14 maanden, op naar het consultatiebureau

Waar ik eerst iedere maand een update deelde, doe ik dat nu niet meer. Toch wilde ik dit even met jullie delen, want…. we zijn weer naar het consultatiebureau geweest en Naomi is vandaag precies 14 maanden!

Lengte en gewicht

Ik had het goed gegokt! Ze weegt 9,2 kilo en is 78 cm lang. Qua gewicht volgt ze haar eigen lijntje op de -1 lijn. Daar zit ze al vanaf dat ze geboren is, dus dat doet ze prima. Een slanke dame, dus past bij haar. Qua lengte volgt ze precies de 0-lijn, het gemiddelde dus. Qua kleding draagt ze maat 80 en van leggings maat 86, omdat ik ze anders al snel te kort vind.

De testjes bij 14 maanden
Naomi moest wat blokjes in een doosje stoppen. Ze wilde zien dat Naomi dat met beide handjes kon. Dat deed ze goed, ze was wat hardhandig (lees: gooien met de blokjes in het bakje haha). Daarna lag er een minipropje papier op de tafel die ze met twee vingers moest pakken en ook dat deed ze voorbeeldig.

Verder vroeg ze of Naomi al papa en mama zei en andere klanken maakte. Ook dat doet ze. Er was een tijd dat ze niet veel kletste, maar dat is nu heel anders. Hele verhalen probeert ze te vertellen, dus er komen allerlei klanken voorbij en wat woordjes: mama, papa, die, tihtah (tiktak), dees (deze), bah en ja.

De verpleegkundige zei dat ze nu druk is met haar motorische ontwikkeling. Ik vertelde namelijk dat ze de afgelopen dagen alleen maar aan één hand wilde stappen, de trap opklimmen zo’n 20x achter elkaar en dat ze op de bank probeert te klimmen, wat haar overigens ook vaak lukt. De ontwikkeling qua taal ligt dan vaak even stil of gaat gewoon wat langzamer, logisch je kan ook niet alles tegelijk. Sommige kindjes misschien wel trouwens, dat weet ik niet 😉

Verder vroeg ze of Naomi begreep als we zeggen dat we gaan eten, naar buiten gaan of andere dingen. Dat begrijpt ze echt heel goed. Ze pakt met eten dan haar slab. En als we naar buiten gaan pakt ze haar schoenen. Ze begrijpt natuurlijk nog niet alles, maar het is leuk om dat te zien!

Onze vragen
Even wat zaken besproken qua voeding. Boterhammen met allerlei soorten hartig beleg, jam en appelstroop, gaan erin als koek. Net als fruit, daar is ze echt dol op. Ze lust alles. Avond eten is sinds een tijdje heel lastig. Hoort er dus gewoon bij en zoals wij al dachten, niets anders geven als ze niet wil. Het komende jaar hoeft ze ‘maar’ 2 kilo aan te komen, dus dat is niet bijzonder veel. Even ter vergelijking: de afgelopen drie maanden is ze bijna een kilo aangekomen. Er was een tijd dat ze geen vers eten meer wilde, dus even overgegaan op potjes, dat at ze wel. En nu hoeft ze de potjes niet meer en wil ze wel mee-eten. De ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar ik vind het fijn om te weten dat het erbij hoort.

Verder hadden wij nog even een vraag over haar linkerbeen. Het is lastig uit te leggen, maar het lijkt alsof ze daar meer moeite mee heeft en aangezien ze zo lang in stuit heeft gelegen en we na haar geboorte bij 3 maanden ook een heupecho moesten doen in het ziekenhuis, wilde ik dit wel even bespreken. Zij legde uit dat het niets is om ons zorgen over te maken, dat zij er niets vreemds aan ziet. De spieren van de benen worden nu echt sterker en dat moet zich gaan ontwikkelen. Veel kindjes zetten hun voeten nog naar binnen bij het lopen of juist naar buiten, dat komt vanzelf goed door te oefenen. En Naomi zet haar linkerbeentje iets wijder. Een hele geruststelling dus!

Een blije papa en mama hier, want ze ontwikkelt zich goed! 🙂 Nu pas weer met 2 jaar naar het consultatiebureau!

Hoe vind jij het om naar het consultatiebureau te gaan?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Judith
  20 juli 2016 at 07:34

  Ik ga heel graag naar het bureau! Ik vind het altijd fijn om te zien hoe de mannetjes groeien en te horen of we het goed doen. We hoeven nu pas in december weer… Zo jammer 🙁

 • Reply
  Nicole
  20 juli 2016 at 07:43

  Fijn dat alles goed was! Ik kom graag bij het CB. Wij hebben een hele leuke kinderarts.
  Nicole onlangs geplaatst…“Volgens mij zijn al die ovulatietesten stuk hoor”My Profile

 • Reply
  wilmaaa
  20 juli 2016 at 08:01

  Zo fijn dat alles goed mag gaan! & zo leuk dat ze zo goed aan het handje kan lopen 🙂

 • Reply
  Charlotte
  20 juli 2016 at 08:18

  Fijn dat het allemaal goed was! Je weet maar nooit wat ze daar allemaal te zeggen hebben… 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo maak je lezen leuk!My Profile

 • Reply
  Simone
  20 juli 2016 at 09:48

  Wat fijn dat het zo goed gaat. En goed om te lezen ook iver dat beentje. Ik had die vraag ook op mijn lijstje staan want Mirthe doet met haar rechterbeentje anders. Ze zet draait haar voetje helemaal naar buiten. Maar zal ook wel hetzelfde antwoord zijn gok ik, haha, goed om te lezen.
  Simone onlangs geplaatst…Shoplog | Sale bij Z8!My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  20 juli 2016 at 10:00

  Wat doet ze het goed! Ze word echt al groot.
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Films deze zomer. My Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  20 juli 2016 at 23:03

  Ninthe doet hier ook ‘raar’ met haar ene beentje. Ben ook bang dat het iets met de heupjes te maken heeft (bij haar wel sprake van heupafwijking). Maar als ik het zo lees, kan het dus ook prima iets zijn wat er gewoon bij hoort! Dat zou mooi zijn.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…De dubieuze mijlpalen van het moederschapMy Profile

 • Reply
  Merel
  21 juli 2016 at 05:54

  Fijn dat het goed gaat, prettige bevestiging. En ze doet t goed. Wij moeten over een tijdje ook met de jongste twee, ben benieuwd. Vind het altijd leuk om te zien hoe ze gegroeid zijn.
  Merel onlangs geplaatst…Slapen zonder dramaMy Profile

 • Reply
  Volgmama
  21 juli 2016 at 09:38

  Ik heb eigenlijk wel goede ervaringen bij het cb.
  Volgmama onlangs geplaatst…Nieuwe “Steal the show” wintercollectie van B.NosyMy Profile

 • Reply
  Kleine Prinses
  21 juli 2016 at 13:30

  ik heb ook goede ervaringen!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ik moest naar de rechtbankMy Profile

 • Reply
  Bill Mcritchie
  27 augustus 2016 at 08:31

  Het verschil tussen het reguliere consultatiebureau en het antroposofische consultatiebureau komt voort uit de achtergrond van de medewerkers. 

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd