3 maanden gestopt met borstvoeding en toch nog melk

Ik sta er toch best wel van te kijken dat er na 3 maanden nog steeds een beetje melk uit mijn borsten komt. Het schijnt volkomen normaal te zijn als je zolang gevoed hebt, maar wat mij betreft mag het nu wel stoppen hoor. Dit artikel had ik eigenlijk vorige maand al ingepland toen ik twee maanden gestopt was, nu dus een maandje erbij 😉

Heb je er dan last van?
Nee hoor dat niet, tenminste.. af en toe gele korstjes in je bh is niet echt smakelijk te noemen. Maar het is wel wat het is. Dus mocht je zelf ook lang gevoed hebben en je herkent dit, je bent niet de enige. En dat is ook fijn om te weten toch, want ik voelde mij behoorlijk alleen, maar las bij Alweer een nieuwe moederblog dat ook zij dat heeft.

Mis ik het?
Waar jullie eerder lazen dat ik best verdrietig was, even moest slikken en mij afgewezen voelde, mis ik het toch niet. De vrijheid is erg fijn! Al voedde ik toen ook alleen nog maar in de avond, dus dan heb je je vrijheid eigenlijk al. Het is niet zoals bij een pasgeboren baby dat je dan alleen maar aan het voeden ben. Er zijn zoveel dingen makkelijker nu ik niet meer voed. Wat dan? Dat lees je hier.

En hoe zit dat dan met die WHO norm die je wilde halen?
Het was heerlijk hoor en had graag nog gevoed totdat Naomi twee was om die norm te halen, maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik dat had moeten doen. Ze is zo groot. Ik kan haar niet vasthouden zoals een baby. Zou ze dan zittend bij mij drinken in bed of liggend? Ik heb echt geen idee. Kortom ik ben achteraf wel blij dat zij uit haarzelf gestopt is en ik die keuze niet heb hoeven maken.

Hier baal ik wel van
Mijn borsten zijn toch een stuk kleiner, zoals het voor mijn zwangerschap was. Heel slap? Neuh dat valt mij reuze mee eigenlijk. Scheelt misschien dat mijn borsten niet zo groot zijn? Geen idee, maar ik vond het wel fijn dat mijn cupmaat een stuk groter was. Welke vrouw wil dat nu niet met wat kleinere borsten?

Tot zover mijn geneuzel over het hebben van melk na drie maanden! Zijn er nog langvoedsters onder mijn lezers die dit herkennen?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  mathiske's mama blog
  20 oktober 2016 at 08:33

  Ik ben nu bijna een half jaar gestopt en er is nog melk. Mn borsten zijn nu groter als voor mijn zwangerschap, dus daar ben ik dan wel weer blij mee, haha.
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Even kletsen, hoe gaat het nu als werkende mama.My Profile

  • Reply
   Angela
   21 oktober 2016 at 16:52

   Oh Emily, dan ben ik jaloers op jouw borsten haha.

 • Reply
  Simone
  23 oktober 2016 at 19:55

  Oh dat duurt lang, ik stond echt heel snel droog na het stoppen (ik stopte met 7 maanden). Tijdens mijn zwangerschap en borstvoeden waren mijn borsten gegroeid, maar nu is er niet veel meer van over, haha… Ik vind dat ook wel jammer hoor!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd