Ouderschap

Ohnee, zomertijd! Zo doen wij het met Naomi.

Over een paar dagen gaat de zomertijd weer in. Dat betekent dat de klok een uurtje vooruit gaat. Ik heb daar zelf vaak wel een aantal dagen last van. Als vrouw schijn je dat meer te hebben dan een man. Maar goed hoe zit het dan met kids? Niet alle kinderen vinden het lastig, maar wij hebben een dochter die daar wel last van heeft. Althans met de wintertijd in oktober, had ze er zichtbaar last van. We hebben overigens ook geen stappen ondernomen toen. Deze keer is dat anders en deze tips deel ik dan ook graag met jullie. Of het echt zijn vruchten werpt, dat weten we pas volgende week natuurlijk.

 1. Avondeten vervroegen. Dit is een lastige voor ons, aangezien Stephan vaak pas rond 18:15 uur thuis is van het werk. Toch hebben we het dit keer doorgezet, er waren wat dagen dat Stephan toch vroeg was, omdat we druk aan het klussen zijn in het nieuwe huis. Het kwam dus dit keer mooi uit.
 2. Bedtijd vervroegen. Met Naomi zijn we al sinds een aantal dagen bezig met het vervroegen van haar bedtijd. Iedere keer tien minuten minder, net zolang tot we een uur hebben.
 3. Begane grond al wat donkerder maken. Zodra we gegeten hebben gaat de raamdecoratie dicht. Het is niet enorm donker, maar wel schemerig. Dan mag ze nog even spelen of gek doen met ons. Daarna gaan we naar boven om te gaan slapen.
 4. Bovenverdieping al donker. Boven is het dan al donker. Alle deuren zitten dicht, behalve die van Naomi’s kamer. We kleden haar wel om als haar lamp nog aan is, dan lezen we een boekje en mag ze zelf het licht uitdoen. Haar nachtlampje brand wel, want zonder kan ze niet slapen. Daarna bidden we voor haar en gaat ze slapen.

Waar ze normaal al heel vroeg wakker is, tussen 5:30 en 6:00 uur, slaapt ze dit keer gewoon door tot 7:00 uur. Hopelijk blijft dit ook zo als de zomertijd is ingegaan 🙂

Hoe doe jij dat?

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  21 maart 2017 at 07:18

  Poeh nog niet over nagedacht.. Sowieso wordt het nu steeds langer licht en gebruiken we een alarm op m’n telefoon om aan te geven aan Fay dat het bedtijd is. Dat accepteert ze wel. Misschien moet ik hem maar eens een kwartier eerder zetten.
  Nicole onlangs geplaatst…Whats in my bag | weekendje weg met peuterMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  21 maart 2017 at 08:25

  Wij doen er niks aan. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf ook geen last van heb ofzo. Aukje heeft er tot nu toe gelukkig ook steeds weinig van gemerkt dus hopelijk gaat het dit keer weer zo…
  Charlotte onlangs geplaatst…Review: Kleuren met water (verven zonder te knoeien!)My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  21 maart 2017 at 11:53

  Ik vind het altijd wel pittig, omdat je toch een uur eerder moet opstaan…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Rozemarijn: 10 verrassende toepassingen!My Profile

 • Reply
  Simone
  22 maart 2017 at 22:25

  Ik moet zeggen dat ik er niet eens echt bij stil sta. Ik zie wel hoe het gaat. Mirthe is over het algemeen een vrij goede slaper dus ik verwacht ook niet zoveel problemen. Oh dit is een gevaarlijke uitspraak haha 😉
  Simone onlangs geplaatst…Weekvlog #26 | Date night, tandarts en lente!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  WordPress spam blocked by CleanTalk.
  error: Deze content is beveiliigd