Concept

Lisanne, mama van Mees (2), zwanger van een dochter en een man met een slopende chronische ziekte

Lisanne en haar man Robbert zijn dolgelukkig. Hun zoon Mees is hun grootste trots en ze verwachten volgend jaar mei een prachtige dochter. Zo lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar niets is minder waar. Robbert heeft een slopende ziekte genaamd MS. Ik ken Lisanne en Robbert al langer, maar dat het zo heftig was, dat heb ik mij nooit gerealiseerd. Het verhaal raakt mij diep, want als je 30 jaar bent, in de bloei van je leven staat en een prachtig gezin hebt, dan is er niets liever dan dat je wilt genieten van hen. Daar hoort achter je kinderen aan rennen ook bij, maar hoe doe je dat als je amper kunt lopen? Je kinderen en partner knuffelen en in je armen sluiten doen wij allemaal, maar wat als dat op een gegeven moment ook niet meer kan… Ik wil jullie vragen om dit filmpje te bekijken en te doen wat je hart je ingeeft.


In tegenstelling tot wat velen denken is MS géén spierziekte, maar een vreselijke ontstekingsziekte. Robbert moet aan de medicijnen om de progressie, zover dat nog kan, iets te remmen. Het onderdrukt de ziekte, maar het is geen oplossing. Robbert denkt in oplossingen en die is er, maar niet in Nederland, zoals je kon horen in het filmpje. Meer informatie over deze behandeling kun je hier vinden. Zij hebben een stichting opgericht: Op de bres tegen MS, zodat in eerste instantie Robbert naar Mexico kan om zich te laten behandelen. De stichting blijft bestaan om dit ook mogelijk te maken voor andere mensen die de slopende ziekte MS hebben. Stamceltransplantatie is voor vele MS patiënten een oplossing om de ziekte MS stop te zetten. Deze stamceltransplantatie wordt alleen niet gedekt door de Nederlandse ziektekostenverzekeringen. Ik wil jullie vragen om je steentje bij te dragen, al is het maar 1 euro! Want iedere euro is er eentje en helpt Robbert verder op weg in de strijd tegen zijn ziekte. Ze zijn al op een derde van het bedrag en dat in zo’n korte tijd. Ook wij hebben een donatie gedaan en ik hoop dat velen van jullie ook een steentje willen bijdragen!

Je kunt alles volgen op de Facebookpagina van Op de Bres tegen MS of op de website.

Alvast hartelijk bedankt namens Robbert, Lisanne en Mees.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lisanne
  4 januari 2017 at 09:05

  Lief Angela, dat je met ons meeleeft en dit artikel hebt geschreven. Het filmpje raakte jou, dit raakt ons!!!
  Goed artikel!!! Nogmaals dankjewel! Dikke kus

 • Reply
  Chris Westdijk
  4 januari 2017 at 11:36

  Top Angela, dat je zo’n verhaal als van Lisanne en Robbert hebt geschreven.
  Heel veel respect dat je dit hebt gedaan voor hun en alle andere MS-patienten

  Zoals Lisanne al zegt, Goed Artikel en dank daarvoor.

  Chris Westdijk ( Vader Robbert)

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  4 januari 2017 at 21:01

  Ik heb MS van dichtbij mee gemaakt. In mijn vorige bericht relatie had hij er mee te maken en was het gelukkig niet de agressieve vorm die hier van toepassing heeft. Het is heel heftig.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Eerste hulp bij…. ontstoken oogjes + tips. My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  WordPress spam blocked by CleanTalk.
  error: Deze content is beveiliigd