Wat bloggen mij het afgelopen jaar heeft gebracht

Een jaar bloggen. Ik blijf het onwerkelijk vinden als ik heel eerlijk ben. Een jaar lang alles delen wat er in mij opkomt, wat er in mijn leven gebeurd enzovoorts. Oké niet alles, maar wel bijna alles. Dat is wat mensen soms ook best best vreemd vinden en tegelijkertijd ook heel knap. Een groot stuk van mijn leven delen met wildvreemden klinkt gek, maar voor mij is dat helemaal niet zo. Het liet mij nadenken over wat bloggen mij het afgelopen jaar heeft gebracht en dat is veel.


Hoofd leegmaken
Met stipt op één. Schrijven is voor mij een uitlaatklep. Altijd al geweest. Ik heb het nodig om van mij af te schrijven, dat deed ik al heel jong in een dagboek. Ik ben iemand die heel emotioneel is, handelt vanuit haar onderbuikgevoel en juist dan heb je het soms nodig om alles in perspectief te zien. Schrijven helpt mij dan enorm en ik vind het tof dat het mensen inspireert. Schrijven is altijd een passie geweest. Bloggen is gewoon een heerlijke hobby geworden!

Persoonlijke groei
Ja ik ben enorm gegroeid als persoon. Ik verliet regelmatig mijn comfortzone door persoonlijke dingen te delen. Daar waar ik nog erg onzeker was, is dat nu vele malen minder. Juist door het delen van mijn verhalen, in de reacties de herkenning te lezen van anderen en de persoonlijke gesprekken soms via Facebook, maken dat ik mij sterker in mijn schoenen voel staan. Ook de nuchtere reacties op sommige onderwerpen vond ik fijn, dat liet mij weer nadenken en veranderde soms ook mijn kijk. Ik durf meer voor mijzelf op te komen en voor mijn gezin te staan. Zij zijn het belangrijkste, de rest komt daarna wel.

Interactie met jullie
Absoluut, haakt een beetje aan het bovenstaande. Jullie hebben mij op zoveel vlakken enorm geholpen, echt waar. Misschien dat ik dat ook te weinig zeg, maar enorm bedankt. Ik vind iedere reactie, like of (kritische) opmerking waardevol. De moeite die jullie nemen om dat te doen, vind ik te gek. Ik zou jullie allemaal persoonlijk willen ontmoeten en wie weet lukt dat ooit ook wel. Dromen mag toch? Ik vind het bijzonder dat mensen naar aanleiding van sommige verhalen, hulp aanboden. Zo kreeg ik hulp van een voedingskundige, omdat ik zo enorm afviel door de borstvoeding. Mocht ik voor een vader van een lezer bidden, die ook in het ziekenhuis lag toen mijn vader in het ziekenhuis lag. Kreeg ik ontzettend lieve reacties op mijn baalartikel van het kolven, dat dit zo moeizaam ging en ik misschien wel moest stoppen met voeden. Ook de keuze voor een (moeder)fiets en de keuze voor een autostoel, heb ik aan jullie te danken. Echt enorm bedankt!

Bewaren van herinneringen
Ik ben dol op het bewaren van herinneringen door middel van foto’s. Mijn website is hier bij uitstek geschikt voor. Soms lees ik weleens artikelen terug uit de tijd dat ik borstvoeding gaf, waar ik bijvoorbeeld mee stoeide. Gaaf om te zien dat ik daar nu zo anders tegenaan kijk, ik zou het bijna vergeten soms, maar door het op te schrijven en het terug te kunnen lezen heb je dat niet meer. Ik vind het heel waardevol om dit te hebben. En natuurlijk kun je dat op honderden manieren doen, maar ik hou enorm van mijn website.

Lef
Veel mensen vinden het delen van mijn hersenspinsels getuigen van lef. Misschien hebben ze wel gelijk, maar voor mij voelt het volkomen natuurlijk. Ik deel wat ik wil, maar denk altijd goed na voor ik iets plaats. Zo zul je geen foto’s zien van Naomi vol met waterpokken (in haar gezicht had ze er een paar, maar in die periode deelde ik erg weinig van haar), naakt in een badje of met een snottebel. En ik denk ook niet dat ik zoveel foto’s van Naomi blijf plaatsen als ze ouder is, maar dat is iets voor later. Ik wilde al zo lang mijn hersenspinsels delen. Er waren genoeg hobbels te nemen, maar ik ben dolblij dat ik de stap, na aanmoediging, gezet heb.

Beter schrijven
Als ik kijk naar de eerste artikelen die ik schreef of naar de artikelen nu, dan zit daar absoluut verbetering in. En ik blijf groeien dat vind ik zo leuk. Ik ben echt mezelf in al mijn artikelen. Als je mij in het echt zou ontmoeten, dan ben ik precies zo. Een tikkeltje emotioneler wellicht dan je online kunt lezen 😉 Verder heb ik echt een hekel aan spelfouten, zeker met mijn werk als communicatieadviseur, vind ik dat niet kunnen. Soms sluipt er weleens eentje tussendoor en daar baal ik dan van. Ik heb geleerd het los te laten en het gewoon aan te passen als ik het zie of als iemand mij erop wijst, want echt: doe dat!

Nieuwe contacten
De blogwereld is groot en je zult je verbazen dat je hecht kunt worden met mensen die je nog nooit gezien hebt. Alleen maar omdat je ze leert kennen door hun eigen blogs. Ik heb een whatsappgroep waar ik heel dankbaar voor ben. Stuk voor stuk prachtige meiden met kids waar ik veel van leer. Die ik vragen kan stellen of waar ik even mee kan sparren. Ik vind het zeer waardevol. Lieve meiden, jullie weten wel dat ik jullie bedoel 😉 Daarnaast weten jullie dat ik een hele bijzonder band met Jodi van Liefthuis heb. Zij is 3 dagen na mij gestart met bloggen, terwijl ze ook al langer een domeinnaam had. Tof dat zij ook de stap zette, we hebben elkaar enorm geholpen en doen dat nog steeds.

Leren, leren en nog eens leren
Schrijven is één ding, maar een website onderhouden is weer iets heel anders. Ik kan nog steeds niet programmeren hoor, dat zal ik nooit kunnen, maar ik heb wel ontzettend veel geleerd op het gebied van websites, plug-ins, SEO, Google Analytics en ga zo maar door. Iedere dag leer ik weer bij en dat is zo ontzettend leuk. Ook op het gebied van samenwerkingen met bedrijven leer ik een hoop. Deze heb ik overigens niet veel hoor, want anders zouden jullie dat lezen onderaan het artikel, maar zo vond ik het organiseren van de winweek echt heel tof 😉

 

Ik kijk uit naar weer een jaar bloggen! Ben benieuwd waar ik dan sta, hoe mijn leven er dan weer uitziet en hoe mijn blog gegroeid is op allerlei gebied 🙂 Er is nog steeds één project waar ik jullie dolgraag meer over wil vertellen. De eerste was mijn nieuwe lay-out en logo en de tweede de winweek, maar de derde is echt nog vele malen leuker!

Had je gedacht dat bloggen mij dit zou brengen?
Voor de bloggers onder mijn lezers, wat brengt bloggen jou?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  30 oktober 2016 at 08:51

  Heerlijk hè bloggen! Ik vind schrijven ook zo fijn en ik ben heel blij met de leuke sociale contacten die het me heeft gebracht. Ga zo door mop!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Dingen die ik de laatste tijd heb ingetypt in GoogleMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  30 oktober 2016 at 09:18

  Mooi gezegd meis! Ik vind ook vooral de nieuwe contacten zo leuk! Ik betrap mezelf erop dat ik soms eerst iets app naar mijn blogvriendinnetjes en daarna pas naar iemand anders haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes outfit of the day: Steel the show in B.NosyMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  30 oktober 2016 at 09:39

  Ja zo lief, zo bizar dat we voor vandaag hetzelfde idee hadden Dikke knuffel meis je doet het zo goed
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dit heeft een jaar bloggen me gebracht…Dank je blog…My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 oktober 2016 at 15:43

  Bloggen is voor mij een uitlaatklep. Ik kan er heel veel van mezelf in kwijt.
  En het is nu ook een bron van inkomsten voor het gezin geworden.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe stoel hit onder de huisdieren : )My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd