10 x items op mijn wishlist voor onze zoon

Ik had eigenlijk wel gedacht dat ik niet zo heel veel nodig zou hebben voor onze zoon. Immers hebben we nog veel spullen van Naomi en die zijn ook neutraal, omdat we destijds het geslacht niet wisten van Naomi. Niets is minder waar…. ik heb al een behoorlijke wishlist voor onze zoon (en sommige dingen al aangeschaft) en die deel ik vandaag met jullie.


Stokke Tripp Trapp + babyset
Deze fantastische stoel hebben wij voor Naomi ook. Aangezien dit een meegroeistoel is, is het voor mij heel logisch dat deze stoel er moet komen. We hebben van mijn broertje de New Born Set gekregen en die gaan we voor onze zoon weer gebruiken. Ik kijk er enorm naar uit om met zijn vieren aan te tafel te zitten. Beide kids in deze stoel, hoe leuk is dat!

Kip Kepp Woller warmtekussen
Als er iets is dat je in huis moet hebben is het dit warmtekussen wel! Althans als ik andere mama’s moet geloven. Aangezien we met Naomi zo getobt hebben met krampjes (wie niet?!) is dit voor mij ook echt een musthave. De Woller is een warmtekussen gevuld met vlaszaad. De warmte werkt ontspannend. Door de speciale vorm wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over het buikje en kan het kussen warmte geven waar het gewenst is. Ook voor grotere kindjes met buikpijn is het ideaal, dus voor Naomi is hij ook nog eens bruikbaar. Hij kan ook als koudcompres worden gebruikt, handig bij vallen of stoten. Het zal jullie niet verbazen dat ik weer borstvoeding wil geven en ook dan schijnt hij heel handig te zijn. Hij kan namelijk je toeschietreflex opwekken, ideaal bij het kolven lijkt mij. Ik schaf er daarom niet één, maar twee aan.

Sleepyhead
Ik had hier nog nooit van gehoord, totdat ik hem bij menig mamabloggers voorbij zag komen. Ik heb mij er eens in verdiept en hoewel er voor- en tegenstanders zijn, ben ik voor. Het lijkt mij gewoon ideaal om deze mee te nemen als je even ergens op bezoek gaat waar nog geen babyspullen staan. Ook handig om de box net even wat knusser te maken in die eerste tijd. Ik las dat sommigen hem ook in de kinderwagenbak gebruiken om ook die plek even wat knusser te maken. Met Naomi lagen we in de zomer van 2015 vaak buiten. Hoe handig is het dan om onze zoon op de ligbank te leggen in zijn Sleepyhead, ik ernaast en Naomi heerlijk spelend buiten. Naomi had als baby wat meer moeite met spelen op haar buik, ze vond het simpelweg niets. We oefenden en oefenden uiteraard met haar. Een opgerolde handdoek diende dan als hulpmiddel. Deze Sleepyhead wil ik daar ook voor gebruiken, dan kan hij ook zijn nek- en schouderspieren gaan oefenen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn. Kortom, ik zie het voor me en ik zie eigenlijk alleen maar voordelen! Daarnaast zijn ze ook gewoon ontzettend mooi.

Difrax S-flessen
Wij hebben met Naomi goede ervaringen met Difrax. We hebben hier ook de flessenwarmer van, een ideaal ding! Binnen maximaal 3 minuten is de (moeder)melk verwarmd. Aangezien kinderen aan de borst nogal weinig geduld hebben, is het fijn als een fles zo snel verwarmd is. Moedermelk mag je namelijk niet in de magnetron verwarmen, omdat het gelijkmatig verwarmd moet worden. Die flessenwarmer matcht overigens alleen met flessen van Difrax en daarom schaffen wij deze ook weer aan.

Nieuw boxkleed
Voor Naomi hadden we een boxkleed, maar die vind ik niet meer zo leuk. Daarom wil ik graag een nieuwe, het liefst eentje die ook past bij de boxzak die we eerder kregen van vrienden in de kraamweek bij Naomi. Deze is van Koeka, dus een bijpassend boxkleed zou wel heel tof zijn. Wellicht vind ik nog een andere mooie of laat ik er eentje maken, maar ik vind de wafelstof gewoon erg tof!

Ergobaby met Infant Insert
Eerder al konden jullie lezen dat we geen duowagen aanschaffen omdat ik de baby wil gaan dragen. Thuis heb ik al een draagdoek van het merk Totowrap, maar wil daar een draagzak bij. De draagconsulente bij ons in het dorp stopte ermee verkocht haar dragers. Deze Ergobaby heb ik voor een hele leuke prijs aan kunnen schaffen en daar zat een nieuwe Infant Insert bij, zodat deze ook vanaf de geboorte kan. Ik weet niet of ik dat fijn vind, maar dat gaan we uittesten!

Verzorgingskussen
Zet je deze op je wishlist? Jawel, want eigenlijk vind ik die aankleedkussens niet eens zo heel fijn. Ze zijn helemaal niet zacht, gelukkig heb je daar zachte aankleedkussenhoezen voor. Voor deze baby gaan we voor iets nieuws. Hobea heeft verzorgingskussens die zacht zijn. Echt anders dan anders en dat wilde ik wel eens proberen. Ik ontving van hen naast mijn voedingskussen, ook een verzorgingskussen. Op mijn commode past hij, maar dat geldt niet voor iedere commode. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Hij is namelijk 78×78 cm. Heb jij een schitterende vintage ladekast die als commode dient, dan past deze waarschijnlijk niet. Of ik hem daadwerkelijk gebruik op de babykamer, dat weet ik niet. Ik verschoonde Naomi de eerste weken altijd beneden en daar vind ik dit verzorgingskussen ideaal voor. Zeker als Naomi van de zomer heerlijk buiten speelt, dan is het makkelijker om even dit kussen buiten te leggen en hem daarop te verschonen, dan naar boven te lopen. Hij neemt ook niet veel ruimte in beslag in de kast, je kan hem ook makkelijk meenemen als je weer ergens op visite gaat. Dit kussen kun je vouwen, maar dat kun je niet met een standaard aankleedkussen. Bij Naomi heb ik hem al even gebruikt en ik hoor haar niet klagen, dus het zal wel goed zijn. Grapje natuurlijk, Naomi vindt het liggen allemaal wel prima, ook op het andere aankleedkussen. Toch vind ik zelf deze fijner, omdat ze naar mijn idee gewoon zachter ligt en hij is een stuk ruimer.

Wiegje
Ik schreef er al eerder over, we hebben een wieg gekregen! Het is een heel bijzondere wieg, namelijk eentje die gemaakt wordt in Marokko om de vrouwen daar een goed leven te geven. Hij is dus van Linaleaf, het bedrijf die zich inzet voor de vrouwen daar. Ik kan niet wachten tot het wiegje daadwerkelijk bij ons bezorgd wordt!  Ik ben zo benieuwd of ik onze zoon daadwerkelijk op onze kamer kan laten slapen. Ik kon bij Naomi niet tegen de geluidjes, dus een co-sleeper aanschaffen durfde ik daarom voor deze baby niet aan. Ik hoop dat hij wel op onze kamer kan blijven en ik dus wel tegen zijn geluidjes kan. En anders ligt hij net als Naomi binnen een week op zijn eigen kamer. Hij ligt dan wel in zijn knusse wieg, waar Naomi in haar ledikant lag. Een mega groot ding voor een minimensje van nog geen 3 kilo, dat voelt best onnatuurlijk. Ze sliep ook slecht die eerste weken, dus kan best zijn dat het ook nog eens lag aan dat ledikant.

Mooi wiegdekentje
Wat immens veel keuzes qua wiegdekentjes ook weer. Voor Naomi heb ik lediakantdekens van Koeka, dus ik dacht hoppa ook een wiegdekentje van Koeka erbij. Toch zie ik nog veel meer toffe items voorbij komen, ook bij leuke webshops die ik volg op Instagram. Ik ben er dus nog niet uit welke, maar dat er een mooi wiegdekentje moet komen, dat is een feit! Ik neus gewoon nog even lekker rond 🙂

Puckababy Sleeper
Ik ben fan van Puckababy. Althans dat ben ik een aantal maanden geweest toen Naomi in de puckababy piep sliep. Ze was een moeilijke slaper en maaide zichzelf altijd wakker met die armpjes, de Puckababy piep was een enorme uitkomst de eerste maanden. Nu heeft Puckababy al een hele tijd de Sleeper in haar assortiment en stiekem ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar dit ding. Met name omdat onze zoon in een wieg ligt thuis, maar bij de opa’s en oma’s ligt hij in een ledikant. Uiteraard kunnen we de wieg meenemen, maar als ik ook nog een kinderwagen mee moet nemen in mijn Twingo en twee kids, dan past de wieg er niet meer in. Het enige nadeel is dat hij maar tot 4 maanden te gebruiken is, wellicht iets langer, afhankelijk van de grote van onze zoon denk ik. Dus of ik hem daadwerkelijk aanschaf, dat weet ik nog even niet zeker.

Wat is volgens jou echt een product dat ik aan moet schaffen?

In dit artikel zijn twee gekregen producten verwerkt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nicole
  21 februari 2017 at 07:46

  Ik wil zelf de newborn set maar die komt als het goed is binnenkort ook. En een tula wil ik! Verder dr brown flessen. Die warmtezak weet ik nog niet. Fay heeft nooit veel last gehad. We zullen zien!
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete speelgoed peuterMy Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  21 februari 2017 at 10:07

  Prachtige items, hier kan ik echt niet zonder babynestje 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…A mom´s diary | bij de huisartsenspost belandMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  21 februari 2017 at 19:39

  Onze spruit heeft nooit verl krampjes gehad maar ik hoor er veel positieve verhalen over. Opwarmen in magnetron mag wel op de laagste stand en met omschudden on de 10 sec.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik beken: 11 x mijn Guilty Pleasure….herken jij ze?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd