Alles over onze eerste gezinsvakantie

Ik heb jullie maanden geleden meegenomen in onze zoektocht naar onze eerste vakantie. Vliegen of met de auto? Waar jullie konden lezen dat mijn voorkeur toch best wel uitging naar vliegen, was er geen goed argument om Stephan te overtuigen. Want zeg nou zelf: Naomi kost nog niets! is er niet eentje waarbij Stephan meteen zegt: nou inderdaad schat, hoppa dat vliegtuig in. En maanden later lazen jullie ineens dat we een vouwwagen hadden gekocht! Uh Angela, jij wilde toch vliegen? Lezen als je nieuwsgierig bent, waarom we toch voor de vouwwagen gingen. Sjonge lieve mensen, wij gaan gewoon binnenkort genieten van onze eerste gezinsvakantie. Zo ontzettend spannend en heel veel zin in.
Ik heb in totaal bijna 4 weken vrij, waarvan we 2,5 week op de camping staan in Frankrijk. Om precies te zijn in de Provence. Een prachtig gebied als ik Google en de foto’s zie. Het is de derde keer dat we naar Frankrijk gaan. Met mijn ouders ging ik altijd naar Italië, ik ben een enorme Italië fan, ik wil zo graag Toscane verkennen, maar dat voor een ander jaar! Onze vouwwagen gaat dus terug naar zijn roots, Frankrijk. Het is bijna 1100 kilometer rijden en we vertrekken rond half 12/12 uur ’s avonds. Dan kan Naomi verder slapen in de auto en kunnen we een hoop kilometers maken. Dat hopen we tenminste. We gaan in ieder geval zonder stress op vakantie. Onze vakantie begint al als we in de auto stappen en als we meer moeten stoppen dan we bedacht hadden, dan doen we dat!

De camping
Een hele zoektocht, want we wilden vlakbij de Mont Ventoux staan en in de omgeving van leuke steden. Stephan gaat namelijk, zoals velen van jullie weten, met zijn racefiets de Mont Ventoux op voor Grootverzet tegen kanker. Er moest een restaurantje zijn, een supermarkt voor het brood bijvoorbeeld, een zwembad, een speeltuintje, ruime staanplaatsen en geen al te grote camping. Meer wensen hadden we niet, maar toch was het nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk is het gelukt en ben ik enorm blij met onze camping. Een viersterren camping op 25 minuten bij de Mont Ventoux vandaan. Wij gaan naar Camping Les Fonaines! Een kleine glimp van de camping.


Ik wil teveel zien
De Provence it is! Geen strand dus dit jaar, maar prachtige lavendelvelden, mooie steden en de Mont Ventoux op de achtergrond. En op 4 km van onze camping vandaan ligt een zwemmeer! Dat is de omgeving waar wij ons bevinden. De steden: Carpentras, Avignon, Orange en Vaison la Romaine wil ik absoluut bezoeken. Uiteraard wil ik markten bezoeken, want daar hou ik van. Groente, fruit, tassen, kleding, het maakt mij allemaal niets uit. Ik hou van het rondslenteren. In Carpentras is er markt op vrijdag en in Pernes Les Fontaines zelf is er een avondmarkt vanaf half 6, ook leuk. De Mont Ventoux mag uiteraard niet ontbreken, want daar gaan we ook zeker naar toe rijden via de mooiste kloof. En de plaatsen op de onderstaande foto’s lijken mij ook waanzinnig om te bezoeken. Wel een kwartiertje optellen bij de tijden die er nu staan. Tussen een half uurtje en een uurtje rijden, dus dat is goed te doen!

Fontaine-de-Vaucluse  Luberon Monts de Vaucluse The ocre  

 

 

 

Verder lijkt het mij ook leuk om naar IIsle-sur-la-Sorgue, Gordes en Apt te gaan. Wel een beetje veel he? Maar kijk die foto’s! We hebben natuurlijk geen idee hoe het met Naomi gaat op vakantie, maar we hebben er alle vertrouwen in. Wij zijn niet van het hele dagen luieren, maar vooral de omgeving zien. Dus in de ochtend of middag dan op stap. Er staat dus heel wat op het lijstje. Gelukkig ligt alles dichtbij.

Papa aanmoedigen op de Mont Ventoux
Ja dit verdient absoluut een apart kopje! Dit is de reden dat we die omgeving hebben uitgezocht. Stephan gaat wederom de Mont Ventoux op met zijn racefiets. Vorig jaar konden we er niet bij zijn, omdat ik dat niet zag zitten met Naomi. Dit jaar zijn we er wel en gaan we papa heel hard aanmoedigen en staan we boven om hem een knuffel te geven. Ik ben zo trots op hem dat hij dit weer gaat doen voor het goede doel met Grootverzet tegen kanker. Een oom, tante en neef van Stephan zijn er ook, dus die gaan we daar uiteraard ook zien en Naomi heeft dan ook een klein vriendje, want het zoontje van zijn neef en vrouw zijn er ook. Daar gaan we nog een dagje heen voordat zij de Mont Ventoux op gaan. Dan kan Stephan nog even oefenen daar en Naomi spelen met hun zoontje.

Genoeg tijd voor rust
Een vakantie is ook een moment om te genieten. Even geen werk, geen thuis, gewoon even helemaal weg van alles en iedereen. De focus op ons als gezin. Naomi vindt het heerlijk om te zwemmen, dus dat gaan we ook veelvuldig doen. Daarnaast genieten van het mooie weer en relaxen voor onze vouwwagen. Er staan een hoop dingen op de planning, maar zoals het vaak gaat met planningen, kan het best zo zijn dat we een aantal dingen niet gaan doen. Dikke prima natuurlijk! Het gaat erom dat we genieten van elkaar en de omgeving. Dat we weer uitgerust thuiskomen en ons gewone leventje weer gaat beginnen. Maar eerst: Vakantie!

Jij nog tips wat we in de omgeving van Pernes Les Fontaines (Provence) kunnen doen?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Merel
  10 augustus 2016 at 07:36

  Schitterende omgeving, heel mooie foto’s! Heerlijk om lekker met elkaar van te genieten. En knap van het fietsen!
  Merel onlangs geplaatst…Aanrader met jonge kinderen: een ochtendje strand!My Profile

 • Reply
  Nicole
  10 augustus 2016 at 07:47

  Heel veel plezier! Ik ben er nog nooit geweest, dus geen tips!
  Nicole onlangs geplaatst…Overlast van de buren – Wanneer zeg je er wat van?My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  10 augustus 2016 at 12:29

  Oh wat zien doe foto’s er veelbelovend uit! Super stoer dat Stephan gaat fietsen! Een hele fijne reis! En genieten van jullie eerste vakantie als gezin
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…TAGGING TUESDAY: De baby in bad – Tag.My Profile

 • Reply
  Kleine Prinses
  10 augustus 2016 at 20:09

  echt prachtige foto’s!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Review: markers finecolour (aliexpress)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd