11 x dit moet ik nog doen voordat de baby komt!

Ik ben bijna 36 weken zwanger, dus alles moet nu ondertussen wel klaar zijn. Zeker aangezien ik bij Naomi onverwachts met 37 weken ingeleid ben. Mijn vriendin maakte toen het kamertje schoon, ruimde de laatste dingen in de commode op terwijl ik in het ziekenhuis was. Zij was immers de eerste die wist dat ik ging bevallen. Jep ze wist het nog eerder dan mijn man, ze was bij mij toen de gynaecoloog het kwam vertellen. Je zou denken dat ik dan nu toch wel alles klaar zou hebben, mocht het weer ineens anders lopen. Ja, uhm, soort van, oké bijna!

Eigenlijk is het niets voor mij, want ik heb het liefst alles al weken van tevoren klaar. Ik denk dat het vooral komt door het feit dat we verhuisd zijn en we de babykamer ook pas klaar konden maken in de afgelopen paar werken. Tel daar nog even bij op dat mijn man een drukke baan heeft, ik ook nog werkte, onverwachts met verlof moest, er een bijna peuter in huis rondloopt en er nog wat andere klussen in huis gedaan moeten worden. Maar goed dan nu op een rij: wat moet er nog gedaan worden voor de komst van de baby? Dit lijstje wil ik afwerken zodat voor 37 weken alles klaar is.

 1. Klossen voor bed e.d. bestellen
  Een hele kleine moeite, want met een paar klikken is het gebeurd.
 2. Vluchtkoffer inpakken en maxicosi klaarzetten
  Ik vind het zo’n naar woord, alsof ik op de vlucht ben voor mijn bevalling. Afijn, hij moet toch ingepakt worden, welke naam je er ook aan geeft. Bij Naomi stond hij ook niet klaar, dus heb toen zomaar van alles er in gepropt, dat ga ik nu anders doen. Wat er allemaal in mijn tas zit, deel ik uiteraard ook nog!
 3. Naomi’s koffertje
  We hebben geen flauw idee wanneer de bevalling begint, maar het is wel fijn dat er dan voor Naomi ook een koffertje met spulletjes klaar staat. Dan hoeven de oma’s/opa’s niet te zoeken als ik overdag naar het ziekenhuis ga.
 4. Laatste check adressen geboortekaartje
  Ik wil het gewoon nog één keer checken. Kloppen de nieuwe adressen die er op staan, missen we nog personen etc. Ik vind dat gewoon een fijn gevoel.
 5. Babykamer
  De babykamer is zo goed als af. Stephan moet nog even een lamp ophangen, de Tummytub moet van zolder worden gehaald en ik wil eigenlijk nog een toffe poster voor hem. Ben ook nog op zoek naar een leuk mandje in het grijs voor wat luiers en andere spulletjes. De babyroomtour krijgen jullie, maar pas echt als ik helemaal tevreden ben over hoe het eruit ziet. Als het dus echt af is en er niets meer verandert 😉
 6. Wiegje opmaken en verhuizen naar onze slaapkamer
  Dit keer hebben we een prachtige mozeswieg van Linaleaf. Daar hebben jullie alles al over kunnen lezen. Dit wiegje komt in eerste instantie op onze slaapkamer. Ik hoop dat ik deze keer wel tegen de geluidjes kan, want daardoor is Naomi al in de kraamweek verhuisd naar haar eigen kamer. Dat was in een ledikant, veel te groot voor zo’n kleintje. Dus mocht dat weer zo zijn, dan kan hij lekker in zijn wieg blijven liggen.
 7. Traktatie bedenken voor het kinderdagverblijf
  Als Naomi na de kraamweek naar het kinderdagverblijf gaat, dan wil ik wel dat ze iets kan trakteren. Ik weet alleen nog niet wat! Heb wat ideeën en die ga ik nog even delen in een blog 😉
 8. Geboorteplan afmaken
  Heb nog redelijk wat tips gekregen via Instagram, heel handig! Dus nog wat aanvullingen en dan is die ook klaar.
 9. Navragen of kolf doorgemeten moet worden
  Bij Naomi heb ik een jaar gekolfd en ik heb eigenlijk geen flauw idee of ik dat ding zo weer kan gebruiken of dat hij toch even doorgemeten moet worden. De zuigkracht moet natuurlijk wel goed zijn.
 10. Box in elkaar zetten
  De box staat nog bij mijn ouders op zolder, omdat wij er in het vorige huis geen plek voor hadden. Deze moet uiteraard deze kant op komen, maar dat heeft geen haast. Als die rond Naomi’s verjaardag hier is, dan vind ik het goed.
 11. Laatste boodschapjes
  Beschuit met muisjes in huis halen
  Vitamine D en K
  Kotex nachtverband (het kraamverband uit het pakket is niet genoeg, is mijn ervaring)
  Een paar sexy onderbroeken (haha) voor het kraamverband.

Dat was hem dan! In de update van volgende week lees je of het gelukt is 😉

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Channa
  2 mei 2017 at 07:12

  Oh spannend het schiet al op zeg! Succes met de laatste dingen 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Zindelijkheidstraining, wij doen er niet meer aan!My Profile

 • Reply
  Nicole
  2 mei 2017 at 08:18

  Oooh mijn lijst is echt meeeega lang! Wij moeten nog beginnen aan adressenlijst ook en traktatie voor opvang.. helemaal niet aan gedacht!
  Nicole onlangs geplaatst…Geboorte aankondiging voor in de tuinMy Profile

 • Reply
  Amanda van Lier
  2 mei 2017 at 08:39

  Haha als ik dit zo lees heb ik nog enorm veel te doen ook! Het kamertje staat er nog, maar daar is ook alles mee gezegd. Afijn, hier nog een 3 maanden te gaan dus nog genoeg tijd.

  Heel veel succes de laatste loodjes! En mag ik je een tip geven qua onderbroeken? De katoenen hipsters van de zeeman zitten zo fijn! Het zijn niet van die grote oma tenten, hebben leuke kleurtjes en blijven mooi in de was. En qua hipsters valt het mee want ik vind ze nog mooi over mijn billen heen vallen. Ideaal als kraam-onderbroek dus! Ik heb er al een flink aantal ingeslagen 😉 en het voordeel is nog dat je ze naderhand door kunt dragen.

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  2 mei 2017 at 09:08

  Das nog best een lijstje hoor Angela, haha maar dat komt vast goed. Nog even en dan is het echte aftellen begonnen. Lekker rommelen voor jullie babyboy
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Gazelle Heavy DutyNL. Paul zijn papafiets!My Profile

 • Reply
  Frank
  2 mei 2017 at 11:19

  Spannende tijd, maar er moet zeker nog wat gebeuren . Succes met de laatste dingen en de laatste loodjes.
  Frank onlangs geplaatst…Moederdag CadeauMy Profile

 • Reply
  Anja
  2 mei 2017 at 18:57

  Nou ja, bepaalde punten zijn volgens mij geen must, maar de klossen, vluchtkoffertje en koffertje voor Naomi zijn natuurlijk wel heel erg handig 🙂
  Anja onlangs geplaatst…Tips welke barbecue kopenMy Profile

 • Reply
  lisa
  3 mei 2017 at 20:25

  Bij de Hema hebben ze een super leuk mandje in het grijs!

  http://www.hema.nl/winkel/wonen-slapen/opbergen/manden/gehaakte-mand-20-x-15-cm-(39890033)?variant=39890033

  • Reply
   Angela
   5 mei 2017 at 13:29

   Dankjewel voor de tip Lisa! 😉 Die is wel heeeeel erg tof!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd