Als een ster aan de hemel

In mijn update kon je het al lezen. Er zijn geen woorden, pijn in ons hart en tranen over onze wangen. Wij zijn oom en tante geworden van een prachtig meisje. Een nichtje voor ons en Naomi, geboren met 20 weken zwangerschap. Onbegrijpelijk, ongelofelijk en onbeschrijfelijk. Zo hoort het gewoon niet te zijn.

Lieve Noa, ik mag je helaas niet leren kennen in dit leven. Daarom vertel ik jou dat ik een tante ben die heeeeel veel praat en graag van zich afschrijft. Ik heb dat nodig. Zo heb ik het ook nodig om iets aan jou te schrijven. Ik wil niet voorbij gaan aan jou, ik wil je de erkenning geven die je verdient. Jij maakte mij immers voor het eerst tante, Stephan voor het eerst oom en Naomi grote nicht.

Wat was het mooi om jouw ouders te zien lieverd, ik hoop dat jij het hoog vanuit de hemel ook hebt kunnen zien. De trots in hun ogen toen jij geboren bent, die zal ik nooit vergeten. Ik ben blij dat ik jou nog mocht zien in het echt. Dat ik je kleine handjes, voetjes, neusje, oogjes, oortjes kon zien. Je bent prachtig, echt je bent zo mooi. Dat was het eerste dat ik dacht en ook zei. En dat je de neus van je vader hebt, maar daar waren de meningen in de familie nogal over verdeeld hoor!

Lieverd, wat had ik je graag leren kennen vanaf mei 2017. De periode waarin je geboren had moeten worden en niet nu al. Wat had ik graag met je geknuffeld, vlechtjes in je haren gemaakt en gek met jou gedaan. En je stiekem snoep geven, terwijl dat van papa en mama niet mag. Dat is wat tantes doen niet waar? Ik had zo graag alle facetten van het tante zijn ten volle uitgevoerd. Precies zoals het hoort te zijn.

Lieve Noa, je ouders hebben je deze prachtige naam gegeven. Een naam met een mooie betekenis: rust, vrede en troost. Ik bid dagelijks deze woorden voor je ouders, opa’s, oma’s, overgrootopa, overgrootoma’s, ooms en tantes. Zoveel mensen die deze woorden nodig hebben, ook ik.

Ik ga je ooit zien in de hemel en daar kijk ik naar uit, dan gaan we spelen, die vlechten maken en heel erg gek doen. Dat je denkt: wat heb ik toch een rare tante!

Dikke kus


Als een ster sta je nu aan de hemel,
stralend kijk je op ons neer.
Zo zal je in mijn herinnering blijven,
telkens als ik naar boven kijk.
Keer op keer


Je wilde de wereld in
om in de armen
van je moeder en
onder de kusjes van je
vader groot te groeien.
Je wilde de wereld in
leren lopen en met een
zachte blaaskus op je
zere knie, nooit stoppen
doorgaan en opbloeien.
Je wilde de wereld in
maar je adem al te vroeg
weg en onder een deken
van liefdevolle tranen geen
hallo maar een pijnlijk gedag
Lief kind, je bent de wereld in
we geven je een plek
in gedachten in mama’s
armen, in gedachten
op papa’s nek.


Ik wil jullie vragen om te bidden, kaarsjes te branden, in gedachten bij de papa en mama en alle familie te zijn. Voor iedereen valt dit verlies van een mooi klein meisje zwaar. Het is gewoon niet hoe het hoort het te zijn.

Foto bovenaan komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Bregje
  19 december 2016 at 08:31

  Zo onwerkelijk en intens verdrietig! Nogmaals heel veel sterkte voor jullie allemaal… Xxx
  Bregje onlangs geplaatst…Verwenpakket voor de kerst van Erica KruiderijMy Profile

 • Reply
  Volgmama
  19 december 2016 at 10:34

  Brok in mijn keel. Heel veel sterkte aan de familie.
  Volgmama onlangs geplaatst…Unboxing the #mamabloggerskerstswap 2016My Profile

 • Reply
  Nicole
  19 december 2016 at 11:31

  Heel veel sterkte lieverd! X
  Nicole onlangs geplaatst…Is een tweede kindje minder belangrijk voor de omgeving?My Profile

 • Reply
  Simpel,met een snufje liefde.
  19 december 2016 at 11:47

  Wat een triest nieuws, ik wens jullie allemaal veel sterkte.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Waarom het stil was op mijn blog…..My Profile

 • Reply
  Daniëlle
  19 december 2016 at 12:08

  Wat vreselijk zeg! Ik bid absoluut met jullie mee. En wat een prachtige naam inderdaad, helemaal op zijn plaats, zeker nu! Sterkte, voor jullie allemaal! Hij is er altijd ❤

 • Reply
  jodi - liefthuis
  19 december 2016 at 19:14

  Wat verschrikkelijk meis, heel veel sterkte, voor jullie en voor de papa en mama.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Webshoptip: Huisje Dors…+ Ik mag iets gaafs weggeven…My Profile

 • Reply
  Annemieke
  20 december 2016 at 00:38

  🙁 vreselijk! Heb er geen woorden voor. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd