Back in Shape

Back in shape na de zwangerschap | Ik ben gestart en de eerste cijfers

Daar gaan we dan! Of eigenlijk daar ga ik dan. Werken aan mijn lichaam om strakker te worden. Deze week ben ik gestart met het eerste trainingsschema en heeft Stephan mij opgemeten.

Meten en mijn doel
Confronterend hoor. De laatste keer dat mijn maten opgemeten zijn is ruim 4 jaar geleden. De dag dat ik mijn fantastische trouwjurk vond. Het gaat mij overigens absoluut niet om de cijfers, maar ik wil in de spiegel kijken en mij goed voelen in mijn lichaam. Dat is dus mijn doel! Op dit moment heb ik dat gevoel niet en baal ik toch wel van dat buikje dat over mijn broek valt en daarom gaan we aan de slag met trainen en lekker en gezond eten. Ja, ik ben nog maar 3,5 maand geleden bevallen en je moet je lichaam tijd geven. Absoluut, maar ik ga die tijd niet uitzitten door niks te doen, ik wil aan de slag. Alles moet gewoon strakker, weg met het losse vel en dat minibuikje. Iedereen die zwanger is geweest, begrijpt precies wat ik bedoel. Ik heb absoluut niet de illusie dat alles weer wordt zoals het was en dat hoeft ook zeker niet. Het kan zeker wel, want als je maar hard genoeg traint is alles mogelijk, maar dat is mijn doel niet. Ik ga binnenkort trouwens mijn trouwjurk passen om te kijken in hoeverre hij nog dicht kan. Het is geen doel op zich, maar ik zou het tof vinden als ik hem volgend jaar met ons vijfjarig jubileum helemaal dicht zou krijgen.

Hoe kun je nu het beste vorderingen zien? Door foto’s te maken en door jezelf te meten. De foto’s ga ik niet delen, die hou ik voor mezelf. Wel ga ik maandelijks mijn cijfers delen. Dus hierbij de eerste cijfers. Gemeten en gewogen op dinsdag 5 september:

Gewicht: 65,9 kilo
Buikomvang: 94 cm (gemeten op het dikste punt van mijn buik, een centimeter onder je navel):
Benen: 51,5 cm
Heupen/Billen: 99 cm.

De eerste trainingen
De eerste trainingen zitten er op. Het was pittig, maar zo lekker om te sporten! Carien helpt mij erg goed met de mooie trainingsschema’s. Ze kan natuurlijk niet inschatten wat mijn lichaam precies aan kan. Deze training was op sommige punten net iets te heavy en dat moest ik ook aangeven als dat zo was. Dan kan zij bij het volgende schema daar rekening mee houden. Ik doe dan niet koste wat kost die oefening 10x, als het mij maar 5x lukt. Carien wil ook dat ik rustig opstart en mijzelf niet enorm overbelast. Spierpijn had ik zeker, maar dat was te verwachten na zo lang niets doen. Conclusie: ik vind het heerlijk om gestart te zijn en ik ga er volledig voor!

Ik hou jullie eens in de zoveel weken op de hoogte van mijn vorderingen en de dingen die tegen zitten. Het zal vast niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn! En dan in de volgende update ook een foto van mij in mijn trouwjurk die al dan niet dicht kan.

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Willeke
  8 september 2017 at 11:19

  Knap van je hoor! En heel herkenbaar! Ik ook begonnen met mn strijd tege de kilo’s. Alleen als ik naar jou gewicht kijk denk ik: what??!! Zullen we ruilen?? kwa gewicht hoef je naar mijn gevoel niks te doen haha.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  WordPress spam blocked by CleanTalk.
  error: Deze content is beveiliigd