10 x wat je als “teamnosleep” niet wilt horen met een baby

Als je een baby of kind hebt wat je in de nacht wakker houdt, dan ben je moe. Doodmoe. En als het té lang duurt, dan zijn er momenten dat je moet huilen. Gewoon omdat je oververmoeid bent en je het echt even niet trekt. Onze dochter is pas door gaan slapen toen ze tien maanden was. Ik snap nog steeds niet hoe ik het heb gedaan, maar ik heb het overleefd. Sterker nog, ik zit er weer midden in. En mensen bedoelen het zo goed he al die adviezen. Maar vaak genoeg dacht ik bij Naomi al: hou maar gewoon je mond. Zoek eens op social media op de #teamnosleep. Ruim twee miljoen berichten alleen al op instagram met die hashtag. Erg veel ouders met nachtbrakers dus. Vandaag 10x wat je als “teamnosleep” niet wilt horen met een baby. 

 1. Gewoon laten huilen joh! Daar verschillen de meningen over, maar zolang een baby nog niet aan kan geven wat er is, is huilen het enige dat helpt.
 2. Die van mij werd vannacht ook een keer wakker, ik ben kapot. Ja, ach je zal wel moe zijn. Je denkt overigens: ik doe een moord voor zo’n nacht.
 3. Die van mij sliep na een paar weken al door. Gefeliciteerd, hier knap ik echt van op.
 4. Hij slaapt overdag vast te veel. Een baby die in de nacht al slecht slaapt, gaat niet beter slapen als hij oververmoeid is. Geen strak plan dus.
 5. Heb je al een… (speen, papfles, inbakeren etc…) geprobeerd? Ja, maar het hielp niet, dus….
 6. Je geeft borstvoeding? Aaaaah dat is het, al die baby’s slapen niet door. Nou eh dat is niet helemaal waar, maar mijn baby doet dat helaas niet.
 7. Breng hem eens uit logeren bij je ouders? Ja, is op zich een idee, maar ik wil mijn ouders niet opzadelen met een rot nacht.
 8. Het is een fase he, als hij 16 is lig je ook wakker, omdat hij aan het stappen is. Uhhhh maar hij is nog geen 16.
 9. Een lastige baby schijnt ook een lastige peuter te zijn. Heb je dat al gehoord? Lekker opbeurend, bedankt.
 10. Dé blik, de blik van medelijden en die hand op je schouder. Niet doen, gewoon niet doen, want de persoon in kwestie is bang om in huilen uit te barsten.

Wat ontbreekt er in dit rijtje?Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  12 augustus 2017 at 00:11

  Het blijft ongelofelijk wat voor opmerkingen er soms worden gemaakt…
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Borstvoeding en flesvoeding combineren…hoe doe je dat??? Mijn tips…My Profile

 • Reply
  Femke
  12 augustus 2017 at 01:08

  Ze zou nu toch wel eens moeten doorslapen…

  Dan moet je toch wel heel moe zijn… dat hou je toch niet vol.

  2 dingen die wij nog regelmatig horen

  Pas zei een vader in de speeltuin dat als ze nu nog niet doorsliep ze dat waarschijnlijk nooit ging doen. Dat was ook lekker opbeurend.

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  12 augustus 2017 at 08:32

  Dat irritante wat mensen zeggen over doorslapen en borstvoeding, kan ik me zo aan irriteren. Pas op het werk ook in de kantine, ben gewoon maar weggelopen, was even bang dat ik me niet in kon houden
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Weekoverzicht – week 32- Playdate, sushi en glijbanenMy Profile

 • Reply
  Anne
  12 augustus 2017 at 10:09

  Wat ook nog veel als advies gegeven wordt; pak overdag dan even je rust. Nou, dat gaat al helemaal niet. Want ons zoontje was overdag vaak wakker, wilde veel drinken en anders was er altijd wel iemand die aanbelde, je opbelde of pfff. Het is me nog nooit gelukt om overdag te slapen, ik kon het alleen s’nachts!

 • Reply
  Simone
  12 augustus 2017 at 21:45

  Ja precies, dan ga je toch lekker ook slapen als hij overdag slaapt. Of je moet niet beginnen aan tussenin laten slapen hoor want daar kom je nooooit meer vanaf… het is vast allemaal goed bedoeld, maar echt!
  Simone onlangs geplaatst…Verhuizen met peuter | Hoe ging dat nou?My Profile

 • Reply
  Willemijn
  10 december 2018 at 22:20

  Ja die link met borstvoeding! “Hoe lang wil je nog doorgaan?” En daarbij de suggestie dat ik beter voor mezelf kan stoppen omdat ik het anders niet vol houd…. maar dat bepaal ik zelf nog wel!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd