Borstvoeding | Mijn meest awkward en hilarische momenten

Ik geef inmiddels alweer een jaar lang voor de tweede keer borstvoeding. In al die maanden heb ik een hoop hilarische momenten meegemaakt. Die momenten had ik bij Naomi al, maar ook bij Daniël zijn die momenten er. Momenten die wellicht andere mama’s die borstvoeding geven en kolven wel herkennen. Ik besloot er een aantal op een rijtje te zetten. En geef je geen borstvoeding of heb je nog nooit gekolfd, lees dit artikel dan puur om even te lachen 😉

Rustig kolven en beseffen dat je broek ineens nat wordt. Huh?! Tja, dat heb je als je vergeet de flesjes eronder te draaien… Niet tof, echt niet… Je krijgt hele rare vlekken van moedermelk.

In de eerste weken je bh ’s nachts vergeten en wakker worden in een nat bed. Bah, bah, bah. Echt te smerig en te plakkerig voor woorden. Ook niet sexy trouwens.

Flesje met afgekolfde melk omstoten. Deze is eerder om te huilen, dan om te lachen. Echt dat is de nachtmerrie van iedere kolvende vrouw. Ik moest gewoon huilen. Weg 150 cc melk! Dom, dom, dom.

Niet weten welke borst je als laatste gegeven hebt. Normaal deed ik altijd een elastiekje om mijn bh-bandje zodat ik wist welke borst ik als laatste had gegeven. Tussen twee borsten in verschoonde ik in het begin nog. Altijd als ik terugliep dan keek ik even in de spiegel. Dit keer barst ik in lachen uit. Ik begon dus met de ‘verkeerde’ borst. Want: twee gigantisch ongelijke borsten. Kan dat? Ja dat kan echt dus. Dit is mij tot twee keer toe overkomen bij beide kids.

In slaap vallen tijdens het voeden en vervolgens de volgende ochtend wakker worden met een baby op je buik. Borstvoeding hielp bij mij in het begin echt om snel weer in slaap te vallen. Iets te snel soms. Ik schrok, want ik was altijd bang dat ik mijn baby zou pletten. Ze zeggen dat dat niet gebeurd, maar ik weet het zo net nog niet hoor… Al zullen ook vrouwen die geen borstvoeding geven of kolven een slapende baby op hun buik herkennen.

De deur opendoen voor de postbode terwijl  je je kind voedt of net hebt gevoed en je dus je shirt niet helemaal goed naar beneden hebt gedaan. Gelukkig nooit met blote borst hoor haha. 

Zoogcompressen vergeten te vervangen en dus met melkvlekken op een grijs shirt rondloopt. Echt grijs is funest voor zweet, maar ook voor lekkende borsten.

Kolven en de raamdecoratie niet sluiten op het werk. Dat deed ik nooit in de periode van Naomi, want ik kolfde op de eerste verdieping. Vervolgens staat de glazenwasser voor je neus. Deze hebben jullie vast allemaal al gelezen. Niet? Even doen, kun je nog harder lachen.

Een jurk aantrekken zonder ritssluiting naar je werk en er vervolgens achter komen dat dat niet zo handig is als je ook nog moet kolven. Zit je daar in je onderbroek… Uiteraard wel met een deur die op slot kan en raamdecoratie dicht jawel daar heb ik van geleerd maar het is toch een beetje raar niet waar?!

Lekkende borst in het openbaar. Voeden in het openbaar doe ik altijd met een sjaal of een hydrofiel. Niet omdat ik mij schaam, maar omdat Daniël nogal beweeglijk is. Eén keer voedde ik hem en ineens trekt hij zo de hydrofiele doek weg, zit ik dan met mijn spuitende borst in een restaurant…. Sindsdien voed ik hem met zijn knuffeltje. Die gooit hij niet weg en heeft hij toch wat te friemelen.

En wat is jou meest hilarische moment tijdens het kolven of het live voeden van je kindje?

Liefs Angela

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Nicole
  30 mei 2016 at 07:22

  Ik heb het maar drie maanden volgehouden maar inderdaad dit is allemaal herkenbaar! Op de glazenwasser na gelukkig 😉
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een Speel- & Doeboek!My Profile

 • Reply
  Marian
  30 mei 2016 at 08:23

  Ja hoor allemaal meegemaakt, behalve de glazen wasser 😉

  Ik had vooral last van ‘vergetenog welke kant ik als laaste gegeven had’, van alles geprobeerd maar toch deed ik het meestal maar op gevoel.
  De beste oplossing was een tweeling want die dronken netjes iedere een kantje leeg

 • Reply
  Charlotte
  30 mei 2016 at 08:49

  Haha die eerste vind ik echt heel erg grappig Ik vergat ook weleens welke borst ik als laatste had gehad ja, niet zo fijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #1My Profile

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  30 mei 2016 at 10:43

  Vergeten welke kant is zo onhandig. En dat wakker worden in een Ang bed ook. Ik was op gegeven moment zo klaar met al die verbanden overal dat ik gewoon handdoeken neerlegde en gewoon even zo kon slapen
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Afvallen. De strijd tegen de Kilo’sMy Profile

 • Reply
  Leonie van Mil
  30 mei 2016 at 17:23

  Haha ja vooral in een nat bed wakker worden is heel herkenbaat, maar meer omdat de kleine zo nu en dan besluit eens een nacht door te slapen. Au!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Shoplog | IkeaMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  30 mei 2016 at 19:49

  Hahaha jij deed geen elastiekje om je borst mag ik hopen ow en ook met bh had ik wel eens een nat bed. Of verschoven zoogcompressen waren de schuldige of gewoon echt een te hoge productie
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Baby (uitzet) on a Budget…My Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  31 mei 2016 at 12:05

  Haha heel erg grappig! Ik werd ook altijd heel rustig van borstvoeding geven. Ook had ik veel jurkjes en dat was ook niet handig nee 😉

 • Reply
  Shannon Sheila
  31 mei 2016 at 12:35

  Ik stootte ook een keer bijna mijn zuurverdiende borstmelk om. Mijn hart hè, niet normaal! Mijn meest hilarische momentje: tot 3x achter elkaar angstig een tiethappende baby van me af houden, omdat aanleggen eventjes eng was. Pijnlijke tepel enzo 😉 Zag er vast heel stom uit hihi.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Mei: De maandtoppersMy Profile

 • Reply
  Simone
  31 mei 2016 at 18:24

  Haha ja dat met die glazenwasser was hilarisch! Dat omstoten is me gelukkig nooit gebeurd. Ik zou ook huilen!
  Simone onlangs geplaatst…Een jaar na de bevallingMy Profile

 • Reply
  Jess
  2 juni 2016 at 16:07

  Ik kan op mijn werk helemaal niet discreet kolven, dus in mijn onderbroek zou zelfs niet kunnen, hihi. Hout vast houden maar een flesje opstoten of vergeten erop te zetten is nog niet gebeurd. Ik heb zeker al eens de kolf naast men tepel gezet (hello blauwe plek). Of weg wandelen en niet beseffen dat je nog niet helemaal aangekleed bent. …
  Jess onlangs geplaatst…Diary mei 2016My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   2 juni 2016 at 19:21

   Hahaha ik zie je al zitten en iedereen die kijkt :p Wat fijn dat dat bij jou nog niet is gebeurd! Hoe lang kolf/voed je al? Wow echt een blauwe plek?

 • Reply
  Nathalie
  13 juni 2016 at 10:07

  Haha wat ben je toch een bijzonder mens. Sommige dingen herken ik wel!
  Nathalie onlangs geplaatst…Mama en dochter armbandensetje, prachtjuweeltjes van KAYA Sieraden!My Profile

 • Reply
  Joke
  25 mei 2018 at 16:22

  In de kinderboerderij gevoed op een bankje.
  Later lopend langs de geitjes enz toch wel idee dat mensen naar me keken. Automatisch kijk je naar beneden en…. aan een kant vergeten voedingsbh vast te maken dus dat zag er wat ongelijk uit….1 hangende borst zeg maar 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd