegingen en daardoor zijn ze veilig te gebruiken voor jou, je gezin, je kinderen en gedurende je zwangerschap. LET OP: Over de relax mama zijn de meningen verdeeld. Rozemarijn mag niet in grote hoeveelheden gebruikt worden tijdens een zwangerschap. De relax mama is zeer goed verdund, maar overleg daarom altijd met je verloskundige voor je deze gebruikt.

De oliën hebben geen negatieve bijwerkingen wat je vaak bij medicatie wel hebt. Denk aan de bijsluiter die je bij de medicijnen hebt. Daardoor is het juist zo fijn om oliën te gebruiken bij kinderen. Kinderen zijn namelijk nog kwetsbaar. Kinderen reageren heftiger op dingen van buitenaf. Zijn nog helemaal vrij van ‘gekke’ stoffen. Oliën kennen geen bijwerkingen. Behalve als je kind bijvoorbeeld allergisch is voor een bepaalde plant of kruid moet je even goed kijken of dit ook met de olie zo is. De olie wordt wel uit een ander deel van de plant gehaald dan waar ze vaak allergisch voor zijn. Dus het kan goed zijn dat ze wel tegen de oliën kunnen.

Waar kun je de oliën voor gebruiken?
Je kan het voor heel veel dingen inzetten. In de bijbel wordt ook gesproken over oliën. Koning Salomo zei in spreuken 21 vers 20: Een wijs man heeft een schat aan oliën in huis. Of in Johannes 12:3; Maria dan nam een pond zuivere narduszalf (wij hebben nardusolie) van zeer grote waarde, zalfde de voeten van Jezus en droogde Zijn voeten met haar haren af: en het hele huis werd vervuld met de geur van de zalf.

Ik noem dit echt mijn natuurlijke EHBO kistje: 
Lavendel rustgevend, goed bij inslapen, bij insectenbeten, hooikoorts, eczeem, brandwondjes, spanningshoofdpijn
Pepermunt bij hoofdpijn, middagdipje geeft energie en focus, misselijkheid
Lemon zuivert het lichaam, tegen koorts, bevordert concentratie
Melaleuca tegen kalknagels, acne, schimmelinfecties, oorpijn, keelpijn, koortslip. Ontsmettingsmiddel bij wondjes
Oregano bij virussen, griep, verkoudheid, wratten
Wierook goed voor de cellen, huid(anti-rimpel) zenuwstelsel en immuunsysteem. Bevordert helder denken
Deep blue voor spieren, gewrichten, botbreuken, reuma en artritis
Breathe samenstelling voor luchtwegen met o.a. eucalyptus en laurier. Gebruiken bij verkoudheid, benauwdheid of astma.
On guard: bij keelpijn, onstoken tandvlees, kiespijn, griep en verkoudheid. Versterkt je immuunstysteem
Zengest spijsverteringssamenstelling
Smart en sassy helpt bij afvallen en helpt tegen cellulitis.”

Wil je meer weten over essentiële oliën? Hanneke geeft gratis workshops bij haar thuis of ze kan naar je toekomen als jij 6-8 mensen verzamelt. Bekijk haar website voor de mogelijkheden.

BOOBOO Slaap lekker

Dé zalf waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Zoals jullie weten zijn de nachten met Daniël vrij aanwezig. Toen dit op mijn pad kwam besloot ik een gok te wagen. Iets in de trant van: baadt het niet, dan schaadt het niet. Met totaal geen enkele verwachting gebruikte ik dit bij Daniël. Ik smeerde het de eerste keer op zijn borst, rug en onder zijn voeten. Meteen maar op alle plekken waar het mag haha. Het inademen van de oliën, die vrijkomen door de lichaamswarmte, wordt als verlichtend en rustgevend ervaren.Verbaasd was ik toen Daniël maar één keer kwam, de keer daarna sliep hij door en zo wisselde dat elkaar dagelijks af. Maar één keer! Niet meer de 4 of meerdere keren dat ik eruit moest om hem weer neer te leggen. Hij werd wel wakker, maar had de rust om in slaap te vallen. Die rust had hij van mij dus niet meer nodig! Er zijn ook wat onrustige avonden/nachten geweest, maar dit had te maken met een oei ik groei sprongetje, dus die tel ik niet mee. Je zult begrijpen dat ik ontzettend blij ben met deze balsem. Voor ons werkt het dus echt! Het is zeker geen garantie voor doorslapen, maar ik merk dat hij in de nacht rustiger is. Die ene keer dat hij wakker is en wil drinken, slaapt hij meteen weer in. Staan in zijn bed doet hij ook niet meer in de nacht, zodra hij wakker wordt, vindt hij dus de rust om weer verder te slapen. Ik vind het erg wonderlijk. Het werkt hier dus echt!

Voor wie?
Van zuigelingen vanaf 0 maanden. Geschikt voor iedereen dus!

Hoe gebruik je het?
Wrijf ‘s morgens en ‘s avonds borst en rug in met ½ à 1 theelepeltje.
Wrijf voor het slapen gaan de voetjes van de baby in en bedek deze met sokjes.

Prijs?
8 euro voor 30 ml.

Wat zit er in?
Het is een zalf van de volgende essentiële oliën: lavendel, wierook, Ylang-Ylang, Bergamot, Sandelhout, in combinatie met rauwe kokosolie. Essentiële oliën hebben heel veel eigenschappen om je lichaam te ondersteunen. Ik was zelf erg benieuwd wat die oliën dan doen in die zalf. Ik heb Hanneke gevraagd om dit op te schrijven, zodat jullie dit ook weten. Je wil immers wel weten wat het doet!

Lavendel
Rustgevend, kalmerend, verzachtend, helpt bij depressiviteit en brengt emoties in evenwicht.
Er zijn heel veel onderzoeken gedaan met lavendel. De mensen die het gebruiken hebben minder angst en depressieve gevoelens.

Wierook
Het verlicht hyperactiviteit, ongeduld, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

Ylang-Ylang
Het is kalmerend en ontspannend en kan helpen om woede te verlichten
Onderzoek uit 2008: Bij mensen bleek de geur van ylang-ylang de kalmte te verhogen

Bergamot
Het kan helpen om angstgevoelgens, depressies, stress en spanning te verlichten.

Sandelhout
Kalmeert, harmoniseert en brengt de emoties in evenwicht.

BooBoo Balsem Adem Vrij

Verkouden en hoesten, steek je vinger op als je kids er last van hebben! Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen bij onze kids. Ik moet zeggen dat het afgelopen winter wel heel heftig was. Er leek geen einde aan de snotneuzen te komen. Toen ik deze balsem binnenkreeg kon ik hem testen bij Naomi en mezelf. Opnieuw had ik geen verwachting, maar wat is dit fijn. Wij gebruikten altijd Luuf, maar die is direct in de prullenbak beland. Na 3 dagen smeren was het bij ons niet meer nodig! Even later kreeg Daniël ook last en ben ik dit direct gaan smeren, na 2 dagen was het niet meer nodig.

Voor wie?
Voor zuigelingen vanaf 0 maanden. Er zit GEEN eucalyptusolie in, wat bij andere merken wel het geval is.

Prijs?
7,50 euro voor 30 ml.

Hoe gebruik je het?
Wrijf ‘s morgens en ‘s avonds borst en rug in met ½ à 1 theelepeltje.
Wrijf voor het slapen gaan de voetjes van de baby in en bedek deze met sokjes.

Wat zit er in?
Het is een zalf van de volgende essentiële oliën: koud geperste organische kokosolie, kajeput, rozenhout, witte spar, tea tree, citroen, lavendel, vitamine E.

Kajeput
Kajeput olie heeft een verdovende werking en schept een gevoel van innerlijke zuiverheid.

Rozenhout
Rozenhout sterkt het zenuwstelsel en heeft een heilzame, opbeurende werking. Hij wordt veel gebruikt ter voorkoming en bestrijding van luchtweginfecties.

Witte spar
De spar is door de eeuwen heen gewaardeerd voor zijn geneeskrachtige werking voorall voor luchtwegen klachten, koorts en spier- en reumatische pijn.

Tea tree
TeaTree olie bezit meerdere eigenschappen die het lichaam bij het genezingsproces positief ondersteunen. De olie kan door zijn schimmelwerende werking bij huidschimmels en verontreinigingen succesvol worden ingezet en is ook nog pijnstillend, vermindert jeuk en remt de ontwikkeling van ettervormende bacteriën.

Citroen
Citroen is een belangrijke etherische olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijvoorbeeld een ziekenkamer te desinfecteren.

Lavendel
Lavendelolie is heel veelzijdig een paar mooie eigenschappen. Lavendel is kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt in balans. Heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. De olie werkt slijmoplossend en helpt daardoor bij verkoudheid en griep. heeft een goede werking op spanning, depressie, slapeloosheid en stress.

BooBoo Balsem Relax Mama

Dit klonk mij zeer goed in de oren. Dat hele ontzwangeren doet behoorlijk veel met mij. De combinatie met het drukke gezinsleven, werken en het sociale leven is soms best lastig. Daardoor zit ik behoorlijk hoog in mijn energie en komt er zeker stress om de hoek kijken. Ik had nooit gedacht dat ik meer rust zou voelen in mijn lijf. Ik heb het een aantal dagen niet gebruikt en merkte meteen verschil. Ik denk dat dit per persoon verschillend is wat jij ervaart. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik voel me fijner als ik dit gebruik! Al hoewel ik lichamelijk al hersteld ben na de bevalling, heeft deze balsem ook daar een goede werking op. Daar kan ik dan weer niet over meepraten, maar hij is daar dus wel geschikt voor!

Voor wie?
Voor alle mama’s van elke leeftijd!

Prijs?
7,00 euro voor 30 ml.

Hoe gebruik je het?
Wrijf ‘s morgens en ‘s avonds borst en rug in met ½ à 1 theelepeltje.
Een theelepeltje in bad oplossen voor een relax moment.
De slapen (anatomie) van de moeder kunnen ook licht worden ingesmeerd voor directe verlichting.

Wat zit er in?
Het is een zalf van de volgende essentiële oliën: koud geperste organische kokosolie, lemongrass, manderijn, rozemarijn, patchouli, lavendel, vitamine E.

Lemongrass
Lemongrass is een zuiverende olie en werkt kalmerend op het zenuwstelsel. De olie werkt verzachtend bij spierpijn en verrekkingen en ondersteunt een gezonde vertering

Mandarijn
Mandarijn olie is algemeen kalmerend op de spijsvertering en is zuiverend voor de huid. De olie is zeer effectief bij nerveuze hoest en stress. Mandarijn brengt een speelse creativiteit naar boven zodat problemen niet meer zo zwaar vallen en de kleine dingen weer aandacht krijgen.

Rozemarijn
Rozemarijn olie heeft een gunstige invloed op een zwakke spijsvertering, een opgeblazen gevoel, zenuwpijn en heeft het vermogen de bloedsomloop te stimuleren. Rozemarijn heeft een verkwikkend en stimulerend effect op vermoeide en apathische mensen.

Patchouli
Patchouli olie heeft een schimmeldodende werking , vooral bij huidschimmels, is een celvernieuwer en bevordert de genezing van wonden.

Lavendel
Lavendelolie is heel veelzijdig een paar mooie eigenschappen. Lavendel is kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt in balans. Heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. De olie werkt slijmoplossend en helpt daardoor bij verkoudheid en griep. heeft een goede werking op spanning, depressie, slapeloosheid en stress.

En heb jij dit al geprobeerd of ga je het proberen?

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jessica
  9 april 2018 at 08:03

  Wauw super leuk dat je ook een pakket mag weggeven zeg!! Ik doe heel graag mee! Ben nu zwanger van onze tweede en ons meisje van 3 is de laatste tijd erg onrustig ’s nachts! Verkoudheid is natuurlijk om de haverklap en relaxen als mama, wie wik dat nu niet!

 • Reply
  Marian Zw
  9 april 2018 at 08:09

  Dat klinkt echt geweldig! Ik zou het graag willen proberen, ga een berichtje achterlaten op facebook

 • Reply
  Daniëlle
  9 april 2018 at 09:04

  Wat een fijne, duidelijk en overzichtelijke review van deze producten. Ik was al positief toen ik je er over hoorde via Instagram, maar na het lezen van dit artikel helemaal! Ik doe dus heel graag mee met deze winactie, gezien we zeer binnenkort een derde wonder in ons gezin mogen verwelkomen! Bedankt voor alle informatie in ieder geval

 • Reply
  Marian B
  9 april 2018 at 11:11

  Dit ken ik niet. Je hebt me er erg nieuwsgierig naar gemaakt, ik doe graag mee!

 • Reply
  johanna
  10 april 2018 at 13:29

  Was al heel nieuwsgierig naar je artikel maar nu zou ik het echt zelf willen proberen. Vooral voor het slapen van oudste zoon, heeft nu 1 melatoninepilletje nodig. Zou heel fijn zijn als het met deze balsem opgelost kan worden!

 • Reply
  Gitte Brouwer
  17 april 2018 at 14:05

  Ben heel benieuwd!! Momenteel naar die voor mamas het meest.. door de bekkeninstabiliteit un combinatie met een dansende baby op mijn blaas is de nachteust ver te zoeken! (Ik neem aan dat je dit mag smeren tijdens de zwangerschap..?). We hebben hier met onze peuter ook al heel wat potjes luuf gesmeerd, en ben wel benieuwd naar een natuurlijk alternatief.. en als de baby geboren is probeer ik graag de slaap lekker.. dat heeft denk ik geen toelichting nodig hahaha!!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd