Jij bent een mama met passie!

Alle mama’s hebben passie. Jij dus ook en ik vertel waarom! De naam van mijn blog heet niet voor niets zo.

Being a mother is learning about strengths you didn’t know you had, and dealing with fears you didn’t know existed.

Een Mama met passie is een moeder die haar leven leeft. Die alles vol met passie doet. Of dat nu werken is, zorgen voor de kinderen, shoppen of uitjes met vrienden. Een Mama met passie is er eentje die beseft dat je alles uit leven moet halen wat erin zit.

Een Mama met passie is er eentje die alle ballen in de lucht probeert te houden, maar er ook weleens eentje of meer laat vallen. Keuzes maken heet dat. Spelen met je kind is immers belangrijker dan die stapel was in de wasmand. Maar ook op het vlak van werken maakt zij een keuze. De één werkt misschien fulltime, waar de ander ervoor kiest om te stoppen met werken en wellicht later weer aan de slag gaat of juist niet.

Een Mama met passie is ook een moeder die zich niets aantrekt van anderen, maar haar intuïtie volgt. Zij weet zelf heel goed of ze wel of geen borstvoeding wil geven, wel of niet haar kindje draagt in een draagdoek, wel of niet blijft werken. Ze maakt haar eigen keuzes. Ze wil het beste voor iedereen in haar omgeving, maar met name voor haar kinderen. Alles wat zij doet, doet zij met passie. Niets is haar teveel.

Een Mama met passie doet dus alles met overgave. Zij is een goede vrouw, goede vriendin, goede collega, schoonzus, schoondochter, maar bovenal een waanzinnig goede moeder. Alhoewel ze er alles aan doet om iedereen tevreden te houden, weet ze dat perfect zijn niet bestaat.

Een Mama met passie is een mama die ook niet streeft naar perfectie. Zij is een mama die ’s avonds op de bank met een kop thee of een wijntje zit en even kan uitrusten na een drukke dag met haar favoriete serie op Netflix. Ze kijkt terug naar de dingen die ze die dag gedaan heeft. Die was die er ligt? Die komt morgen wel weer.

Een Mama met passie is een mama die nog steeds de dingen doet ze voorheen ook deed. Misschien in mindere mate en niet alles, maar je bent nog steeds ook (vul je naam maar in). Je bent niet alleen moeder of partner van, maar bovenal ook nog steeds jezelf. Misschien een zachtere versie van jezelf. Je ontdekt immers kanten die je nog nooit gezien hebt.

Jij bent een mama met passie. Nee? Toch wel. Ook al lukt bovenstaande niet altijd en zitten er hele zware dagen tussen. Een Mama met passie is ook een mama die dat toegeeft. Die niet doet alsof het moederschap alleen maar fantastisch is. Want hoe mooi het moederschap ook is, het is ook zwaar. Je twijfelt soms ook aan je eigen kunnen. Dat mag ook en ik geloof dat dat erbij hoort. Als je maar streeft naar vertrouwen op je eigen intuïtie, want jij weet echt wat het beste is voor je kind. Achter elk geweldig kind staat namelijk een moeder die zich afvraagt of ze wel het juiste doet. Maar onthoudt dat jij een fantastische moeder bent. Eentje die haar leven zou geven voor haar kinderen.

Mama met passie neemt je mee in de wondere wereld van een zwangerschap en het moederschap. Mijn ervaringen, teleurstellingen, moeilijkheden, mijlpalen, bijzonderheden en ga zo maar door. Ik hoop je een stukje herkenning te geven. Dat jij echt niet de enige bent die zo moeeeeee is. Die er al een hele ochtend op heeft zitten voor 9:00 uur ’s ochtends, terwijl je collega zonder kinderen eerlijk gezegd niet begrijpt waar je het over hebt.

Ik hoop dat je ook moet lachen om de artikelen die hier langskomen, maar bovenal dat je er ook iets aan hebt. Dat je er misschien zelfs energie van krijgt als je leest dat jij niet de enige bent die met dingen worstelt. En dat niet alleen, ik hoop dat je mij beetje bij beetje leert kennen. Dat je mij ook helpt in het moederschap, want aan jouw reactie op mijn website, Facebook en Instagram heb ik veel. Heel veel! Ik leer iedere dag weer opnieuw!

Ik heb het wiel niet uitgevonden. Ik weet ook niet of ik het allemaal goed doe, maar wat ik wel weet is dat ik er niet alleen voor sta. Dat ik altijd op God terug kan vallen. Dat ik mijn dag in ZIijn handen mag leggen en dat ik het los mag laten. Lukt mij dat? Nee, zeker niet altijd, maar het is wel mijn streven!

Jij bent, net als ik, een Mama met passie! Want zeg nu zelf? Wat is er mooier op deze wereld dan die kleine armpjes die je omhelzen en je een kus geven? Die glimlach in de vroege ochtend, zelfs na een zware nacht? Alles wat je doet voor je kinderen doe je vol passie.

En wat vind jij van deze gedachte?

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  12 augustus 2016 at 07:42

  Ik kan je helemaal volgen! De allereerste keer dat ik de naam voorbij zag komen had ik wel een andere associatie hihihihi. Een iets meer sexy associatie zeg maar 😉 Inmiddels snap ik het helemaal 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…5x Waarom Pokémon Go ook leuk is voor een 33-jarige moederMy Profile

 • Reply
  MetMirjam
  12 augustus 2016 at 15:57

  Haha, wat Nicole zegt – dat dacht ik ook toen ik de naam van je blog voor het eerst zag 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Nee joh, ga je minder werken om bij je kind te zijn?My Profile

 • Reply
  MetMirjam
  12 augustus 2016 at 15:58

  Wat ik ook nog wilde zeggen: Je gedachte erachter is prachtig! En ja, ik ben ook een mama met passie! x
  MetMirjam onlangs geplaatst…Nee joh, ga je minder werken om bij je kind te zijn?My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  12 augustus 2016 at 17:48

  Ik denk dat wel allemaal een mama met passie zijn! Anders waren we niet begonnen met bloggen denk ik

  Je gedachte erachter is super!
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Met je baby op een bruiloft.My Profile

 • Reply
  Merel
  12 augustus 2016 at 19:47

  Mooi omschreven, Angela! En kan me helemaal in die gedachten vinden.
  Merel onlangs geplaatst…Mijn favoriete kinderkleding (shoppen voor kids tag)My Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  12 augustus 2016 at 21:01

  Heel mooi, heel herkenbaar! Daar kan iedere moeder zich denk ik wel in vinden 🙂
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Review Natursutten flessenMy Profile

 • Reply
  Williëtte
  30 april 2017 at 07:14

  Ik reageer eigenlijk niet vaak (ik volg je al een poosje via insta) maar nu ga ik het doen!:) wat een herkenbaar geschreven blog ook het stuk over God ,en ook ik kan mij er in vinden. En ik denk dat iedere moeder gewoon een super mama is

 • Reply
  Christine
  1 mei 2017 at 18:04

  Wauw, dankjewel voor deze hart onder de riem! Kon ik wel even gebruiken nu er wat ballen zijn gevallen om het in jouw terminologie te zeggen..

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd