5 x gratis uitjes buitenshuis met kids

Wat kunnen we doen met kids? Ik vind het soms best wel even zoeken. Ze houden enorm van spelen buiten de deur, dus we gaan regelmatig ook de pad op. In de winter is dit wat meer een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.

1. Kinderboerderij

Op een kinderboerderij is genoeg te doen voor je kind en er is er altijd wel eentje in de buurt. Samen dieren bekijken, konijntjes aaien, geitjes aaien enzovoorts. Als je kind dol is op dieren, zoals Naomi bij ons is, dan kun je hier uren vertoeven. Wij gaan graag naar de Mekkerstee, een geitenboerderij waar ze ook kaas maken. Nu is het de tijd van de lammetjes en dat is enorm schattig. Je kunt er vervolgens nog gezellig iets eten of drinken. Een groot succes!

2. Bos

Wandelen, wandelen, wandelen, daar denk je aan bij een bos. Toch is het ontzettend leuk om dit met je kind te doen. Als hij of zij nog niet kan lopen, dan is het heerlijk om te wandelen in de wagen of in de draagdoek en te kijken naar de mooie bladeren. Pak er eentje op en laat je kindje het voelen, ook daar leren ze van. Kids die al wel kunnen lopen kunnen zich helemaal uitleven. Zoek blaadjes, nootjes en takjen in het bos, verzamel deze in een emmertje of een tasje en maak er thuis een leuk werkje van. Met een peuter of kleuter kun je ook het natuurspel doen: gebruik de gevonden items, leg uit wat het precies is (googlen mag!) en verstop ze onder een theedoek. Vervolgens kun je je kind laten raden wat er nu onder de theedoek ligt. Leuk, gratis en bovenal leerzaam!

3. Strand

Het strand is zo fijn. Niet voor iedereen dicht in de buurt, maar voor ons is het maar vijf minuten rijden. Zowel in de winter als in de zomer is het genieten. In de zomer neem je een schepje mee, een emmertje, wat eten, drinken, zonnebrandcreme en een handdoek. Genieten maar! Zo leuk om door het zand te banjeren, schelpen te zoeken, met laarsjes door het water lopen. Als het hard waait is het geen succes overigens, want dan stuift het zand in je gezicht. Het waait altijd wel op strand natuurlijk, maar met een zonnetje en goede kleding is het heerlijk. Dus even een goede dag uitkiezen 😉

4. De bunkerroute in Ouddorp

Dit is al leuk met een baby in de draagzak, maar zeker met kinderen die kunnen lopen en rennen. Het perfecte uitje om te ondernemen met kids. Een fantastische route met wel 15 bunkers die je kunt bekijken. De Bunkerroute is een initiatief van Het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen en Staatsbosbeheer en maakt – als onderdeel van het project De Punt – deel uit van het programma Zicht op Grevelingen. Het was zo ontzettend leuk om te doen met de kids. Die snoetjes als ze dan die bunkers in konden, geweldig!

5. Fietsen

Of het nu zomer is of winter. Fietsen kun je altijd, ook bij een koude winterdag. Dikke jassen, voetenzak voor de kleinste telg die voorop zit én een warme broek of beenwarmers voor de anderen kinderen. Er is zoveel te zien in de omgeving. Of dat nu de natuur is of de huizen om je heen. Kinderen genieten daarvan. En jij dus ook!

Wat doe jij graag met je kids en is gratis?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Charlotte
  4 februari 2017 at 08:42

  Hier is de Intratuin ook altijd een succes. Maar daar zit dan ook een speelgedeelte bij haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Je weet dat je nesteldrang hebt als…My Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  4 februari 2017 at 08:43

  Leuke uitjes, hier in de winter is het ook best lastig soms. Naar de bieb gaan vindt Yarah ook erg leuk. Je kan er spelen en lekker samen boekjes lezen 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Kraamtijd volgen op instagramMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  4 februari 2017 at 19:31

  De Flipjes natuurlijk! Leuk voor alle leeftijden.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd