7 x dit is zó leuk aan de kraamweek

De kraamweek vind ik echt fantastisch! Ik heb dat nu twee keer mee mogen maken en beide waren ze totaal anders. Bij Naomi waren er wat zorgen om haar groei, moest ik kolven en moesten we haar bijvoeden. Bij Daniël was het een stuk relaxter, want kolven was niet nodig, hij groeide prima en eigenlijk ging het allemaal wel gewoon zoals het zou moeten gaan. Maar wat maakt nou dat die kraamweek zo leuk is!? 

Je minibaby
Natuurlijk met stipt op één. De baby die je maaaaanden hebt gedragen is er. Je hebt er zo lang naar uit gekeken. Eindelijk zie je die lieve kleine handjes, voetjes, teentjes, oogjes enzovoorts. Dat gevoel is magisch. Die onvoorwaardelijke liefde die ik toen meteen voelde, dat is zo bijzonder.  En die babygeur zou iemand in een potje moeten stoppen, de lekkerste geur die er is!

Je hoeft helemaal niks
Daarmee bedoel ik dat je niet hoeft schoon te maken, geen boodschappen hoeft te doen en niet hoeft koken. Dat is zó ontzettend lekker. De kraamverzorgster doet álles! Jep, beide keren zelfs het avondeten al voorbereiden. Scheelde veel tijd voor Stephan.

De fruitcreaties
Het lijkt of al die kraamverzorgsters een cursus volgen. Niets is minder waar, maar Pinterest is wel geliefd. Echt de meest fantastische creaties komen voorbij. Ik vond het iedere dag een feest.

LEES OOK: Ik koesterde mijn kraamverzorgster

Je hebt echt rust
Dat zal voor iedereen vast anders zijn, maar ik had echt rust. Juist doordat je alleen maar bezig bent met voeden en niets anders. Ik vond dat heerlijk. Bij een tweede kindje is het wel iets anders, omdat hij of zij natuurlijk ook aandacht wil. Toch lag de focus echt bij de baby. Ik wilde die week bewust meemaken.

De verwennerij
Niet alleen door de kraamverzorgster, maar ook door je partner, familie en vrienden. Ik genoot van hun aanwezigheid, de aandacht voor de baby én natuurlijk de zorgvuldig uitgekozen cadeaus.

Iedere dag een schoon bed
Slapen in een schoon bed is het lekkerste dat er is. Eén groot feest in de kraamweek voor mij!

De focus op elkaar
De periode waarin je went aan je baby samen met je partner. Die tijd vind ik zo kostbaar, je hebt de focus op elkaar. Je went aan het nieuwe leven dat je ineens hebt.

Er zijn ook zeker dingen die ik niet zo leuk vind aan de kraamweek. Wat dan? Dat lees je hier.

Wat vond jij fijn aan je kraamweek?

Ik ben me ervan bewust dat de kraamweek niet voor iedereen leuk is. Soms zijn er zorgen om je kindje of heb je zelf veel pijn en loopt het allemaal niet zo lekker. 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marleen
  29 mei 2018 at 17:30

  Ik vond het ontzettend overweldigend, ik huilde veel. Ik had het gevoel geleefd te worden. Ik kan niet leren van mijn fouten, er komt niet nog een kraamweek. Ik had beter voorbereid willen zijn.
  Dat onze dochter op dag 7 in het ziekenhuis belandde voor 2 maanden, maakte het er allemaal niet gemakkelijker op.
  Ze is nu ruim 3 jaar, ondertussen gelukkig gezond en nu pas krijg ik langzaamaan steeds meer het gevoel grip op de situatie te krijgen.
  Pffff….

 • Reply
  Paula
  31 oktober 2018 at 21:21

  Ik vind mn raamwerk helemaal niets!!! Grote zorgen om ons dochtertje,na 5 dagen zieke huis eindelijk thuis en toen binnen 2 dagen weer in het ziekenhuis met alle toeters en bellen erbij
  Doffe ellende van onder,want door de stress en niet goed kunnen rusten een ontsteking erbij.
  Niet kunnen huilen,want ik ging over in overlevings stand
  Dus ja leuk was anders…..
  En dus lees ik dit soort berichten met soms erg pijnlijk,en ja ik gun het elke moeder om een heerlijke k raamweek te krijgen,maar niet alles is zaligmakend.
  Er word soms verheerlijkt over gepraat,maar er komt zo veel meer bij kijken……

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd