5 x gratis uitjes buitenshuis met kids

Wat kunnen we doen met kids? Ik vind het soms best wel even zoeken. Ze houden enorm van spelen buiten de deur, dus we gaan regelmatig ook de pad op. In de winter is dit wat meer een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Nu de lente in aantocht is, vond ik het tijd om wat op rij te zetten!

1. Kinderboerderij

Op een kinderboerderij is genoeg te doen voor je kind en er is er altijd wel eentje in de buurt. Samen dieren bekijken, konijntjes aaien, geitjes aaien enzovoorts. Als je kind dol is op dieren, zoals Naomi bij ons is, dan kun je hier uren vertoeven. Wij gaan graag naar de Mekkerstee, een geitenboerderij waar ze ook kaas maken. Nu is het de tijd van de lammetjes en dat is enorm schattig. Je kunt er vervolgens nog gezellig iets eten of drinken. Een groot succes!

2. Bos

Wandelen, wandelen, wandelen, daar denk je aan bij een bos. Toch is het ontzettend leuk om dit met je kind te doen. Als hij of zij nog niet kan lopen, dan is het heerlijk om te wandelen in de wagen of in de draagdoek en te kijken naar de mooie bladeren. Pak er eentje op en laat je kindje het voelen, ook daar leren ze van. Kids die al wel kunnen lopen kunnen zich helemaal uitleven. Zoek blaadjes, nootjes en takjen in het bos, verzamel deze in een emmertje of een tasje en maak er thuis een leuk werkje van. Met een peuter of kleuter kun je ook het natuurspel doen: gebruik de gevonden items, leg uit wat het precies is (googlen mag!) en verstop ze onder een theedoek. Vervolgens kun je je kind laten raden wat er nu onder de theedoek ligt. Leuk, gratis en bovenal leerzaam!

3. Strand

Het strand is zo fijn. Niet voor iedereen dicht in de buurt, maar voor ons is het maar vijf minuten rijden. Zowel in de winter als in de zomer is het genieten. In de zomer neem je een schepje mee, een emmertje, wat eten, drinken, zonnebrandcreme en een handdoek. Genieten maar! Zo leuk om door het zand te banjeren, schelpen te zoeken, met laarsjes door het water lopen. Als het hard waait is het geen succes overigens, want dan stuift het zand in je gezicht. Het waait altijd wel op strand natuurlijk, maar met een zonnetje en goede kleding is het heerlijk. Dus even een goede dag uitkiezen 😉

4. Pluktuin Sprankenhof

In Pluktuin Sprankenhof in Udenhout kun je gratis met je kind naar binnen. Voor ons niet echt in de buurt, maar wel eentje om te onthouden. Hoe leuk is het om met je kind fruit te plukken. Het fruit dat je plukt betaal je per gram, dus het is niet helemaal gratis, maar je hebt wel lekker fruit dat je mee naar huis kunt nemen 🙂 Het hele jaar door kun je plukken, op de website vind je precies wat er die dag te plukken valt.

5. Maritiem Museum

Oké deze heb ik een beetje gesmokkeld. Voor jou is het namelijk niet gratis, maar voor je kind wel. Tot vier jaar zijn alle kinderen namelijk gratis. Samen op stap door het Maritiem museum en alles leren over het zeemansvak. Een kijkje nemen aan boord van binnenvaartschepen en leren knopen. Hoe leuk is dat! Wij zijn hier nog nooit geweest, maar dat gaan we wel een keertje doen.

En weet jij nog een gratis uitje buitenshuis die hieraan toegevoegd moet worden?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Charlotte
  4 februari 2017 at 08:42

  Hier is de Intratuin ook altijd een succes. Maar daar zit dan ook een speelgedeelte bij haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Je weet dat je nesteldrang hebt als…My Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  4 februari 2017 at 08:43

  Leuke uitjes, hier in de winter is het ook best lastig soms. Naar de bieb gaan vindt Yarah ook erg leuk. Je kan er spelen en lekker samen boekjes lezen 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Kraamtijd volgen op instagramMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  4 februari 2017 at 19:31

  De Flipjes natuurlijk! Leuk voor alle leeftijden.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd