De 14.993.329e Nederlander

De volgende zin trok gisteren mijn aandacht op Facebook: “Rond 25 maart 2016 wordt de 17 miljoenste inwoner van Nederland geboren.” Zou toch tof zijn als dat jouw baby is? Het lijkt mij wel wat, maar er komt geen broertje of zusje voor Naomi op die dag, iemand van jullie soms uitgerekend rondom die datum 😉 Veel mensen zag ik de uitslag van die tool delen. Ik vind al die invultools vaak onzin, maar nu werd ik toch nieuwsgierig. Waar baseren ze dat nu op? En de hoeveelste Nederlander was Naomi eigenlijk?

RTL Nieuws heeft een tool gemaakt waarbij je dat kunt ontdekken. Je kunt ook data in de toekomst bekijken. Want uit de berekening blijkt dat de 18 miljoenste Nederlander waarschijnlijk op 5 of 6 augustus 2043 wordt geboren. In 2043 is Naomi 28 jaar. Zou dus best kunnen dat haar zoon of dochter de 18 miljoenste Nederlander is. Haar toekomstige man is misschien al geboren of moet nog geboren worden! Haha dat is nog wel heel ver weg, maar het zou kunnen toch?

Deze tool is gebaseerd op een berekening van RTL Nieuws en geeft een benadering van het aantal mensen op een bepaalde dag. De cijfers tot 1950 zijn gebaseerd op de historische reeks van het CBS, de data van 1950 tot en met 2015 op de nieuwste cijfers en de jaren daarna op de laatste prognose.

Ik werd nieuwsgierig en vulde hier Stephan zijn geboortedatum, de geboortedatum van mij en natuurlijk ook de geboortedatum van Naomi in:

StephanangelaNaomi

En werd je ook nieuwsgierig? De hoeveelste Nederlander was jij?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd