Honeymoon Zuid-Afrika: Vliegreis, gamedrive, Panoramaroute

Al meerdere keren heb ik vragen gekregen over onze honeymoon naar Zuid-Afrika. Het is alweer twee jaar geleden dat Stephan en ik in dat waanzinnig mooie land waren. Staat Zuid-Afrika op je lijstje? Dan hoop ik dat de komende blogs je inspiratie geven en je overhalen om zo snel als je kan te boeken. Heb je hele jonge kids? Dan moet je nog even geduld hebben, maar inspiratie opdoen en fantaseren over de reis kan natuurlijk altijd.

De voorpret
Ruim een jaar hebben we toegeleefd naar onze reis in Zuid-Afrika, we trouwden in september 2013. Wij noemen het zelf ook wel onze één-jaar-later-huwelijksreis. Er is veel om over na te denken als je een reis gaat maken door een land. Ga je met een groepsreis of samen? Wat wil je precies zien? En wat juist niet? Hoeveel dagen ga je en wat past daarin? Al snel waren wij eruit, een groepsreis zagen wij niet zitten, dus we moesten de reis zelf samenstellen. We kwamen in contact met Gertrude van Personal Touch Travel. Samen met haar hebben we onze wensen doorgenomen. Zo hadden wij de voorkeur voor privé natuurreservaten, in plaats van alleen maar het Krugerpark te bezoeken en wilden wij graag Hermanus bezoeken, om de walvissen te zien. Uiteraard hebben wij ons ook laten inspireren door de verschillende organisaties die groepsreizen organiseren. Daarnaast wilden wij in september/oktober daar naartoe, omdat het dan lente is en het aangename temperatuur is om Zuid-Afrika te ontdekken. Als je zoveel wilt zien en doen, dan kan het niet anders dat je ergens niet langer dan twee nachten slaapt. Soms was dit ook maar één nacht. Met hulp van Gertrude en Africafeeling is een mooie reis uitgestippeld.

Vliegreis en andere praktische zaken
Je kunt rechtstreeks naar Zuid-Afrika vliegen, dan vlieg je zo’n 11 uur in totaal. Last van een jetlag heb je niet, want het tijdsverschil, afhankelijk wanneer je reist, is maar een uurtje. Wij vlogen echter via Dubai. Waarom? Omdat ons dit in totaal 800 euro scheelde en daar kun je een hoop leuke dingen voor doen in Zuid-Afrika. We hoefden overigens na de landing niet langer dan 4 uur te wachten op de heenreis en op de terugreis was dat 3 uur. Hoeveel kilo je mee mag nemen in je koffer en andere zaken, moet je even controleren bij de vliegmaatschappij. Nog een tip: regel online je zitplaatsen, voor ons werd dit gedaan door Personal Touch Travel, zodat je een mooie plek hebt. De vliegreis viel ons reuze mee. We hadden veel beenruimte, hebben lekker geslapen en met films, series, muziek en de travelmap die wij thuis al ontvingen van onze reis, vermaakten wij ons opperbest. Fly Emirates is een fijne vliegmaatschappij.

Als je naar Zuid-Afrika gaat moet je er wel rekening mee houden dat je je inentingen op tijd haalt. En of je malariapillen nodig hebt. Wij hadden deze niet nodig, omdat wij niet meer dan 3 dagen in malariagebied waren (het Krugerpark is zo’n gebied) namelijk maar één dag. Vraag dit goed na bij de GGD of een andere instantie.

Baie mooi Zuid-Afrika
En dan ben je ineens in Johannesburg, Zuid-Afrika! Ons avontuur kon beginnen! Tip: zorg dat je niet meteen in de auto hoeft te stappen, maar nog een overnachting hebt. Je moet links rijden en dat is behoorlijk wennen. Van een vliegreis ben je moe, dus fris en fruitig de auto in, is wel een aanrader. We hadden een travelmap waarin per dag een omschrijving vermeld stond waar we de nacht(en) zouden doorbrengen, informatie over de omgeving, een restaurant tip, het aantal af te leggen kilometers, wat de reisduur naar de volgende bestemming zou zijn en een route omschrijving. Jawel, wij hadden geen GPS, maar een ouderwetse routekaart. In totaal zijn we twee keer verkeerd gereden, valt best mee toch?

Gamedrives en de panoramaroute
Onze eerste rit vertrok naar “Hannah Game Lodge”, prachtige lodges gelegen in een privé natuurreservaat nabij Ohrigstad. De perfecte uitvalbasis voor de panoramaroute, maar ook voor de dieren ben je daar aan het juiste adres. De lodges waren luxe en het ontbijt en diner waren fantastisch. Ik heb daar zelfs everzwijn en impala gegeten, zo ontzettend lekker.

collage23

Prachtig uitzicht! Zie je al die lodges? Daar sliepen wij, zo gaaf!

In de vroege ochtend op Gamedrive. We zagen daar zo ontzettend veel dieren, waaronder de giraffe en de naam van het dier dat ik vergeten ben. Ook zebra’s, buffels en impala’s zagen wij daar.

De meeste bekende route in Zuid-Afrika is toch wel de panoramaroute. Een route die je absoluut gereden moet hebben. Je ziet er dan ook veel touringcars, want alle groepsreizen zijn uiteraard ook daar te vinden. Wat wij een enorm voordeel vonden is dat wij weg konden wanneer we wilden. Niet verplicht een uur rondkijken als je het na een half uur gezien hebt. Je eigen dag indelen was heel fijn. Wij stapten meteen na het ontbijt in de auto om de route te rijden. Je moet hier zeker een dag voor uit trekken. Wij zagen de Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, God’s Window en verschillende watervallen.

panoramaroute

De panoramaroute was prachtig om te rijden en alle bezienswaardigheden onderweg waren stuk voor stuk plaatjes om te zien.

collage24

Gods Window, marktje en een mooie waterval!

collage26

Bourkes Luck Potholes. Schitterend om te zien!

collage25

Blyde River Canyon en Three Rondavels

De eerste paar dagen waren ongelofelijk mooi en er stond ons nog veel meer moois te wachten. Wat is Zuid-Afrika een schitterend land. Het rijden viel ons reuze mee, links rijden is namelijk best logisch hoor! Na deze schitterende dagen konden we twee dagen genieten van luxe, gamedrives, goed eten en gezelschap van een beroemde Zuid-Afrikaanse actrice. Maar daarover meer in het volgende deel! Die lees je hier.

Ben jij weleens in Zuid-Afrika geweest? Met of zonder kids?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  30 september 2016 at 07:09

  Wat een gave trip zeg!!!! Staat nog op mijn lijstje, maar dat wordt als de kinderen al wat ouder zijn dan.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Verschillen tussen de eerste en de tweede zwangerschapMy Profile

  • Reply
   Angela
   30 september 2016 at 13:20

   Zeker doen! En hoe gaaf is het als Spencer en zijn zusje het ook echt beseffen en niet alleen van foto’s 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  error: Deze content is beveiliigd