5 tijdbesparende tips voor in de ochtend met kids

Alle (werkende) mama’s kennen het vast wel. De ochtendspits met je kindje(s). Je moet jezelf klaarmaken (voor het werk), ontbijten, alles pakken en klaarzetten voor de oppas, kinderdagverblijf of school. Een drukke tijd volgt en dat geeft je zo’n gevoel alsof je er al een hele ochtend op hebt zitten, niet waar? Ik vind het best lastig en probeer zo relaxed mogelijk naar mijn werk te vertrekken. Dat geeft mij rust, maar door die drukke ochtendspits vergat ik vaak ook dingen. Wij hebben al een hele tijd een modus gevonden waarbij we dus tijd besparen in de ochtend en die tips deel ik met jullie.

 

 1. Ontbijt en lunch van tevoren maken. Wij doen dit de avond ervoor. Ook de boterham of havermout van je kindje kun je prima klaarmaken en in de koelkast plaatsen. In de ochtend hoef je het alleen nog maar te pakken. Tada! En wil je nog meer tijd besparen, dan kun je je pakketjes brood in één keer maken en invriezen. Dat doet mijn moeder voor mijn vader al jaren! De avond ervoor haal je het uit de vriezer en leg je het in de koelkast.
 2. Zoveel mogelijk spulletjes van je kindje dubbel bij de oppas en de rest van de spulletjes de avond ervoor klaarleggen. Voor het kinderdagverblijf hoeven wij niets mee te nemen, want alles is daar al. Toen mijn baby’s nog meerdere malen op een dag moedermelk dronk nam ik die bakjes natuurlijk mee, maar verder niets. De kids gaan daarnaast een dag naar mijn moeder en een dag naar mijn schoonmoeder. Daar zijn luiers, toeteboeners, slabben, een slaapzak, een flesje, reservesetje kleding en er is eten en drinken. Het enige dat ik naar hen meeneem zijn kleertjes, schoenen, jasje, haar pyjama en kleertjes voor die dag. Dit leg ik de avond ervoor klaar.
 3. Zorg dat je eigen tassen ook ingepakt zijn.  Ik heb zoveel tassen, namelijk een handtas, mijn kolftas en mijn laptoptas. De kolftas tot beide kids 1 jaar zijn. Ik vind het fijn als deze tassen ook klaar staan. Met name de tussendoortjes en mijn fles water. Anders vergat ik in de haast echt wel iets.
 4. Sta eerder op als je kids. Scheelt echt veel tijd als je zelf al klaar bent. Douche in de avond, dan hoef je je in de ochtend alleen maar te wassen. Ik douche echter zelden in de avond, want ik vind het gewoon heerlijk om in de ochtend te douchen. Dat eeeder opstaan is er soms lastig, onze kids zijn vaak al om 6 uur wakker. Ik probeer 5;45, maar dat lukt niet altijd 🙈
 5. Je kleding voor jezelf en je kindje(s) klaar leggen. Als ik ergens een hekel aan heb is het kleding uitzoeken. Niet omdat ik een hekel heb aan kleding, maar ik kan gewoon moeilijk kiezen. Als ik mijn kleding de avond ervoor al klaar leg in de badkamer, scheelt mij dat én een hoop tijd én ik trek die kleding gewoon aan.

Alsjeblieft! Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips. Dat je nu op je gemak kunt ontbijten met een kop koffie of thee. Je relaxter naar je werk gaat doordat je aan bijna niets hoeft te denken. En dat je op die manier tijd bespaart in de ochtend. Misschien kun je zelfs wat extra aandacht aan jezelf schenken.

Hoe pak jij het ochtendritueel aan? Heb jij misschien nog een ultieme tip voor andere mama’s en papa’s?

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Charlotte
  17 juni 2016 at 07:01

  Wij doen het ook zo, werkt super goed! Alleen moet ik wel echt in de ochtend douchen hoor haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Praatjesmakers: moeilijker dan ik dachtMy Profile

  • Reply
   http://www./
   14 februari 2017 at 03:17

   ortaYaş diyor ki:Merhaba, kilo ile boyun arasında fark var,jinekomasti olduğunu söylemek bence zor. Göğüslerin büyük olması kiloyla orantılı olabilir.Benim fikrim göğüslerinin normalden büyük olduğunu düşünüyorsan doktora git, sonuçta seni rahatsız ediyorsa bir sorun var demektir. Geçmiş olsun

 • Reply
  Nicole
  17 juni 2016 at 09:12

  Ik douche altijd ’s ochtends want ik wil de dag fris beginnen!
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat het ouderschap niet altijd leuk is! – De rotklusjes van het ouderschapMy Profile

 • Reply
  Simone
  17 juni 2016 at 09:20

  Wat goed zeg, ik ben het schoolvoorbeeld van chaos in de ochtend; -)
  Simone onlangs geplaatst…Waarom ik zo’n zin heb om met Mirthe naar de Efteling te gaanMy Profile

  • Reply
   list of auto insurances in Jonesboro AR
   3 augustus 2017 at 12:06

   TICO BAUHAUS disse:ESTRATÉGIAS REPENSADASIsso é comum acontecer nos segmentos que ainda chama de “esquerda”. Tá na hora de repensar essa proposta e fazer o que é bom para ambos de boas proposta. Porque entrar dividido no jogo, fortalece o adversário. A briga nesse campo, fortalece os opositores.Pensem nisso!Obs.: Penso que, Randolfe Rodrigues, deve investir numa cadeira na AL. Randolfe é mais importante aqui, do que em Brasília. Randolfe, repense a sua candindatura ao senado federal.

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  17 juni 2016 at 09:43

  Jaaa spullen dubbel hebben en de avond ervoor klaar leggen doe ik ook meestal.
  Daarnaast maakt mijn lief mijn ontbijt haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Raf’s eerste verjaardagsfeest – PLOGMy Profile

 • Reply
  Merel
  17 juni 2016 at 11:32

  Ja allemaal handige tips!
  Vind zelf ook prettig om een halfuur eerder op te staan (lukt niet altijd natuurlijk, zeker ’s winters lastig), maar dat scheelt zoveel in stressgevoel. Als je de dag rustig begint, dan is de sfeer beter en loopt alles soepeler heb ik gemerkt.
  Merel onlangs geplaatst…Papa vertelt: 7x hoe je die enge schoonzoon buiten de deur houdt!My Profile

  • Reply
   http://www.coinsgenerator.us/
   14 februari 2017 at 23:52

   Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  17 juni 2016 at 13:58

  Ja, die doe ik ook – zeker als manlief weg is en ik er drie op tijd moet klaarstomen als ik vroeg moet beginnen werken 🙂
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Kennismaking met de zee.My Profile

 • Reply
  Bregje
  17 juni 2016 at 20:13

  Ik douche ook ’s ochtends, anders blijf ik de hele dag duf 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Het consternatiebureau #3My Profile

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  17 juni 2016 at 23:50

  Goede tips. Ik denk dat het dubbele setje bij de opvang ideaal is. Dat zou ik ook echt doen. Op t moment ben ik echt overal te laat. Mn planning loopt een beetje spaak
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Emily’s geboortekaartjeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd