6x mijn basisschoolblunders als moeder

Je zou toch denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ik bedoel Naomi zit in haar derde schoolweek. Toch heb ik al wat blunders gemaakt en die deel ik graag met je.

1. Auto parkeren op de fietsenparkeerplek
Wist ik veel dat de eerste vier plekken gereserveerd zijn voor de fietsen. Ik zag dat bordje niet. Het staat er wel hoor, maar helemaal links en ik reed gewoon de parkeerplek op en zette mijn auto in het eerste vak. Je raadt het al: de hele auto was omringd met fietsen…

2. Overblijfkoelkast, uh wat?
Het is wel fijn als haar brood en drinken koud kan staan. Ik had er geen flauw benul van dat er een overblijfkoelkast zou zijn. Had ik ook niet gevraagd aan de juf toen ze hier was, dus dat is mijn eigen fout. Gelukkig vertelde een vriendin dat die er is, maar ook zij wist niet waar die stond. Die dag dat onze meisjes voor het eerst overbleven gaat voor mij in de boeken. Jut en jul op zoek naar de overblijfkoelkast. Gelukkig waren er behulpzame moeders.

3. Zendingsgeld vergeten op maandag
Ik voelde mij zo’n kneus, want ik trok mijn verkeerde jas aan. Daar zat een centje in voor Naomi. Op iedere maandag staan er twee potjes in de klas waar ze dat in kunnen doen. Vind het een fantastisch initiatief, maar ik vergat dat natuurlijk de eerste keer.

4. Niet weten waar je moet staan op het schoolplein
Dat kon je ook al lezen dat ik dat spannend vond. Ik vond het heel intens om al die moeders, vaders, opa’s en oma’s te zien staan. Een drukte van jewelste. Overal groepjes met kletsende mensen en ik stond er een beetje moederziel alleen met mijn zoon, dat dan weer wel. Ik voelde mij volledig onthand eigenlijk. Zo zit ik niet in elkaar, maar daar voelde ik mij erg klein. Ik zorg dat ik er nu als een van de eersten sta, zodat ik dat gevoel niet heb. Ondertussen ken ik ook wat moeders, dus dat scheelt enorm.

5. Gymschoenen vergeten te kopen
Gelukkig is het mooi weer en speelden ze voornamelijk buiten. Ik ben zo blij dat ze dat die eerste week niet gegymd hebben. Zou het heel vervelend hebben gevonden als Naomi dan als enige geen gymschoenen had gehad. Ik zie haar al teleurgesteld staan in de klas.

6. Vrije dagen vergeten
Gelukkig vertelde een vriendin mij dat ze een aantal dagen in juni vrij zijn. Mijn eigen fout, want ik had die schoolkalender nog niet volledig doorgenomen. Je snapt dat ik nu alles in mijn agenda heb staan.

De basisschooltijd duurt nog heel wat jaren. Benieuwd welke blunders ik nog meer ga maken. Welke blunder heb jij gemaakt?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marieke
  4 juni 2019 at 21:07

  Er bestaan geen blunders hoor. Wat je op de ene school doet, doe je op de andere school weer fout. Elke school heeft zo zijn eigen dingen en het went heel snel. En iets vergeten doen wel allemaal wel eens. Het wordt altijd weer opgelost.

 • Reply
  Natasja
  5 juni 2019 at 06:30

  Op woensdag zijn ze 12 uur uit. Ik dacht dst zal vrijdag dan ook zijn als ze ook smiddags vrij hebben. Dus de eerste schoolweek kwam ik vrijdags te laat mn zoon ophalen hoe stond verdrietig te wachten waar ik bleef

 • Reply
  Judith
  5 juni 2019 at 07:45

  Joost had vrijdag vrij en woensdag bracht mijn man hem naar school maar er was niemand. Hij belde mij (ik lag in t ziekenhuis) en ik snapte er niks van. Joost naar de gastouder gebracht en toen besefte ik dat Joost sportdag had bij de WFB… voelde me zo slecht….

 • Reply
  Naomi
  6 juni 2019 at 18:07

  Haha, vrije dagen vergeten. Die komt veel voor hoor. Ik nam vaak op school de telefoon op. De dag voor zo’n extra vrije dag was er altijd minstens één wat paniekerige ouder die zich afvroeg of de kinderen morgen echt vrij zijn?! Want dan moest er oppas, blabla. Gebeurt trouwens ook met schoolreis: “Ze zegt net dat het morgen schoolreis is. Klopt dat?” Ik kon er altijd wel om lachen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd