Ben ik een gelukkige huisvrouw?

Ik ben absoluut een gelukkige vrouw. Een echte huisvrouw zou ik mezelf dan weer niet willen noemen. Ik maak schoon omdat het moet, maar niet omdat ik daar nu onwijs veel plezier aan beleef. Achteraf wel, dan ben ik blij als het huis weer schoon is, daar word ik dan wel weer gelukkig van! Beetje dubbel he? Het voelt zo lekker als alles gedaan is in huis.

Wat zijn je drie likes in het huishouden?

 • De was in de wasmachine doen. Dat is zo gebeurd en de wasmachine doet het werk!
 • Stofzuigen inclusief dweilen, fijn als de vloer weer schoon is en ik geen kruimels aan mijn blote voeten voel.
 • Het bed opmaken met schoon beddengoed. Ik hou ervan om onder een schoon dekbed te liggen.

En natuurlijk de drie dislikes in het huishouden?

 • Met stipt op 1: Strijken. Lieve lezers, daar heb ik toch echt een hekel aan. En toch ben ik altijd heel blij als ik dat dan weer gedaan heb. Ik kan mij er alleen zo moeilijk toezetten. Iemand een tip?
 • De badkamer komt dan op 2. Wat vind ik dat vreselijk om schoon te maken. Het duurt gewoon lang en met Naomi schiet het ook niet zo op. Ze wordt wakker als ik boven aan het schoonmaken ben, dus dat doe ik als ze niet slaapt. Maar een badkamer schoonmaken met een kruipende dreumes is verre van makkelijk.
 • De keukenkastjes uitruimen, schoonmaken en weer inruimen. Dat doe ik niet heel vaak, maar af en toe is het echt wel nodig.

Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?
Ik heb geen rooster op papier, dat zit gewoon in mijn hoofd. Ik ben twee dagen vrij en dan maak ik het huis schoon. De ene week doe ik de badkamer helemaal (inclusief alle tegels) en de andere week alleen het sanitair. De wc doe ik dagelijks zowel boven als beneden. De keuken doe ik iedere week helemaal. Verder stoffen en de deurklinken met een vochtige doek. De ene week maak ik de deuren dan helemaal schoon. De ramen zemen doe ik 1 keer per zes weken, maar dat resulteert zich er vaak in dat mijn lieve mams dat doet. Zij helpt mij overigens wel vaker. Stofzeigen en dweilen hoort uiteraard in dit ritueel, nu met Naomi wat vaker. Per week draai ik zo’n vier grote wassen en soms extra met sportkleding.

De dagelijkse dingen zoals de douche droogmaken, de tafel schoonmaken, het fornuis na het eten schrobben en de kinderstoel poetsen horen er natuurlijk ook bij.

Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
Weer die badkamer. Echt ik vind vreselijk om die schoon te maken. Het is ook het allerlaatste dat ik doe in al mijn huishoudtaken.

Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?
In principe ben ik er voor het huishouden, maar Stephan helpt mij best vaak. Hij zorgt er overigens voor dat de tuin voor en achter er mooi bij ligt, ik heb geen groene vingers. Hij vouwt de was ook op als dat er ligt en haalt een stofzuiger door het huis of poetst de kinderstoel.

Welke bijdrage leveren de kinderen aan het huishouden?
Nog helemaal niets, zij maakt er lekker een zootje van en dat moet ze vooral blijven doen 😉

Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
Ik ben ermee opgegroeid HaRa. Google maar eens als je nieuwsgierig bent. Ik vind het ideaal, maar het is niet goedkoop. De doeken doen het werk. Voor de wc overigens gebruik ik gewoon alles reiniger, want ik hou van een lekkere ruikende wc.

Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zoja, van wie en waarmee?
Ja van mijn lieve mama! Dat is al zo sinds ik het huis uit ben. Toen kwam ze vaak om de week mij een dagje helpen. De laatste tijd is dat wat minder, omdat ik andere dagen ben ik gaan werken. En als ze komt helpt ze mij met van alles. Laatst had ze de hele benedenverdieping schoongemaakt inclusief de keuken uitgebreid én de ramen van binnen en buiten gezeemd. Superfijn! Ik ben daar heel blij mee 🙂

Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?
Dan ruim ik het speelgoed een beetje op zodat ze er niet over struikelt. Ik kijk even of ik wat lekkers in huis heb voor ons en verder doe ik een doekje over de tafel. Maar ze komt ook weleens gewoon aanwaaien hoor en dan is het huis zoals het is 😉

Tot slot: Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
Nou ik ben niet zo’n fantastische huisvrouw, dus ik heb niet echt een ultieme tip geloof ik. Zoek een ritme dat voor jezelf fijn is en probeer je daaraan te houden.

Deze tag is van Mamaliefde.

Vind jij het leuk om het huishouden te doen?

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  31 augustus 2016 at 07:38

  Het huishouden vind ik vreselijk. Strijken heb ik nog nooit gedaan, heb geen eens een strijkbout! Nutteloos ding.
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapszwemmen, yoga of toch pufclub!?My Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  31 augustus 2016 at 20:25

  Ik houd ook niet van het huishouden, maar de badkamer is ook zeker mijn absolute dislike!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Uitjestips September | Met o.a. krijten voor kinderen, Kiindfestival & Landelijke Appelplukdag!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd