Als eczeem je leven beheerst (2)

De eerste weken waren letterlijk verschrikkelijk, zoals je eerder kon lezen. Ik vertel mijn verhaal verder.


Ik werd gek

Ik wilde alleen maar smeren, smeren, smeren. Mijn huid werd schilferig, dat was geen verrassing, want dat vertelde de schoonheidsspecialiste al. Maar dat het zo schilferig werd, dat had ik niet verwacht. Een zwart shirtje kon ik niet aan, want daar zag je alles op. Douchen was ook verre van fijn, want zoals je misschien wel weet, water droogt uit. Wij wonen in Zuid-Holland, waar het water heel hard is. Sinds september 2013 hebben wij een waterontharder in huis en dat scheelt ontzettend veel voor mijn huid, maar in die periode was zelfs dat water niet fijn. Mijn huid was zo naar de knoppen, ik kon wel huilen – en dat deed ik ook- maar daar had ik vrij weinig aan. Producten konden niet goed in mijn huid doordringen en de barrièrefunctie die een huid hoort te hebben was ook compleet weg. Kortom die crème had meer kapot gemaakt dan ik had gedacht. Ironisch eigenlijk, want ze zeggen dat het absoluut geen kwaad kan, je het zoveel als je wilt kunt gebruiken en dat dat ook het laatste redmiddel is. Dat laatste klopt dan weer wel, want dat was ook het enige dat mijn huid toen kon verdragen. De huid rondom mijn ogen was dik, met allemaal plooien. Ik wilde zo graag dat het niet meer dik was en de plooien minder zichtbaar zouden zijn.

Hulp uit een fantastische hoek
De schoonheidsspecialiste gebruikt producten van Dr. Schrammek. Een huid verbeterend product dat al tientallen jaren oud is, precies wat ik nodig had. Niet goedkoop, maar het werkt wel. Ik heb heel wat potjes en flesjes moeten gebruiken, want ik smeerde meermaals op een dag. Daarnaast ging ik één keer per week – later wat minder vaak-  naar haar toe voor een korte behandeling van 30 minuten. Hieronder een aantal foto’s van die periode, gemaakt met mijn telefoon. In het echt zag het er nog erger uit. De camera van mijn telefoon is niet zo best, maar zoals je ziet geen happy selfies. Naarmate de weken vorderden zagen we verbetering en dat voelde ik ook.

Na een drietal maanden was het een verschil van dag en nacht. Mijn huid was weer gezond en producten trokken goed in mijn huid. Ik moest nog steeds letten op wat ik at, maar het belangrijkste was dat mijn huid weer hersteld was. Een mooi proces als je er over nadenkt. Dat een huid door middel van de juiste producten zichzelf zo kan herstellen vind ik erg wonderlijk.

Spannend
De schoonheidsspecialiste vond het ook spannend om mij te behandelen. Het was een ontdekkingstocht die we samen deden. De praktijk voor biologische geneeskunde had ook aangegeven dat ik beter kon stoppen met de pil. Die hormonen hadden ook een weerslag op mijn huid. Ik geloofde daar eerlijk gezegd niet in, maar ook de schoonheidsspecialiste zei dat het heel goed zou kunnen dat het ook door die hormonen kwam. Ik stopte niet meteen, pas veel later toen Stephan en ik daar samen klaar voor waren. Na een maand merkte ik duidelijk verschil, niet alleen aan mijn huid, maar aan mijn hele gemoedstoestand. Die pil zou ik nooit meer slikken. Na drie maanden was ik zwanger en de kans was aanwezig dat mijn eczeem terug zou keren. Je lijf zit weer vol met hormonen, wel lichaamseigen, maar toch. Je leest veel dat vrouwen ineens weer eczeem krijgen. Bij mij was dit niet het geval, mijn zwangerschap deed mijn huid goed.

Dankbaar
Ik ben zo blij dat ik ontdekt heb waar mijn eczeem vandaan kwam en dat de schoonheidsspecialiste mij heeft kunnen helpen. Tot op de dag van vandaag gebruik ik de producten van Dr. Schrammek. In de winterperiode heb ik vaak wat meer last van een droge huid, maar met het juiste product gaat het goed. De combinatie van “verkeerde” dingen eten en het winterweer zorgt soms weer voor eczeem. Het is nog steeds niet altijd fijn, maar er valt zeker mee te leven! Die verkeerde dingen eten heb ik namelijk zelf in de hand, maar soms is het gewoon lekker om bijvoorbeeld een bakje met yoghurt, boontjes of een schnitzel van varkensvlees te eten. Ik weet wat de consequentie dan is en het is fijn dat het dan mijn keuze is.

Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan helpen die ook al heel lang kampen met eczeemproblemen. Ik zeg niet dat het per se ligt aan voeding of dat een goede schoonheidsspecialiste je kan helpen, maar de kans is wel groot. Ik moet altijd letten op wat ik eet, maar met de tijd wordt dat minder. Andere producten dan Dr. Schrammek smeer ik niet op mijn huid, want dit merk werkt voor mij. Make-up kan ik overigens nog niet verdragen. Af en toe doe ik wat mascara op, maar het is nog geen succes helaas.

Liefs Angela

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  5 februari 2016 at 14:39

  Wat naar zeg! Je zou denken, huh eczeem? Dat dat je leven kan beheersen, nooit geweten. Veel sterkte ermee en ik hoop dat je een rustige huid mag houden!

  • Reply
   Angela Lodder
   7 februari 2016 at 18:38

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het beheerste echt een hele tijd mijn leven, zo naar.

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  5 februari 2016 at 17:36

  Wat fijn dat je uiteindelijk die schoonheidsspecialiste hebt gevonden! De pil slik ik ook niet. Al die hormonenmeuk in je lijf! Kan niet goed zijn…
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Een tatoeage met de naam van je kind: doen of niet?!My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   9 februari 2016 at 20:51

   Dankjewel voor je reactie! Ik ben ook echt heel blij met haar. Precies, kan echt niet goed voor je zijn!

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  6 februari 2016 at 16:11

  Jeetje meid, ziet er echt pijnlijk uit. Naast die pijn doet het ook veel met je gevoel inderdaad. Ik heb veel last van acne gehad ( soms nog) toen ik stopte met de pil. Verschrikkelijk vond ik het.
  Fijn dat je lange zoektocht toch iets opgeleverd heeft uiteindelijk.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Meneer Google, help me! Wat ik opzocht tijdens mijn zwangerschap…My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   7 februari 2016 at 18:40

   Dat was ook erg pijnlijk 🙁 Dat is ook heel naar acne, dat had ik vroeger op de middelbare school ook. Zeker balen als je dan stopt met de pil, dat het dan juist terug komt! Daar ben ik ook zeker blij mee!

 • Reply
  Bianca
  7 augustus 2016 at 07:48

  Vreselijk die eczeem. Helaas weet ik hoe het is. Bij mij is het na de zwangerschap gekomen en heb ik me laten testen bij een biologisch centrum. Wist je dat wij die ook in ouddorp hebben? Kentie heet hij. Hier heb ik me laten testen en behandelen en nu kan ik bijna alles weer eten waar ik hiervoor niet tegen kon. Nog een tip: make-up van Clarins kan je goed gebruiken bij een huid wat gevoelig is voor eczeem.

 • Reply
  Merel
  7 augustus 2016 at 11:51

  Mooi hoe open je bent. Onze middelste heeft eczeem. Sinds kort gebruiken we Grahams en dat lijkt te helpen.

  Vind het echt sneu te horen dat je er zo schitterend uit zag met je bruiloft, maar ontzettend veel pijn moest doorstaan bij het afhalen en de dagen die volgden. Gelukkig heb je nu iets gevonden.
  Merel onlangs geplaatst…Blunder #2: schminken, hoe moeilijk kan het zijn?My Profile

 • Reply
  Anita H.
  4 januari 2017 at 00:39

  Ik heb met veel interesse je verhaal gelezen. Ook ik heb jaren vreselijk veel last gehad van eczeem in mijn gezicht. Alleen in de winter overigens en hou kouder hoe erger. Het was echt verschrikkelijk. Uiteindelijk ben ik zo goed als genezen dankzij een dieet. Maar ik heb ook nog eczeem aan mijn handen (volgens mij had ik dat als klein kind al) en daar heb ik tot nu toe helaas geen oplossing voor gevonden. Op het moment dat mijn huid echt tot bloedens toe open ligt, gebruik ik de crème Locobase Repair. Met parrafine, dus eigenlijk niet oke.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  21 april 2018 at 21:45

  Ik heb ook met periodes last van eczeem en door jou artikel te lezen bedenk ik me dat de grootste boosdoener waarschijnlijk ook de pil zal zijn geweest bij mij. Tijdens mijn zwangerschap had ik er veel minder last van en nu eigenlijk zo goed als niet meer. Ik vroeg me ook af hoe jij aan een lijst bent gekomen met je intoleranties. Uit mijn bloedonderzoek kwam ook niet erg veel maar ik ben wel voor een aantal zaken intolerant maar ben nog steeds aan het uitzoeken waaraan nog… Werd dat dan toch in het bloed gezien maar niet met een standaard bloedonderzoek?

  • Reply
   Angela - Mama met passie
   22 april 2018 at 18:54

   Zoals ik al omschreef heb ik dat onderzoek gedaan bij Praktijk voor Biologische Geneeskunde in Arnhem. Bloed heb ik in het ziekenhuis laten afnemen, maar wel op laten sturen. In Nederland testen ze niet op intolleranties, maar op allergieën. Dat is totaal iets anders…. Bloed is opgestuurd naar Duitsland en daar kwam dus een hele lijst uit. Dus nee bij de reguliere geneeskunde ga je daar niet achter komen helaas. Hoe duur ook, het was mij die 220 euro wel waard.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd