Alles wat je altijd al over mij en Mama met passie wilde weten

Heb je altijd al willen weten waarom ik ben begonnen met bloggen? Heb ik spijt van een artikel? Wat was mijn hoogste aantal bezoekers op één dag? Ik geef antwoord op een rits blogvragen.

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?
Tijdens mijn zwangerschap van Naomi las ik veel mamablogs. Ik vond het heerlijk om echte ervaringen te lezen van andere zwangeren en moeders. Ik genoot daarvan en dacht iedere keer: zal ik ook gaan bloggen? Ik durfde de stap simpelweg niet te nemen. Stiekem heb ik daar spijt van, want wat had ik graag mijn allereerste zwangerschapservaringen gedeeld. In oktober 2015 vroeg iemand mij op Instagram of ik 10 dingen wilde plaatsen die mensen nog niet van mij wisten. Eén daarvan was bloggen en mensen reageerden dat ik het gewoon moest doen. Wat had ik te verliezen? Op 5 oktober maakte ik een gratis wordpress account en Facebookpagina aan, maar 22 oktober ging ik pas echt online. Na een maand kocht ik mijn eigen domeinnaam en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Het is zo genieten.

Wat is je favoriete blogplek?
Heel slecht voor je rug, maar het liefst op de bank met mijn laptop op schoot 🙂

Heb je een vaste blogroutine?
Niet echt. Ik probeer vaak wel vooruit te werken, maar dat lukt niet altijd. Soms komt er dus geen blog online, zoals vorige week. Toen kwam er twee dagen achter elkaar niets online. Verder schrijf ik over alles wat ik leuk vind, waar ik tegenaan loop enzovoorts.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?
Meestal mijn telefoon, maar voor gesponsorde artikelen gebruik ik onze spiegelreflex-camera. Ik ben nog druk aan het oefenen met fotograferen, want dat is een vak apart.

Social media- fanaat of liever offline
Een fanaat…. en dat vind ik eigenlijk best erg. Ik probeer er veel meer op te letten om hem ’s avonds ook weg te leggen, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?
Geen enkel artikel. Alle artikelen die online komen, zijn artikelen waar ik volledig achter sta.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?
Dat vind ik heel moeilijk om te zeggen. Ik ben op al mijn artikelen die ik schrijf trots, maar niet ieder artikel wordt even goed ontvangen. Niks aan te doen natuurlijk! Als ik dan toch echt een artikel zou moeten kiezen, dan ga ik voor de tweeluik over mijn eczeem. Ik vond dat heel moeilijk omdat ik toen ontzettend onzeker was en de foto’s die ik deel gewoon heel lelijk zijn. Eczeem in je gezicht is vreselijk, want je kunt het niet bedekken. Lees deel 1 en deel 2.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?
Dat was op 18 november, er kwamen toen 1004 bezoekers op mijn website. Nu ben je vast nieuwsgierig om welk artikel dat gaat en dat is niet de zwangerschapsaankondiging. Die haalde net de 800 bezoekers niet. Het ging om het artikel waarin ik een kijkje in mijn dagboek van 22 september 2016 gaf. Namelijk dé dag van de positieve zwangerschapstest.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?
Ook al roep ik heeeeel hard dat het mij niets uitmaakt. Ik ben toch wel meer met de cijfers van mijn blog bezig dan ik zou willen. Soms denk je dat een artikel echt goed scoort, maar valt dat enorm tegen. En ik heb weleens onderwerpen waar ik over zou willen schrijven, maar dat niet doe, omdat ik geen discussie wil starten.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?
Dat ik ook niet alleen maar positieve en leuke dingen uit mijn leven deel. Ook dingen die ik moeilijk vind, waaronder de tijd dat mijn vader in het ziekenhuis lag. De keer dat Naomi mij afwees en echt geen borstvoeding meer wilde. De keren dat ik deelde dat ik misschien moest stoppen met borstvoeding geven, omdat ik enorm afviel.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?
Ik schrijf al mijn artikelen zelf. In de rubriek Mama vertelt laat ik wel andere mama’s aan het woord, maar dat zijn iedere keer andere mama’s. Ik lees blogs van gastbloggers bij anderen nooit, want ik volg iemand om zijn of haar verhalen. Niet om de gastbloggers die zij hebben.

Heb jij typische blogger-kenmerken?
En dat zijn? Ik ben wel de hele dag door onbewust bezig met onderwerpen die leuk zijn om over te schrijven of dingen die ik meemaak met Naomi of waar ik tegenaan loop. En natuurlijk het maken van foto’s.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?
Soms lukt het echt in één keer, maar meer dan vier doe ik echt niet. Dan ben ik er gewoon klaar mee 😉

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?
Dat mijn blog met de dag groeit. Het gaat de laatste tijd enorm goed en dat wil ik vasthouden, maar dat betekent ook dat ik de frequentie van het schrijven bij moet houden en dat lukt niet altijd. Dus als mijn cijfers stabiel zijn, dan ben ik al heel erg blij 🙂

Nicole, bedankt voor de tag! Wil jij deze tag ook overnemen? Vermeld er dan even bij dat hij bedacht is door Romy 🙂

Welk artikel is jou het meeste bijgebleven?

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Simone
  1 december 2016 at 07:14

  Stiekem toch best leuk he als de cijfers het goed doen, dat vind ik ook hoor. Het is toch een soort waardering, want er gaat nou eenmaal een hoop tijd en liefde inzitten in een blog.
  Simone onlangs geplaatst…Kerst Blog ChallengeMy Profile

 • Reply
  Nicole
  1 december 2016 at 07:56

  Leuk dat je de tag hebt ingevuld! De artikelen over eczeem zijn mij het meeste bijgebleven inderdaad.
  Nicole onlangs geplaatst…Update! Spencer slaapt op zijn eigen kamer, hoe gaat het nu?My Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  2 december 2016 at 12:20

  Toch leuk om te lezen al wist ik veel al wel
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: Life of lief thuis November: Sinterklaas…ziek….en lieve vriendinnenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd