Blogging Stories: Hoe zit dat nou eigenlijk met mijn blog?

Nu leren jullie niet mij, maar het hoe en waarom van mijn blog beter kennen 😉  bloggen
Waarom ben je een blog begonnen?

Ik liep al heel lang rond met het idee. Toen ik zwanger werd dacht ik: nu ga ik bloggen. Toch zette ik de stap niet. In oktober vroeg iemand op instagram mij om 10 dingen te delen die niemand nog van mij wist, waaronder ik dus deelde dat ik graag zou bloggen. Ik kreeg een aantal reacties van mensen dat ik het gewoon moest doen, want wat had ik te verliezen. Stephan was dat volledig met mij eens. Ik had al veel dingen geschreven tijdens mijn zwangerschap en mijn zwangerschapsverlof, maar dan gewoon in een Word document. Ik besloot een gratis wordpress website te maken en mijn eerste blog ging op 5 oktober 2015 online. Toch deelde ik mijn website nog niet, dus ik was de enige die het kon lezen. Ruim twee weken later ging ik dan toch echt online en na een maand besloot ik mijn gratis wordpress website gedag te zeggen en te gaan voor www.mamametpassie.nl.

Waarom koos je de naam Mama met passie?
Ik ben een mama die een passie heeft voor schrijven. Al van kinds af aan schrijf ik verhaaltjes. En ik ben een mama, dus ik vond het daarom een toepasselijke naam.

Noem drie voordelen van het bloggen

 • Mijn hersenspinsels dus op papier te zetten.
 • Het werkt voor mij echt ontspannend om van mij af te schrijven. Heerlijk!
 • Je leert heel veel andere mensen kennen

Noem drie nadelen van het bloggen

 • Het kost veel tijd. Echt veel tijd. Het onderwerp bedenken en schrijven dat gaat snel. Maar dan het finetunen, de foto’s er bij maken of zoeken kost echt een hoop tijd.
 • Soms staat er een blog ingepland en plaatst die andere blogger hem een dag voor jou. Helaas pindakaas. Ik verplaats hem dan meestal toch even.
 • Mensen denken mij misschien heel goed te kennen. Ik deel een hoop, maar natuurlijk niet alles. Er bestaat ook nog zoiets als privé. Ik vind het fijn om te bepalen wat ik wel en niet deel.

Hoe plan je de artikelen?
Ik schrijf wanneer ik tijd en inspiratie heb. Vaak dagelijks, maar soms ook helemaal niet. Dus dat plan ik niet. Wanneer en hoe laat ze online komen dan weer wel. Dat doe ik met een plug-in genaamd Kalender. Ideaal. Ik vind het fijn om vooruit te werken. Laatst was ik ziek en dan heb je echt geen puf om te schrijven. Geeft mij rust omdat ik weet dat er toch blogs online komen 😉

Welke artikelen schrijf je het liefst?
Over mijn ervaringen. Dus echt de persoonlijke artikelen. Ik hoop daarmee anderen te helpen, ook al is het maar één persoon!

Welke blogger(s) is (zijn) je grote voorbeeld?
Ik heb geen groot voorbeeld. Ik wil ook niet in iemands voetsporen treden, want mijn blog is anders dan anders, omdat niemand is zoals ik. Er zijn honderden mamabloggers, dus er zullen qua onderwerpen altijd overeenkomsten zijn. Wel heb ik een aantal mamabloggers die ik leuk vind om te volgen en ook andere blogs over eten bijvoorbeeld. Puur alleen beautyblogs vind ik helemaal niets 😉

Wat hoop je in de toekomst te bereiken met je blog?
Ik heb geen einddoel. Het is een supergave hobby dat ik nog lang hoop uit te voeren. Ik hoop natuurlijk dat mijn blog groeit en dat andere mensen iets hebben aan mijn ervaringen en verhalen over het moederschap.

Ik hoop dat jullie mijn website met plezier blijven bezoeken. Jullie maken het leuk om te blijven schrijven, want ook al is het een hobby, zonder lezers is het toch minder leuk 😉

Ik weet niet van wie deze tag oorspronkelijk is, dus als jij het bent of als jij het weet. Dan hoor ik het graag en zorg ik voor de juiste vermelding!

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Nicole
  11 maart 2016 at 06:23

  Leuke tag is dit! Ik heb ‘m een tijd geleden ook ingevuld! Leuk om te lezen!
  Nicole onlangs geplaatst…Your Story – Christina heeft het premenstrueel syndroom (PMS)My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   13 maart 2016 at 14:18

   Leuk! Ik ga die van jou eens opzoeken, want dan ben ik wel nieuwsgierig naar jouw antwoorden 😉

   • Reply
    fifa 13 ultimate team coin generator ps3 online
    8 mei 2017 at 18:01

    There are commercial robots, as well as free ones, and you could even design your own without writing a single line of mql4 code…but how often, or how do I know for sure that I need to optimize/re-optimize a forex robot using historical data in metatrader, since the market keeps changing? and what would be the length of time to use to optimize for 1M, 5M, 15M, 30M, 1H, 4H, Daily charts? thanks!

 • Reply
  Saskia
  11 maart 2016 at 09:46

  Leuk en goed dat je toch de stap hebt genomen om te bloggen. Ik vond het ook mega eng in het begin haha, maar het is zo leuk 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…8x Random Lente MusthavesMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   13 maart 2016 at 14:19

   Dankjewel! Hihi, het is echt heel leuk. En jij hebt het helemaal goed voor elkaar met je blog!

 • Reply
  demallemolenmoeder
  11 maart 2016 at 09:49

  Leuke Tag! Ook leuk om zo meer te weten te komen over het waarom, hoe en wat.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd