7 Mommy Scenario’s

Als moeder, vaders ook hoor, sta je nogal voor wat keuzes wat betreft het ouderschap. Sommige dingen vind je heel belangrijk en sommige dingen helemaal niet. Hieronder 7 mommy scenario’s, wat doe ik in die gevallen?

Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?
Als ze niet willen eten dan laat ik dat zo. Ik vind het pas toegeven als je dan iets anders geeft. De ene keer hebben ze wel zin in avondeten en het andere moment niet. Wij geven dan geen brood, want daar zijn ze dol op. Wat er op hun bordje ligt kunnen ze opeten en anders niet. We willen niet dat ze denken: “Als ik niet wil eten wat er op mijn bord ligt, dan krijg ik iets anders”. Met het gevolg dat ze dan 7 keer per week ook in de avond brood eten. Het is een fase volgens het consultatiebureau, dus met dat groeien zit het wel goed.

Je kind heeft een driftbui in de winkel, wat doe je?
Ik had niet gedacht dat de kids zo vroeg al driftbuien zou hebben. Deze komen ook nooit voor, tot we in de Hema waren met Naomi zo’n twee jaar geleden. Ik stond wat kleding voor haar te bekijken en ze zat maar naar voren in de kinderwagen en te duwen en harde geluiden te maken. Ik snapte niet wat er aan de hand was tot ik zag wat zij zag: Nijntje boekjes. Als er iets is waar Naomi helemaal wild van wordt, is het boekjes, maar met name van Nijntje. Ik had nog een bon en zocht dus een shirtje, maar besloot toen om maar dat boekje te kopen. Afpakken resulteerde in een krijsende Naomi…. Tja, ik had haar gewoon moeten laten, want ik kan niet iedere keer een boekje kopen toch? Daniël heeft in het openbaar nog geen driftbuien gehad.

Je kind krijgt teveel cadeaus op haar verjaardag, bewaar jij de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug?
Terugbrengen?! Zijn er mensen die dat doen? Je krijgt cadeaus die je dan vervolgens terugbrengt in de winkel. Okeeee… nee dus. Wij bewaren ze voor een later moment. De kids krijgen best veel speelgoed voor de verjaardagen . Een aantal dingen staan nog in de kast. Af en toe wisselen we het speelgoed en dan is het fijn dat er nog iets staat.

Je kind wil niet slapen, geef je toe of ga je door tot je kind slaapt?
Inmiddels kennen wij de kids zo goed dat als ze niet willen slapen, ze dat ook niet gaat doen. We nemen hen dan lekker bij ons. Boekje lezen of even spelen en dan proberen we het na een half uur weer. Dat werkt hier heel goed. Soms ook niet, maar dan is er meer aan de hand en valt ze vaak in slaap tegen ons aan. En soms laten we ze ook wel gewoon huilen hoor, maximaal 10 minuten, dat dan weer wel.

Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas, neem je de kids mee?
Dat gebeurd mij niet, tenzij de oppas in kwestie onverwachts ziek is en ik geen vervanging kon vinden. Daar gaan we dan maar even van uit en dan hangt het van de aard van de afspraak af. Moet ik naar de dokter, ziekenhuis of de tandarts, dan is het wat lastiger. Heb ik een afspraak met een vriendin waarbij we echt samen hebben afgesproken om iets leuks te doen, dan zal ik haar eerst bellen en de situatie voorleggen. Zomaar kids meenemen doe ik dan niet, omdat zij er dan vanuit is gegaan dat we samen zouden zijn. Misschien vindt ze het prima hoor, maar dan stem ik dat liever eerst even af.

Je hebt 20 min. tot dat er onverwacht visite komt, maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is?
Ik maak het huis dan inderdaad wel even snel op orde. Even een doekje over de tafel en speelgoed beetje aan de kant, zodat niemand er direct over struikelt. En ik maak af waar ik op dat moment mee bezig ben.

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind, zeg je hier wat van?
Ja dan zeg ik er iets van. Op een rustige toon vertel ik tegen het andere kindje dat het niet lief is van hem of haar. Dat hij of zij het ook niet leuk vindt om geduwd te worden, dus dat je dat ook niet doet bij een ander. Laatst kwam dat voor op het kinderdagverblijf. Ik kwam Naomi een keer halen en een ander kindje tikte iets te hard op haar been, waardoor ze ging huilen. Ik zag het net gebeuren en vertelde het kindje dat ze zachtjes moet doen, omdat zij een stuk groter is dan Naomi. Ze bood haar excuses aan en gaf Naomi een kusje. Opgelost! De leidster was met andere ouders bezig, dus kon dat ook niet zien.

Wat doe jij als je kind een driftbui heeft?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  22 augustus 2016 at 08:06

  Afleiden afleiden afleiden! Iets te eten helpt vaak (lang leve zo’n zakje van die Goodies rijst wafels) en vaak als ik hem oppak is het al klaar. Ik vind bet zo gênant altijd.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog: IKEAMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  22 augustus 2016 at 09:05

  Gelukkig heb ik nog niet vaak met een driftbui te maken gehad. Ik denk dat in ons geval even laten en daarna afleiden het beste werkt

 • Reply
  mathiske's mama blog
  22 augustus 2016 at 12:19

  Emily gaat ook uit haar plaat als we iets afpakken. Als we vragen geef maar aan mama, dan laat ze het vaak wel los. Als ze echt boos is zeg ik dat ze zich niet zo aan moet stellen die pruillip dan, je kunt je er vast iets bij voor stellen.
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…30dbcNL: Naam van mijn blogMy Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  22 augustus 2016 at 21:55

  Hm ligt er een beetje aan waardoor de driftbui begonnen is en waar we zijn denk ik. Soms gewoon eventjes negeren, soms proberen af te leiden. Maar als het ff kan in ieder geval niet haar zin geven.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Cadeau ideeën voor een 2-jarigeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd