Ben ik een loedermoeder?

Ik heb hem al vele keren langs zien komen. Vragen die mamabloggers eerlijk invullen. Hoe vaak verschoon je de luier? Koop je je kind wel eens om? Allemaal vragen die ik eerlijk beantwoord. Ben ik een loedermoeder of niet?  Manon en Bibian bedachten de loedermoeder tag.


Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Zo vaak als dat nodig is. Voordat Naomi naar bed gaat, check ik altijd even of ze een poepluier heeft. Als dat zo is, dan verschoon ik deze uiteraard meteen. En is de luier nog niet heel vol zit van haar plas, dan laat ik hem gewoon zitten.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Altijd. Het is een heerlijk moment van de dag met elkaar. Stephan en ik aten sowieso zelden voor de televisie. Wij vinden het belangrijk om aan tafel te eten. Dan heb je ook de beste gesprekken.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Geen vast aantal minuten. Er zijn dagen dat daar helemaal geen sprake van is. Maar op de dagen dat ze wat onrustig is en ik echt moet koken, dan komt het wel voor. Ik probeer niet langer dan 10 minuten aan te houden, maar dat wil niet altijd lukken.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja. Moet wel eerlijk bekennen dat er momenten zijn waarop ik het wel handig zou vinden als ze ook bij ons zou willen slapen. Los van dat ik dat doodeng vindt tussenin. Maar Naomi wil dat gewoon niet. Laatst was ze wat onrustig met het doorkomen van tandjes en dan vindt ze het wel lekker om op mij in bed te liggen, maar dat duurt dan ook maximaal 10 minuten en is ze het weer zat.

IMG_20160327_200857

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Poep en plas is meteen verschonen. Dat vind ik echt heel erg smerig. Dat wil je je kind toch niet aan doen? Als er wat spuug op de kleertjes zitten, dan maak ik het wel schoon. Etensresten komt nauwelijks voor, want tijdens het eten draagt ze een slab van Silly billyz.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Altijd. Als de sokjes uit de was komen, rol ik ze als het ware altijd op. Papa daarentegen heeft weleens twee verschillende sokken aan, blauw en zwart is soms lastig uit elkaar te houden haha.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Daar is Naomi nog wel klein voor denk ik. Maar ik kan me zo voorstellen dat ik dat in de toekomst vast wel een keertje doe.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Heel opgeruimd met dank aan mijn man. Hij houdt er absoluut niet van als het rommelig is. Hij spoort mij dus vaak aan om de la in de badkamer op te ruimen bijvoorbeeld. Vorige week hebben we bijna heel het huis gehad. De badkamerlade moet nog trouwens!

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja, een enkele keer vergeet ik het in de ochtend en dan probeer ik dat in de avond nog te doen. Dat laatste vergeet ik dan wel vaak.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn

 1. Naomi mag van ons niet spelen met de afstandsbediening. Deze liggen in het open kastje onder de televisie. Soms is ze zo lekker aan het spelen en pakt ze deze. Als ik het dan niet gezien heb, dan doe ik net of ik het alsnog niet zie, want vertellen dat het niet mag en de afstandsbediening terugleggen, is huilen.
 2. Als Naomi op bed ligt en ze is wakker op een doordeweekse dag. Dan doe ik heel soms net of ik het niet hoor, zodat ik nog heel even kan liggen en kan horen hoe liefdevol Stephan tegen haar praat. Ik hoor een hoop geschater van Naomi, dat is zo’n heerlijk geluid. Ik hoor onder andere: “kom we gaan mama wakker maken”.
 3. Op mijn vrije dagen kan het gerust zo zijn dat Naomi nog tot 11:00 uur in haar pyjama zit (en ik ook). Na haar eerste ochtendslaap was ik haar dan en krijgt ze kleding aan.

En wat is jouw ‘geheimpje’?

Liefs Angela

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Nicole
  3 april 2016 at 06:57

  Valt allemaal reuze mee dus!
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste low budget rompersMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   4 april 2016 at 17:32

   Ja he! Maar ik vond hem gewoon leuk om in te vullen 😉

  • Reply
   http://www./
   2 februari 2017 at 23:08

   If your articles are always this helpful, “I’ll be back.”

 • Reply
  demallemolenmoeder
  3 april 2016 at 07:07

  Helemaal geen loedermoeder maar zo te lezen een hele lieve en leuke moeder!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan.. #8My Profile

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  3 april 2016 at 20:37

  Een super goede moeder, ik doe dar soort dingen precies t zelfde!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Koken voor baby’s #3My Profile

 • Reply
  Saskia
  3 april 2016 at 20:48

  Heel herkenbaar om op de dagen dat het kan lekker lang in je pyjama rond te blijven lopen.
  Saskia onlangs geplaatst…Gratis producten van maartMy Profile

 • Reply
  Simone
  4 april 2016 at 19:55

  Wat heerlijk, een man die houdt van een opgeruimd huis, haha! Blijft een leuke tag! Ik heb hem ook ooit ingevuld 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Review en winactie: CocobeltMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   5 april 2016 at 05:54

   Haha ja he. Alleen soms wel irritant hoor, omdat ik het dan wel prima vindt als er wat bladen op de tafel liggen 😉 Leuk ik ga die van jou straks opzoeken.

   • Reply
    failure to stop ticket
    15 maart 2017 at 10:41

    Adoooooooorei vc comentando mais aqui 🙂 hihihiOlha Cine, eu fiz essa meta ano passado exatamente por ter muito livro não lido na estante, e consegui diminuir bastante, apesar de ter muitos ainda! Deu mais ou menos uma média de 50 páginas por dia. Acho uma média legal. Não entendo como o povo consegue ler 100 livros por ano, juro. hahahahahaha

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd