Als we elkaar weer zien

It’s been a long day without you, my friend
And I’ll tell you all about it when I see you again
We’ve come a long way from where we began
Oh, I’ll tell you all about it when I see you again
When I see you again…

Er zijn momenten in je leven die je graag had willen delen met dierbaren die er niet meer zijn. Daar ben ik niet dagelijks mee bezig, maar zo’n gevoel overkomt me weleens. Als er herinneringen naar boven komen of als je ergens rijdt en een bepaalde geur je doet denken aan een moment in je leven. Mijn opa en oma (de ouders van mijn vader) leven niet meer en laatst had ik zo’n moment tijdens een traditie die is gestart nadat mijn opa is overleden. Op nieuwjaarsdag komen we met mijn ooms, tantes, neven, nichten, achterneefjes en achternichtjes bij elkaar. Ik keek rond en zag iedereen kletsen met elkaar en praten over de drie baby’s die in 2015 zijn geboren. En ik bedacht me dat opa en oma het zo leuk hadden gevonden om ons bij elkaar te zien.

Wat had ik opa en oma graag vertelt dat ik afgestudeerd was, mijn eerste baan had, dat ik ging trouwen met de liefde van mijn leven. Wat had ik graag een foto gehad samen met hen voor in mijn trouwalbum. Wat had ik ze dolgraag de foto’s van onze reis naar Zuid-Afrika laten zien. Ze vertellen dat ik in verwachting was van ons eerste kindje. Wat had ik graag de opa’s en oma van mijn man gekend. Zoveel mooie momenten die we niet met hen hebben kunnen delen. Wat had ik graag gezien dat ze Naomi ook konden vasthouden en knuffelen zoals mijn andere opa en oma en Stephan zijn oma nu doen. Dankbaar dat we hen nog in ons leven hebben.

oudennieuw-pagina001-1184x784Mijn oma en opa hebben een mooie leeftijd mogen bereiken, 86 en 93 jaar. Een leeftijd die veel mensen niet bereiken. Mijn oma is overleden op 26 november 2005 en begraven op 1 december 2005, toen ik net 15 jaar was. Mijn opa is overleden op 15 mei 2011 en begraven op 20 mei 2011. Vier jaar later is Naomi op 15 mei gedraaid van stuitligging naar hoofdligging en is ze geboren op 20 mei. Bijzonder, juist op die dag. Data die voor eeuwig in mijn geheugen gegrift staan. Ik heb iets met data. Noem een datum en gebeurtenis en ik onthoud hem als ik het belangrijk vind, net als mijn moeder.

Ik geloof dat ze het goed hebben daar hoog in de lucht. Dat we elkaar ooit weer ontmoeten en elkaar zien. Dat is waar ik ten volle in geloof. En tot die tijd kijken zij met een glimlach op ons neer.

Hebben jullie dat gevoel ook weleens? Welke momenten had jij graag willen delen met overleden dierbaren?

Liefs Angela

Liefs Angela

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Nicole
  10 januari 2016 at 08:10

  Mijn moeder is 5 jaar geleden op 54-jarige leeftijd. Ik had heel graag gewild dat ze mijn man en zoontje had leren kennen.
  Nicole onlangs geplaatst…De TV-series je moet zien dit jaar!My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   10 januari 2016 at 18:13

   Dat is erg jong Nicole! Ik kan me niet voorstellen hoe het is om geen moeder meer te hebben. Kan me wel voorstellen dat je dat en 1000 andere dingen graag met haar had willen delen! X

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  10 januari 2016 at 19:36

  Mooi. Heel herkenbaar. Had graag mijn schoonvader opa gemaakt. Onze spruit is geboren op de verjaardag van mijn liefs opa ( al jaren overleden) ook al zon bijzondere dag.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik haat ziek zijn…My Profile

 • Reply
  Mèlanie
  10 januari 2016 at 20:14

  Had ook heel graag gewild dat Liam opa en oma nog had leren kennen, en daar lekker had kunnen spelen, of dat ze straks op mijn trouwfoto’s zouden staan. In het begin ging ik nog regelmatig naar het graf, nu ook heel af en toe nog eens met ma. Maar moet ook eerlijk zeggen dat ik haast nooit meer aan ze denk…
  Mèlanie onlangs geplaatst…Jaloezie of onzekerheid?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   11 januari 2016 at 20:32

   Dat hadden opa en oma zo leuk gevonden! En van je trouwfoto’s snap ik helemaal 😉 Ik heb niet zoveel met een graf eerlijk gezegd.

 • Reply
  Daniëlle
  10 januari 2016 at 21:34

  Ik denk er weleens aan, maar vind het vooral heel erg fijn dat mijn ouders het wel meemaken! De band met mijn opa’s en oma die er niet meer zijn, was niet zo heel sterk. Daar heb ik nu soms wel spijt van..

  • Reply
   Angela Lodder
   11 januari 2016 at 20:33

   Dat is het ook zeker Daniëlle! Jammer dat die band niet heel sterk was, maar het zijn en blijven toch je opa en oma, ook al zijn ze er nu niet meer!

 • Reply
  Lifesabout
  11 januari 2016 at 11:17

  Ja zeker herken ik dat. Met mijn opa en oma niet zoveel, want dat is lang geleden en daar heb ik een ander gevoel bij als bij mijn broer. Afgelopen feestdagen heb ik vaak gedacht wat hij allemaal al mist, maar straks ook wanneer zijn zoontjes mijlpalen bereiken en naar de basisschool gaan bijvoorbeeld.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Maak van koken een feestje! Hoe krijg je meer plezier in de keuken?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   11 januari 2016 at 20:35

   Ik kan me niet voorstellen hoe jij, je ouders en zijn vrouw en kinderen in het bijzonder, moeten voelen. Een ontzettend groot verlies en zo jong… De herinnering houdt hem in jullie harten levend!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd