Kolfrecht afgelopen, wat nu?

De tijd is aangebroken dat mijn betaalde kolfrecht is verlopen. Dat betekent dat de 2 uur kolftijd die ik per dag had, zijn komen te vervallen. Niet dat ik ooit die twee uur gebruikt heb, maar het was fijn dat ik die tijd wel kon gebruiken. Wat nu? 
Stoppen met kolven?
Dit betekent overigens niet het einde van mijn kolfperiode en dus ook niet die van jou. Je kunt gewoon blijven kolven. Je werkgever moet je daar de gelegenheid voor bieden zolang als jij dat wil. Dat betekent wel dat dit in je eigen tijd moet. Dus je hoeft helemaal niet te stoppen met kolven mocht je dat soms denken! Ik heb misschien makkelijk praten met een kantoorbaan. Kijk vooral wat voor jou wel lukt en bespreek dit met je werkgever.

LEES OOK: Dit snap ik niet aan het kolfrecht

Niet meer kolven, wel borstvoeding blijven geven?
Dat kan! Vaak blijft je productie wel stabiel, maar dat is gewoon een kwestie van uitproberen. Ik red het absoluut niet om het kolven over te slaan. Een keer per dag moet ik dat wel doen. Iedere vrouw is anders, dus wellicht red jij dat prima.

Wanneer stoppen?
Dat is lastig en is ook voor iedereen anders. Ik stop 23 mei met kolven. Dan is Daniël 1 jaar en vind ik het mooi geweest. Een kindje heeft tot 1 jaar melk nodig en het voelt goed om de kolf dan (voor altijd?) op te bergen. Alles wat ik daarna nog kan geven aan moedermelk is mooi meegenomen. Dat heb ik bij Naomi ook zo gedaan en toen heeft ze nog ruim twee maanden bij mij gedronken. Ze maakte toen zelf de keuze om te stoppen met drinken.

Lees ook: Met een traan en een lach kijk ik terug

Doe wat goed voelt
Dat is het belangrijkste advies dat ik je kan geven! Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het makkelijk vind. Dat vind ik namelijk niet, maar die ene keer kolven op een dag overzie ik nu wel. De wil om Daniël minimaal 1 jaar van moedermelk te voorzien is heel groot.

Hoe heb jij het aangepakt?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

error: Deze content is beveiliigd